Constanţa: LITORAL2009/ Costineşti a redevenit Staţiunea Tineretului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: LITORAL2009/ Costineşti a redevenit Staţiunea Tineretului
Constanţa: LITORAL2009/ Costineşti a redevenit Staţiunea Tineretului

Mijloacele de distracţie sunt plimbările pe mare cu bananele, hidrobicicletele, hidroscuterele sau parasailingul. Dacă în anii trecuţi Staţiunea Tineretului fusese uitată, anul acesta zona a revenit la viaţă.  


Vânzoleala, discotecile şi activităţile sportive sunt doar câteva dintre motivele pentru care tineri din întreaga ţară veneau să îşi petreacă vacanţa de vară la Costineşti. Acum nu mai poate fi vorba de agitaţie, dar tot mai mulţi turişti au ales această staţiune pentru a petrece o vacanţă liniştită. Spaţii de cazare sunt din belşug.

Oferte la particulari

Cei care oferă camere la particulari se ceartă pentru un client şi negociază ca la piaţă tarifele. „Eu iau 50 de lei pe noapte şi vă asigur toate condiţiile“, încearcă să îşi convingă o doamnă clienţii. Domnul Johnson este ceva mai puţin darnic: „Pentru hotel Tănase, unde aveţi toate utilităţile asigurate şi se află la un minut şi jumătate de plajă, noi luăm 70 - 80 de lei pe noapte în cursul săptămânii. Dacă veniţi la sfârşitul săptămânii, în nopţile de vineri şi sâmbătă, cazarea este de 100 de lei pe noapte. Îmi trebuie însă un avans de 100 de lei, contravaloarea unei nopţi de cazare“. Odată scăpat de negocierea cu privaţii, inevitabil, turistul îşi încearcă norocul şi la hoteluri. La hotelul de referinţă al staţiunii, Forum (de două stele), o cameră dublă în regim single costă 216 lei pe noapte, iar una dublă - 235 de lei. Hotelul are patru apartamente pentru două persoane, iar o noapte de cazare aici costă 726 de lei.

Multă linişte

Turiştii vin acum la Costineşti pentru linişte şi nu pentru distracţie. „În alţi ani, pe vremea asta, staţiunea era plină. Acum, nu ştim de ce oamenii nu vin la fel de mulţi ca în anii trecuţi“, îşi arată dezamăgirea un localnic. Pe plajă, în cursul săptămânii, sunt ceva turişti, dar cei mai mulţi vin la sfârşit de săptămână, iar localnicii speculează acest aspect şi măresc preţurile.

Agenţii economici pun la dispoziţia celor care aleg Costineştiul ca destinaţie de vacanţă un confort minim. Şezlongurile se închiriază cu 10 lei pe zi, dar mulţi spun că preferă propriul cearşaf. În afară de plajă, alte mijloace de distracţie nu prea sunt. Discoteca Tineretului, una dintre emblemele Costineştiului, a trecut printr-un amplu proces de renovare, dar tinerii sunt reticenţi în a-i călca pragul. Cu alte cuvinte, Costineşti a devenit o staţiune liniştită, preferată în egală măsură de familişti, cât şi de tineri. „Este prima dată când vin la Costineşti. Până acum am fost numai în Mamaia, dar aici este mai linişte“, a declarat Ionel Marius Bulaci din Tecuci. De aceeaşi părere este şi Cristian Istrate din Cluj: „Am venit în Costineşti după 15 ani. S-a construit foarte mult în acest timp, dar la capitolul distracţie nu găseşti nimic demn de atenţie.“

Doar plimbări pe mare


Singurele mijloace de divertisment sunt veşnicele banane, pentru care turistul trebuie să scoată din buzunar 15 lei pentru câteva minute. Pentru o plimbare de 10 minute cu hidroscuterul se percep 100 de lei de persoană şi, ca ofertă specială, 260 de lei pentru 30 de minute. Ceva mai convenabilă este o plimbare cu caiacul: 10 lei de persoană, sau cu hidrobicicletele: 20 de lei de persoană pentru o oră. Vaporaşul Ozana oferă plimbări pe mare pentru 10 lei pe oră. Ca o noutate în staţiune este şi parasailingul. O astfel de plimbare costă 150 de lei de persoană şi 200 de lei pentru două persoane. 
Plaja a rămas singura distracţie „gustată“ de turişti

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite