Cine este Felix Stroe, propunerea PSD pentru Ministerul Transporturilor. Liderul PSD Constanţa are o stradă care-i poartă numele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Felix Stroe FOTO Mediafax
Felix Stroe FOTO Mediafax

Constănţeanul Felix Stroe este noul ministru al Transporturilor.  Cel care a preluat şefia PSD după demisia lui Radu Mazăre a ajuns în prim-planul politic al României.

Felix Stroe este directorul companiei de apă din judeţ, RAJA Constanţa. El i-a luat locul lui Radu Mazăre la şefia PSD Constanţa, după ce Mazăre a demisionat din funcţia de preşedinte al filialei şi, ulterior, şi din cea de membru de partid, în 2015. Datorită influenţei căpătate în PSD după ieşirea din prim-plan a lui Nicuşor Constantinescu şi a lui Radu Mazăre, Stroe este considerat noul baron al Constanţei.

Felix Stroe s-a născut pe 25 decembrie 1955 în localitatea Valea Teancului din Buzău. După ce a absolvit Liceul BP Haşdeu din Buzău, a urmat cursurile Academiei Navale Mircea cel Bătrân Constanţa, pe care a absolvit-o ca şef de promoţie.

A mai terminat Academia de Înalte Studii Militare Bucureşti, Facultatea de Comandă şi Stat Major, dar mai are şi un curs de manager în turism.

Între anii 1878 – 1991 a fost ofiţer activ în cadrul Marinei Militare, din care cinci ani comandant de nave de război. Între 2000 şi 2003 a deţinut funcţia de viceprimar al oraşului Constanţa. Din 2003, este directorul general al SC RAJA SA. Este căsătorit şi are doi copii: Elena şi Cosmin.

CITEŞTE ŞI

Cine este Paul Stănescu, liderul din Olt numit de PSD în locul lui Sevil Shhaideh la Ministerul Dezvoltării Regionale

BIOGRAFIE Marius Nica: apropiat al Rovanei Plumb, a mai deţinut conducerea Ministerului Fondurilor Europene în Guvernul Ponta

Sursa DAN a Securităţii

Conform Adeverinţei nr. 1944/ 06.06.3013, oficialii Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii au stabilit că Stroe Felix este titularul dosarului fond reţea R 368047. „Domnia sa, fiind elev în cadrul Liceului B.P. Haşdeu Buzău, a fost recrutat în anul 1972 pentru supravegherea colegilor atât în timpul programului şcolar cât şi în timpul liber. În dosar, nu există angajament semnat de domnia sa. I se atribuie numele conspirativ DAN. A fost abandonat de reţea a data de 06.03.1973.

Direcţia de Specialitate a identificat următoarele informaţii transmise Securităţii de către domnul Stroe Felix: «Informez că P.V. este elev în anul II la Liceul Eminescu. Despre acesta cunosc că are o comportare normală, nu l-am văzut în anturaje dubioase şi discuţiile pe care le-am avut cu acesta nu s-au referit cu nimic la emisiunile Europei Libere, precum nici alte comentarii cu caracter politic.“.

În baza actelor de la dosar, CNSAS stabileşte faptul că lui Felix Stroe nu i se poate atribui calitatea de lucrător/ colaborator al Securităţii. 

Aici puteţi vedea adeverinţa emisă de CNSAS pe numele lui Felix Stroe.

Are o stradă cu numele lui 

În 2009, prin HCL 116/ 29.10, numele lui Felix Stroe a fost dat unei străzi din comuna constănţeană Cumpăna, unde primar este colega de partid a lui Stroe, Mariana Gâju. Denumirea a fost dată în semn de recunoştinţă pentru că regia pe care o conduce Stroe a racordat comuna la sistemul de alimentare cu apă şi canalizare. 

Strada se află aproape de Canalul Dunăre-Marea Neagră. Locuitorii de aici au case noi, moderne, însă sunt şi loturi libere, în suprafaţă de 500 mp.

Strada are doar apă şi canalizare. Riveranii n-au energie electrică, iar strada nu este nici asfaltată.

Umbrele lui Mazăre şi Constantinescu la PSD Constanţa. „Nu e uşor să-ţi pierzi liderii“, a mărturisit Decebal Făgădău
Umbrele lui Mazăre şi Constantinescu la PSD Constanţa. „Nu e uşor să-ţi pierzi liderii“, a mărturisit Decebal Făgădău
felix stroe

Parlamentarul Nicolae Moga şi Felix Stroe

Vă mai recomandăm

Urmaşul lui Mazăre la cârma Primăriei: „Voi fi primarul Constanţei, nu al staţiunii Mamaia“. Ce planuri are noul edil pentru oraşul de la malul mării

Fierbere la PSD Constanţa. Organizaţia municipală îşi alege sâmbătă liderul. Se pregăteşte organizaţia judeţeană

Liderii PSD Constanţa: „PSD este în pericol să se scindeze, Ponta trebuie să se ocupe urgent de problemele partidului, apoi de cele personale“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite