Constanţa: Paradă de costume reciclabile la Crăciunul Eco GALERIE FOTO

Constanţa: Paradă de costume reciclabile la Crăciunul Eco GALERIE FOTO

Ines Stoica a purtat un costum de Crăciuniţă, iar Dan Baraitaru de Crăciunel

Copii de la 37 de unităţi de învăţământ din Constanța au defilat în costume Eco, iar la finalul evenimentului au fost desemnaţi Miss Crăciuniță și Mister Crăciunel.

Ştiri pe aceeaşi temă

Organizația nonguvernamentală Mare Nostrum a organizat, aseară, Crăciunul Eco la malul mării, în centrul comercial Tomis Mall. Ajutaţi de educatoare, părinţi, învăţătoare sau profesori, copiii au defilat la parada de costume Eco în cele mai originale ţinute.

Mister Crăciunel reciclabil

Prima care a păşit pe scena amplasată în centrul comercial a fost Maria Teodora, de la Grădiniţa „Norocel" din Constanţa. Ea a purtat un costum de Crăciuniţă, din pungi de plastic roşii şi cu margini albe.

Parada de costume Eco

Ines Stoica (6 ani), de la Grădiniţa „Perluţele Mării", a purtat un costum de Crăciuniţă confecţionat din reviste, pe care au fost lipite dopuri, franjuri făcuţi din ziare, CD-uri, bucăţi de bidoane de plastic, hârtie igienică, linguri, cuţite şi furculiţe din plastic. „Ca accesoriu, am făcut o poşetă dintr-un bidon de plastic, pe care am ataşat franjuri făcuţi din reviste", a spus educatoarea Alina Dan (28 de ani), care a realizat pentru Ines costumul.
Deniz Septar şi Ştefan Gabriel au fost apreciaţi de juriu
Partenerul lui Ines, Dan Baraitaru, tot de la Grădiniţa „Perluţele Mării", a fost desemnat la grupa lui de vârstă Mister Crăciunel. „În plus faţă de Ines, am avut pe cap şi o şepcuţă făcută din pungi, jumătate de farfurie de plastic şi franjuri în moţ. Ca accesoriu, am purtat, un CD player făcut din bidon şi un telefon din sticla de şampon", a spus Mister Crăciunel. Miss Crăciuniţa a fost aleasă Deniz Yldâe Septar, de la SAM Ciocârlia.

Eduard Mureşanu s-a costumat în om de zăpadă

Emilian Mara a purtat un costum de arlechin, iar Eduard Mureşanu a smuls ropote de aplauze când a urcat pe scenă îmbrăcat în om de zăpadă. Costumul lui Eduard a fost făcut din pahare de plastic, legate între ele cu sfoară.

Câştigătorii

La ciclul primar, Miss Crăciuniţe au fost alese Cosmina Pătrănoiu (Şcoala „Grigore Moisil" din Năvodari) şi Daria Zanfira (Şcoala nr. 40 din Constanţa), iar Mister Crăciunel a fost desemnat Robert Cocoş (Şcoala „Grigore Moisil" din Năvodari).

Liceenii au defilat pe scenă în costume originale

La gimnaziu, Felicia Toma (Şcoala cu clasele I-VIII 23 August) a fost premiată pentru constumul Eco, iar la liceu Ştefania Haralambie (Liceul Teoretic „Mihai Eminescu" din Constanţa) şi George Popa (Colegiul Tehnic „Vasile Pârvan" din Constanţa) au fost aleşi Miss Crăciuniţă şi Mister Crăciunel.

Citiţi mai multe în !

citeste totul despre: