Constanţa: Peste 137.000 de turiști s-au bulucit spre Polul căldurii

Meteorologii spun că totuși canicula poate fi suportată mai uşor pe malul mării, datorită evaporației apei. Sud-estul României este toropit de caniculă, iar în inima Bărăganului se înregistrează temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

Ştiri pe aceeaşi temă

17 copii au ajuns la spital după o baie în mare

Bronz la cod roșu de radiații

Ultraviolete. Şi ce dacă?

„La Slobozia - oraşul-cuptor, cum îl denumim noi - temperatura de la nivelul solului depășește 60 de grade Celsius. Pe nisip ajunge până la 70 de grade“, a declarat meteorologul Vasile Torică de la Centrul Meteorologic Regional Dobrogea.Litoral înroșit de cod

Pentru prima dată, litoralul a intrat sub cod roşu de caniculă şi radiaţii, pentru o perioadă de mai multe zile. Indicele de umiditate a depăşit pragul critic de 80 de unităţi, iar senzaţia de sufocare este accentuată.

Ziua și pericolul pe litoral. Atenție! Să nu călcaţi pe dragonul de mare

Însă, ieri la prânz, plajele de pe litoral erau pline ochi. Pe plajă, briza bătea dinspre mare, disconfortul termic fiind atenuat până la 10 metri de ţărm. Aproximativ 137.000 de turişti se află în aceste zile la mare, fiind schimbul de serie care a ajuns pe litoral în plin cod roşu. Pe plaja din Mamaia, turiştii nu păreau intimidaţi de avertizările meteo. Mai multe familii îşi lăsaseră copiii să se bronzeze în voie, fără a fi protejaţi sau ţinuţi la umbră.

Sărăcia şi canicula au pustiit bazarul din Focşani

Violeta Morar (40 de ani) din Braşov se dădea cu cremă de protecţie solară, în aşteptarea copiilor care nu se mai săturau de apa mării. „Este foarte cald, dar profit de puţinele zile de vacanţă“, spune turista. George Manea (32 de ani) din Bucureşti se răcorea fără griji în apa mării: „Pe o asemenea vreme, nici nu mă închipuiam în altă parte decât pe litoral“.

Citeşte mai multe în !

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral


citeste totul despre: