VIDEO Lucruri neştiute despre orgasm. Ce teorii au dezvoltat oamenii de-a lungul istoriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: unsplash.com
FOTO: unsplash.com

Scriitoarea americană Mary Roach vorbea, în februarie 2009, la un eveniment TED despre lucruri neştiute despre orgasmul uman.

„Orgasmul este un reflex al sistemului nervos vegetativ. Acesta este partea sistemului nervos care se ocupă cu lucrurile pe care nu le controlăm conştient, precum digestia, frecvenţa inimii, excitarea sexuală. Iar reflexul de orgasm poate fi declanşat de un spectru de stimuli suprinzător de larg. Stimulare genitală, evident“, afirmă scriitoarea Mary Roach, potrivit ted.com.

Aceasta a enumerat o serie de cazuri în care oamenii au orgasm prin altfel de stimulări decât cele obişnuite: un specialist a intervievat o femeie care putea ajunge la orgasm dacă cineva îi mângâia o sprânceană.

Cea mai neobişnuită situaţie descrisă e a unei femei care avea orgasm de fiecare dată când se spăla pe dinţi. „Ceva din acţiunea complexă senzorial-motorie de spălare a dinţilor îi declanşa orgasmul. Şi a mers la un neurolog care a fost fascinat. A verificat dacă era ceva în pasta de dinţi. Dar nu, se întâmpla cu oricare marcă. I-au stimulat gingiile cu o scobitoare, să vadă dacă mergea şi aşa. Nu. Era vorba despre mişcarea completă“, povesteşte scriitoarea.

Ea a mai vorbit de un alt exemplu ieşit din tipare: „În 1999, în statul Israel, un bărbat a început să sughiţe. Şi a fost acel caz în care sughiţul chiar nu se oprea. A încercat tot ce i-au sugerat prietenii. Nimic nu părea să-l ajute. Au trecut zile. La un anumit momentul, bărbatul, încă sughiţând, a făcut sex cu nevasta sa. Şi, ca prin minune, sughiţul a dispărut.I-a spus doctorului, care a publicat un raport al cazului într-un jurnal medical canadian sub titlul: «Contactul sexual, potenţial tratament pentru sughiţuri intratabile»“.

La începutul anilor 1900, continuă scriitoarea, mulţi ginecologi erau de părere că, atunci când o femeie are orgasm, contracţiile ar aspira lichidul seminal în sus, prin colul uterin, şi l-ar duce cît mai repede spre ovul, crescând şansele de concepere. „Dacă ne întoarcem în timp până la Hipocrate, medicii credeau că orgasmul femeilor nu era folositor pentru concepţie, ci necesar. Doctorii de atunci le spuneau frecvent bărbaţilor cât de important e să îşi satisfacă soţiile“.

Mai puteţi citi:

Suedeza care vrea să creeze primul centru al supravieţuitoarelor abuzurilor sexuale din România. „Hainele şi machiajul nu sunt o invitaţie la viol“

Cum s-a schimbat percepţia românilor despre viol după „cazul celor şapte din Vaslui“. Studiul complex al unei tinere avocate din Cluj

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite