Constanţa: „Cu flori în gară“ în clubul Phoenix

Constanţa: „Cu flori în gară“ în clubul Phoenix

Imagine din timpul spectacolului

Piesa aduce în vizor transformările cuplului Ion - Măria faţă în faţă cu realitatea prezentului. Spectacolul este programat duminică, la ora 21.00.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spectacolul teatrului Joint din Braşov are un singur act. Spectatorii îl vor putea urmări pe Răzvan Vicoveanu, iar regia artistică poartă semnătura lui Bogdan Huşanu. Piesa constă într-un monolog nostalgic al personajului Ion, care-şi rememorează trecutul şi transmite publicului stări diverse. Întors din pribegie, în mintea lui Ion se dărâmă toate iluziile în care a sperat odată. El constată că tot ce a lăsat în urmă nu mai e la fel: soţia, copiii, casa.

Textul este scris de Mircea Popa - Papiu. „De fapt, Ion al meu din piesa „Cu flori în gară“ putea să vină de oriunde. Putea să vină din Spania de la căpşuni sau din Siberia, din vreun prizonierat (cum au fost atâţia). N-are importanţă de unde vine. Importantă rămâne nevoia lui autodeterminantă de a spera. Cu orice!“, mărturiseşte autorul. Biletul de intrare costă 15 lei.

Teatrul Joint este un proiect de teatru independent iniţiat în iunie 2005 ca o alternativă necesară la teatrul de stat. În prezent, teatrul pune în scenă piese în Bucureşti, Braşov, Constanţa, iar stagiunea de vară se desfăşoară la Vama Veche.

citeste totul despre: