Constanţa: Eforie Nord, bazar cu preţuri pentru orice buzunar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Eforie Nord, bazar cu preţuri pentru orice buzunar
Constanţa: Eforie Nord, bazar cu preţuri pentru orice buzunar

Turiştii şi-au făcut apariţia în Eforie Nord, atraşi fiind de preţurile mici.  Toate magazinele şi terasele au fost deschise, la fel şi discotecile din zona falezei. Eforie Nord este o staţiune cu aspect pestriţ. Într-un loc, vile luxoase, construite cu bun – gust, mai încolo hoteluri părăsite şi invadate de buruieni, lângă – scheletul unei construcţii, iar apoi un hotel de patru stele - este imaginea uneia dintre cele

Oferte există pentru toată lumea. Cei cu buzunare subţiri găsesc camere duble şi cu 60 de lei. Una dintre vilele unde preţurile sunt mici este Alexandra, însă au fost rezervate toate locurile până pe 19 august. Turiştii cu dare de mână pot alege un hotel de patru stele. La hotel Europa, spre exemplu, închirierea unei camere costă 184 de euro, cu mic dejun inclus. Doamnele se pot răsfăţa la Ana Aslan SPA, care oferă terapii medicale, dar şi de relaxare şi înfrumuseţare.

Oferte

Faleza pare un imens bazar. Comercianţii se întrec în oferte de tot felul. „Gogoşeria cu gratuităţi“ oferă la cinci gogoşi cumpărate una gratis. Covrigul „fugărit“ costă un leu, iar colacul secuiesc – 5 lei. Turiştii găsesc hamsii cu lămâie sau mujdei la tot pasul. O sută de grame costă doar 3 lei. La soare, pe aleea de promenadă, stau carnea de pui, maionezele şi sosurile gata preparate pentru a pregăti shaworma sau kebab. Turiştii se dau în vânt după astfel de preparate. Preţurile sunt accesibile. Produsele costă între 5 şi 11 lei. 

Tot din apropierea plajei turiştii găsesc sucuri naturale. Un fresh de portocale costă 5 lei, iar o limonadă – 4 lei. Îngheţata la cornet costă 2,5 lei.

Tot în zonă, un tânăr din Eforie îi îmbie pe turişti cu porumb fiert şi copt. Costă patru lei bucata. „Zilnic vând peste 200 de ştiuleţi, dar anul ăsta vânzările au mai scăzut, ca e criză financiară“, spune Mădălin. Pentru a atrage clienţii, patronul unei terase îmbie clienţii cu deserturi gratis, iar patronul unui alt restaurant a scris la intrare „Dacă nu vă place, nu plătiţi“.
La restaurantele şi autoservirile de pe faleză, preţurile sunt mici. Ciorbele şi supele costă 5 – 6 lei, o friptură poate fi cumpărată cu 7 – 10 lei, garniturile costă 3 – 6 lei, iar salatele între 2 şi 5 lei. O pizza poate fi cumpărată şi cu 9 – 10 lei.

Cei care caută senzaţii inedite şi au buget mai mare pot lua masa la restaurantul libanez din cadrul hotelului Europa. Un alt restaurant „cu etichetă“ este Acapulco, unde găsiţi preparate din bucătăria internaţională. Priveliştea este superbă.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite