Lecţie de viaţă: ce a făcut un copil după ce a zgâriat o maşină cu trotineta. Proprietarul i-a mulţumit cu lacrimi în ochi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O întâmplare care îl are în prim-plan pe un copil a devenit virală pe Facebook. Povestea este atât de frumoasă încât multora dintre internauţi nu le-a venit să creadă că este reală. Autorul postării a confirmat pentru „Adevărul” că întâmplarea este reală, dorind să îi găsească pe copil şi pe părinţii lui pentru a fi premiaţi de o autoritate publică.

Vasile Popan, un tânăr din judeţul Maramureş stabilit în Cluj-Napoca, a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie şi o relatare a unei întâmplări cu un copil în rol principal. Vasile Popan povesteşte că vărul său l-a găsit lângă maşina sa pe un băiat care stătea jos, părând că a căzut cu trotineta. În realitate, copilul, care a lovit din greşeală stopul maşinii, îl aştepta pe proprietar pentru a plăti paguba şi pentru a-şi repara greşeala.

„Aştepta cuminte, iar în mânuţa lui erau 120 lei şi mai avea câteva monede a câte 10 bani şi 50 bani. Voia să işi dea toţi banii, nu să fugă, la fel ca adulţii care lovesc o maşină şi mai au permis de conducere! Vreau să vă spun că acel stop era spart deja şi necesita schimbat de către mine, dar acest copil nu a plecat fără să îşi plătească greşeala făcută. Verişorul meu l-a ridicat de jos şi i-a mulţumit cu lacrimi în ochi pentru lecţia acordată de un copil unui adult şi, bineînţeles, bănuţii au rămas la copilaş. Sunt convins că aceşti bănuţi au fost economisiţi pentru a putea cumpăra ceva din ei pentru că este un copil!”, a scris Vasile Popan.

Tânărul a mai relatat că micuţul nu ştia să vorbească foarte bine româneşte, fiind etnic maghiar. Vasile Popan a completat: „Caracterul bine şlefuit de părinţii lui şi educaţia extraordinară dobândită pe parcursul anilor azi au ieşit la iveală”.

Mulţi dintre cei care au citit povestea nu au crezut în autenticitatea ei. La secţiunea de comentarii, Varga Kriszta a comentat, susţinând că povestea este reală, în postare fiind vorba de finul ei în vârstă de 12 ani. „Azi (n.r.) s-au întâmplat cele scrise de d-l Popan, poza nu este făcătură. Şi da: aşa este el din fire”, a scris Varga Kriszta. Contactat telefonic de „Adevărul”, Vasile Popan a declarat că povestea este una reală, hotărând să posteze întâmplarea fiind profund impresionat de gestul băieţelului. Vasile Popan a declarat că încearcă să dea de copil şi de familia lui pentru ca o autoritate publică, primăria sau altă instituţie, să le ofere o diplomă în semn de apreciere pentru gestul copilului.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite