România apare în topul celor mai misterioase 15 păduri din lume. Fotografia este „magică” şi nu a fost făcută la Hoia Baciu

România apare în topul celor mai misterioase 15 păduri din lume. Fotografia este „magică” şi nu a fost făcută la Hoia Baciu

"Mlaştina cu muşchi", fotografia clasată pe locul II în topul celor mai misterioase păduri din lume. FOTO: Adrian Borda

O fotografie din România a obţinut locul II din 130 de peisaje din întreaga lume într-un top al „pădurilor misterioase în care ţi-ar plăcea să te rătăceşti” realizat de boredpanda.com. În top au intrat păduri precum cea din Munţii Rila, pădurea Otzarreta din Spania, pădurea din Greenwichul de Nord (Anglia), pădurea Nagoya (Japonia) sau Haute-Loire (Franţa).

Ştiri pe aceeaşi temă

„15 păduri misterioase în care ţi-ar plăcea săte rătăceşti” este numele unui concurs inedit demarat pe siteul boredpanda.com în luna februarie a acestui an. Utilizatorii au postat fotografii cu păduri mirifice din toate colţurile lumii. Internauţii au votat cele mai superbe peisaje, iar astăzi, în ultima zi din 2015, s-a publicat topul final. Internauţii au avut de ales din 130 de fotografii impresionante, articolul fiind accesat de 244.000 de ori. Deşi Hoia Baciu (Cluj) este probabil cea mai cunoscută pădure din România pentru străini, mai ales datorită fenomenelor considerate de unii ca fiind paranormale, de data aceasta avem de a face cu o altă „pădure”. 
Fotografia intitulată „Mlaştina cu muşchi din România” s-a situat pe locul II în top, după peisajul de iarnă din Munţii Rila – Bulgaria. În topul 15 au mai intrat fotografii cu păduri precum cea din Hallebros ( Belgia), pădurea Otzarreta ( Spania), pădurea din Greenwichul de Nord (Anglia), pădurea din Nagoya (Japonia) sau Haute-Loire (Franţa). 

Locul I: pădurea din Munţii Rila (Bulgaria). FOTO: boredpanda.com

“Pădurea, o catedrală ridicată în gloria naturii”

 
“Pădurile au un farmec vechi şi misterios care ne fac să ne întoarcem mereu în ele, fie că suntem fotografi în căutarea pozei perfecte sau doar călători şi excursionişti de weekend. O pădure imensă, naturală şi sănătoasă este ca o catedrală ridicată pentru gloria naturii, care este, probabil, motivul pentru care aceste fotografii ni se par uimitoare. Din fericire pentru cei dintre noi care locuim la oraş, fotografi talentaţi dau târcoale pădurilor umbrite pentru a le face fotografii uimitoare. Kilian Schönberger şi Guillermo Caballa sunt doar câţiva dintre fotografii talentaţi pentru care pădurile din ţările lor sunt surse infinite de inspiraţie”, se arată în articolul de pe boredpanda.com

"Mlaştina cu muşchi" din Munţii Harghitei. FOTO: calatoriileioanei.ro

Mlaştina cu muşchi din România

 
Peisajul The Moss Swamp In Romania (“Mlaştina cu muşchi” din România -nr) a adunat 254 de puncte, clasându-se pe locul II în topul în care au fost postate 130 de fotografii, în timp ce scena de iarnă din Munţii Rila, clasată pe primul loc, a strâns 266 de puncte. Imaginea a fost realizată de Adrian Borda, un pictor şi fotograf român. “Mlaştina cu muşchi” sau tinovul Mohoş este un obiectiv turistic foarte puţin cunoscut din Munţii Harghitei. L-am contactat pe Adrian Borda însă nu am obţinut încă o confirmare cu privire la faptul că fotografia a fost făcută la obiectivul amintit. E posibil ca fotografia să fi fost modificată. Tinovul Mohoş este format într-un fost crater, frate geamăn cu cel în care s-a format lacul Sfânta Ana, pe locul unui fost lac de crater vulcanic mai mare ca Sfînta Ana.

UPDATE: un mix între o pădure de lângă Reghin şi o plajă din Portugalia 
Adrian Borda a precizat că fotografia "este un photoshop, nu este un loc real". „Poza e un mix între o pădure de lângă Reghin şi o plaja din Portugalia. Am pus-o pe 500px (site de fotografii-nr) şi am pus la tags România, cred ca aşa au găsit-o”, a mai precizat fotograful.

 

Pădurea Otzarreta (Spania) . FOTO: boredpanda.com

Vegetaţie mişcătoare 

 
Mlaştina este situat la altitudinea de 1050 de metri, cu 100 de metri mai sus decât lacul Sfânta Ana şi este de patru ori mai mare decât acesta. „Tinovul este renumit, pentru că cei 10 metri grosime de turbă provin de la cenuşa vulcanică depusă pe apele acestui lac de peste 80 de ha, iar vegetaţia crescută aici se mişcă (atunci când sunt furtuni puternice) împreună cu mâlul, practic ,,plutind,, pe o peliculă subţire de apă rămasă în adâncime. Cred că este cel puţin straniu să vezi pini de 20 de metri înălţime (situaţi doar la marginea mlaştinii) şi pini şi mesteceni pitici mişcându-se în direcţia opusă celei din care bate vântul”, relatează inromâniatravel.ro. 

Pădurea Taipingshan din Taiwan. FOTO: boredpanda.com

Unicat în Europa- plante din timpul ultimei glaciaţiuni

 
„Tinovul mai adăposteşte şi plante relicte glaciare (plante rămase din timpul ultimei glaciaţiuni în urmă cu peste 10000 de ani şi care în loc să dispară odată cu încălzirea climei, au găsit zone ca aceasta unde s-au adaptat), cea mai cunoscuta fiind plantă carnivoră Roua Cerului sau Dreţele , numită în latină Drosera rotundifolia obovata sau rozmarinul de turbarie precum şi arborii pitici mentionaţi mai sus”, arată blogul plecatdeacasa.net. Aceeaşi sursă arată că „asta face din această turbărie un unicat în Europa. Iar ce este mai spectaculos aici este prezenţa a nu mai puţin de 15 ochiuri de apă, cu o adâncime care depăşeşte 60 de metri( Sfânta Ana are 7,4 metri adâncime)”. 
 
Citeşte şi 
 

Topul cântecelor care te transformă într-un om mai bun: 12 piese pe care orice român ar trebui să le asculte măcar o dată în viaţă

 

Locul I Pădurea din Munţii Rila - Bulgaria. FOTOGRAFII: BOREDPANDA.COM 

Imagini din aceeasi galerie
 • Locul I Pădurea din Munţii Rila - Bulgaria. FOTOGRAFII: BOREDPANDA.COM 
 • "Mlaştina cu muşchi din România
 • Loc 3 - Pădurea din "Carpaţii albi
 • Loc 4 Pădurea Hallebros din Belgia 
 • loc 5: Pădure din Munţii  Beskydy, Cheia
 • Loc 6. Pădurea Otzarret - Tara Bascilor, Spania 
 • Loc 7: Chinese Hemlock Trail, Taipingshan, Taiwan
 • Loc 8 -  Pădure din Cehia
 • Loc 9 Pădurea  North Greenwich, Londra, Anglia
 • Loc 10: Misty forest
 • Loc 11- Stanton Moor, Peak District, Uk
 • Loc 12- Pădure din Italia 
 • Loc 13 - Pădurea din Nagoya , Japonia 
 • Loc 14 Pădurea Haute-loire (Franţa)
 • Loc 15 - Pădure din Germania
Distribuie imaginea
citeste totul despre: