Preot ortodox, despre scandalul sexului oral mimat la Balul Bobocilor: „Acei tineri trebuie să-şi trăiască tinereţea, iar oamenii să nu arunce cu pietre“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii implicaţi în organizarea Balului Bobocilor de la Colegiul Tehnic „Augustin Maior“ din Cluj au fost demişi din funcţiile de conducere ale Colegiului Elevilor din şcoala amintită. Colegiul face o anchetă să vadă dacă a fost vreun profesor implicat, iar poliţia desfăşoară verificări legate de consumul de alcool la respectivul bal. În schimb, un preot din Cluj îndeamnă la clemenţă.

Pozele cu adolescenţi mimând sex oral la Balul Bobocilor din Cluj au fost făcute de un fotograf amator care le-a postat pe Facebook. Ulterior, la rugămintea unor elevi de la Colegiul Tehnic de Comunicaţii Augustin Maior din Cluj le-a şters.

Fotografiile au devenit virale, deşi tânăra care le-a postat pe contul personal de Facebook le-a şters după ce acestea au fost distribuite de peste 1.000 de ori. Pe pagina tinerei, comentariile continuă să se adune.

Eleva care a postat pozele: „Nu văd să fie ceva rău în chestia asta, nu văd nişte acte sexuale“ 

O elevă care a participat la Balul Bobocilor, aceeaşi cu cea care a postat pozele pe Facebook - Luiza Maxim - a declarat pentru digifm.ro că „balul a fost organizat de către şcoală, dar cadrele didatice nu au au luat parte la acest bal. Nu era niciunul dintre părinţi şi niciunul dintre profesori“.

Ea a mai afirmat că „probabil că dacă una din fete sau un participant refuza proba ar fi fost descalificat“.

„Nu văd să fie ceva rău în chestia asta, nu văd nişte acte sexuale. (...) le văd ca nişte simple probe la un bal. (...) Am postat chestia asta pentru că mi s-a părut normal... ştiu că e partea mea de vină pentru că s-a răspândit în toată lumea, dar n-am ştiut unde se va ajunge“, a afirmat tânăra.

„Au mai fost probe de genul şi în alţi ani, la alte licee“

„Fără cuvinte! Balul Telecomului a fost cu siguranţă nebunie curată: probe demenţiale, atmosferă incendiară şi petrecăreţi porniţi pe distracţie“, se arată pe pagina de Facebook Alex Socaci Photographer. Acesta spune că totul a pornit de la faptul că o elevă a colegiului a postat acele fotografii pe Facebook. Imaginile au devenit virale şi au depăşit o mie de share-uri. Când s-a uitat ele, pozele erau deja şterse.

Fotograful amator a mai spus că „nu l-a surprins acea probă“ de la Balul Bobocilor întrucât „au mai fost probe de genul şi în alţi ani, la alte licee, chiar dacă nu am fost eu fotograf“. „Nu mi s-a părut nimic ieşit din comun“, a afirmat acesta.

Contact de Adevărul, preotul Bogdan Ivanov, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, spune că într-o situaţie cum e cea de la balul bobocilor ar fi bine ca lumea să nu „arunce cu pietre“ întrucât acele imagini arată că în societatea românească încă există o mare carenţă etică şi de educaţie.

„Acei tineri trebuie să-şi trăiască tinereţea, dar să o trăiască în aşa fel încât să nu le fie ruşine de ea mai târziu“, afirmă preotul.

Pe o idee similară insistă şi Alexandra Sântu, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor din Cluj.

„Să nu urmărim ce s-a întâmplat neapărat, ci pur şi simplu cauza de la care pornesc lucrurile acestea şi motivul care îi determină pe elevi să facă lucruri din-astea. Şi să punem accentul pe remedierea situaţiei de la bază, nu la sfârşit, după ce se răsfrânge într-o acţiune“, afirmă Alexandra.

Tânăra mai crede că o soluţie pentru remedierea situaţiei ar fi orele de dirigenţie în cadrul cărora chiar să se facă dirigenţie, iar elevii să primească sfaturi legat de dezvoltarea lor persoanlă, să fie sprijiniţi, şi nu să se facă latină, matematică sau orice altă disciplină pe care o predă dirigintele de regulă.

Anchetă la şcoală şi verificări făcute de poliţie

Inspectorul şcolar general al judeţului Cluj, Valentin Cuibus, declară că nu se ştie cine a organizat Balul Bobocilor, dar cert e că nu şcoala.

„N-a fost o acţiune organizată de şcoală, n-a participat nimeni nici din conducere, nici dintre diriginţi, nici dintre profesorii de la şcoală la aceatsă acţiune, că a fost o acţiune privată. Şcoala va face o analiză să vadă dacă este cineva implicat şi dacă s-a încălcalt regulamentul de ordine interioară“, susţine acesta.

Potrivit inspectorului, elevii implicaţi în organizarea Balului Bobocilor – preşedintele, vicepreşedintele şi secretarul de la Consiliul Elevilor de la „Augustin Maior“ - au fost daţi jos din funcţii de Consiliul Judeţean al Elevilor.  

O altă anchetă o fac şi cei de la poliţie legat de un eventual consum de alcool, ce reiese din unele fotografii ce circulă pe Internet.

„Materialele apărute în presă cu privire la un eveniment la care au participat minori sunt analizate de către poliţişti, fiind dispuse verificari pentru a se stabili exact starea de fapt şi dacă sunt întrunite elementele vreunei fapte contravenţionale sau de altă natură, urmând a fi dispuse măsuri în consecinţă“, afirmă Carmen Jucan, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

Mai puteţi citi:

Cum a fost la balul la care s-a mimat sexul oral: „Am văzut părinţii strâmbându-se, foarte şocaţi, dar elevii erau cu gura până la urechi”

Reacţia ISJ Cluj cu privire la pozele cu adolescenţi mimând sexul oral la un Bal al Bobocilor

VIDEO Adolescenţi de clasa a IX-a mimând sexul oral la Balul Bobocilor. Setul de imagini care revoltă sute de români pe Facebook

Comentariile internauţilor la pozele cu adolescenţi mimând sex oral la un Bal al Bobocilor din Cluj: „E mai uşor să deschizi gura decât să deschizi o carte?“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite