Constanţa: Litoral 2009 / Mai ieftin în sudul staţiunii Eforie Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Litoral 2009 / Mai ieftin în sudul staţiunii Eforie Nord
Constanţa: Litoral 2009 / Mai ieftin în sudul staţiunii Eforie Nord

Campania de informare turistică a ziarului „Adevărul de Seară - Litoral” continuă cu prezentarea preţurilor din Eforie Nord. Preţurile de aici diferă în funcţie de punctul turistic cu care se învecinează, fie că este vorba de un bazar sau un hotel, ori în funcţie de apropierea de plajă.

Eforie Nord, a doua staţiune ca mărime de pe litoralul românesc, a revenit în topul celor mai populare locuri de la Marea Neagră. La fel şi preţurile s-au adaptat la fluxul de turişti, astfel încât comercianţii practică preţuri diferite la aceleaşi produse, în funcţie de locul de vânzare.

Hotelurile, vilele, casele de odihnă din Eforie Nord, unde se pot caza până la 19.000 de turişti sunt câteva dintre „punctele de distribuţie” preferate de vânzători pentru a-şi da produsele mai scump. De asemenea, plaja, unde numai weekendul trecut a fost ocupată de aproximativ 11.000 de oameni, este locul ideal de a face bani buni.

Plaja din Eforie Nord, care se întinde pe o distanţă de aproximativ trei kilometri, are ca particularitate faptul că se îngustează în anumite zone. Astfel, locul dedicat barurilor de pe plajă devine mai mic, făcând ca numărul acestora să fie mai mic decât cel din Mamaia.

Preţul berii, dat de distanţa dintre cearşaf şi dozator

Zona „verificată” de reporterii „Adevărul de Seară Litoral” este cea cuprinsă între Hotel Acapulco şi Hotel Bellona. La un magazin în aer liber din vecinătatea hotelului Acapulco, o bere la draft este 2,5 lei. Coborând către plajă, preţul este în creştere: la Complexul Debarcader, pe drumul care coboară către plajă, cea mai ieftină bere la draft costă 3 lei. Preţul la aceeaşi marcă de bere şi la acelaşi volum este de 3,5 lei la majoritatea teraselor amplasate pe plajă.

Dacă la un magazin din vecinătattea hotelului Acapulco un porumb fiert este 2,5 lei, preţul acestuia creşte, ca şi berea, odată cu apropierea de mare: la o gheretă aflată la doar 50 de metri de apă, amplasată pe drumul care coboară către plajă, din faţa Complexului Debarcader, preţul unui porumb fiert este de 3 lei, iar pentru unul copt turistul trebuie să plătească 4 lei. Acelaşi porumb copt, în partea de sud a staţiunii, de lângă bazar, costă doar 3 lei.

Oferte „5 plus 1”

O gogoaşă ineluş poate fi cumpărată la preţul de 0,8 lei pe bucată în partea de nord a staţiunii. La „Gogoşeria cu gratuităţi” există chiar o ofertă: la 5 gogoşi cumpărate, se primeşte una gratis. Totuşi, pentru aceleaşi gogoşi, în vecinătatea bazarului, din partea de sud a staţiunii există o ofertă şi mai tentantă: 10 gogoşi la preţul de doar 5 lei.

Preţul la şezlonguri este, în general, acelaşi în toată staţiunea Eforie Nord, de 10 lei pe zi. Singurul loc în care acesta este mai mare, este la plaja care aparţine de hotelul Europa, unde se plăteşte diferenţiat în funcţie de zile: astfel, pentru o zi de weekend se plăteşte 20 de lei, iar pentru o zi din timpul săptămânii, 15 lei.

Astfel, preţurile teraselor şi a magazinelor din nordul staţiunii, adică din zona Acapulco, sunt mai mai mari decât în partea de sud, din vecinătatea hotelului Bellona.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite