Constanta: Liber la pescuit în toate apele de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Perioada de prohibiţie s-a încheiat astfel că acesta este primul weekend în care împătimiţii şi-au luat rucsacul în spate şi undiţele în mână şi au plecat pe malul bălţilor sau al râurilor. Atenţie însă, pentru a nu avea probleme cu legea aveţi nevoie de un permis de pescuit eliberat de Agenţia de Pescuit şi Acvacultură şi un permis eliberat de Poliţia de Frontieră dacă pescuiţi la Dunăre sau pe râul Prut.

Veşti bune pentru pasionaţii sportului cu undiţa din toată ţara. Conform deciziei publicate în Monitorul Oficial, perioada de prohibiţie a început pe 13 aprilie în toate apele maritime interioare si In apele continentale, singurele care au făcut abstracţie au fost fermele piscicole şi crescătoriile, care sunt prevăzute cu locaţii pentru puiet. De asemenea prohibiţia a fost mai scurtă în apele considerate frontieră de stat, mai exact de pe 13 aprilie pe 30 mai. Aşa că pescarii au avut la dispoziţie doar două variante: fie au pus undiţele în cui, fie au scos din buzunar sume cuprinse între 30 şi 100 de lei pentru o singură zi de pescuit în bălţile private.

Nemulţumirile nu au fost puţine. „Eu sunt genul de pescar care respectă atât legea cât şi balta. Dacă la lege scrie că nu e voie să pescuiesc nu mă duc la baltă. Dar mă doare când văd nesimţiţii care braconează cu plase monofiament şi care capturează într-o singură noapte cât prind eu poate tot sezonul cu toate undiţele şi mulinetele mele”, ne explică Andrei Ioan, cel care se declară cel mai împătimit pescar din Constanţa.

Nu uitaţi să vă ştampilaţi permisele de pescuit

Dacă undiţele şi lansetele sunt deja pregătite nu uitaţi să verificaţi dacă aveţi toate ştampilele puse pe permisul de pescuit. El poate fi achiziţionat contra sumei de 30 de lei de la sediul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură Constanţa situată pe strada Tudor Vladimirescu nr. 52. Dacă doriţi să vă încercaţi norocul în Dunăre, nu uitaţi că pentru unele dintre braţele fluviului aveţi nevoie de viza poliţiei de frontieră care mai costă şi ea încă 50 de lei.

Pescarii spun că merită fiecare bănuţ. „Am mers cu un prieten cu barca aproape de Tulcea. Am dat fiecare doar cu câte o lansetă pentru că nu aveam timp să scoatem. În 12 ore am prins amândoi un sac de somn, cel mai mic la un kilogram şi jumătate” se laudă Nicolae Teacă, un pescar care vrea să ţină secret locul în care a dat lovitura. Pentru perioada următoare specilaiştii în pescuitul la somn spun că vor fi obţinute rezultate bune la gropi de peste zece metri adâncime, mai ales că niveul apei Dunării se anunţă a fi staţionar. Capturi frumoase au fost făcute şi în zonele Chilia Veche, Ostrov sau satul Dunărea.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite