O firmă de electrocasnice a fost sancţionată pentru reclamă înşelătoare

Magazinul unei cunoscute firme de electrocasnice din România, deschis în cadrul unui hypermarket clujean din cartierul Mărăşti, a fost amendat de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj din cauza unei reclame înşelătoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Magazinului i-a fost aplicată o amendă de 5.000 de lei. Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj (CJPC), Mircea Radu, spune că societatea care comercializează electronice şi electrocasnice ademenea clienţii cu o promoţie înşelătoare. „Firma promitea reduceri mai mari decât TVA-ul, ceea ce regulamentul lor interzice. Societatea a fost sancţionată cu o amendă în valoare de 5.000 de lei", afirmă Mircea Radu.

Controlul CJPC, efectuat în perioada 13-21 iulie, a fost unul pe tema vânzărilor promoţionale. Au fost verificaţi 16 agenţi economici din oraş, dintre care 14 au fost depistaţi cu nereguli. Comisarii au dat 10 amenzi în valoare de 16.000 de lei şi 5 avertismente. Neregulile au constat în lipsa de informaţii de pe etichetele de vânzare. „Principala problemă a fost etichetarea incompletă, lipsea şi traducerea în limba română", afirmă şeful instituţiei.

citeste totul despre: