FOTO Primarul Clujului şi-a pus şorţul de bucătar şi a ajutat la prepararea unei mămăligi gigant

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc, ajutor de bucătar
Emil Boc, ajutor de bucătar

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a ajutat la prepararea unei mămăligi gigant de peste 400 de kilograme. După ce şi-a pus şorţ şi  pereche de mănuşi de unică folosinţă, primarul a ajutat la prepararea mămăligii. După ce mâncarea a fost servită, primarului Clujului s-a cinstit cu un pahar de ţuică.

"Am mai mâncat mămăligă când eram copil, dar ca asta niciodată, era mai simplă. Asta e mai elaborată, mai pregătită, e un produs care poate fi omologat. Să ştie şi românii că pe lângă varza a la Cluj avem şi mămăligă cu brânză şi jumări, tradiţională, care este cea mai bună din România. E foarte bine că avem ocazia să ne promovăm mâncarea tradiţională românească", a spus Emil Boc.

Mămăligă gigant preparată la Cluj
Mămăligă gigant preparată la Cluj
Mămăligă gigant preparată la Cluj


CLICK AICI PENTRU MAI MULTE POZE DE LA PREPARAREA MAMALIGII

După ce i-a ajutat pe bucătarii Primăriei să pregătească mămăliga gigant, pe care scria cu litere formate din jumări "Memo 10", numele restaurantului administrat de municipalitatea clujeană, Emil Boc a spus "No, asta e" şi a turnat mămăligă în boluri de plastic, servindu-i pe clujenii prezenţi.

La final, Emil Boc a ciocnit un pahar cu ţuică de prune cu membrii juriului Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber şi a gustat mămăliga despre care a spus că este "ca la mama acasă".

O echipă formată din zece bucătari ai restaurantului administrat de Primăria Cluj-Napoca, Memo 10, au preparat, duminică, o mămăligă de peste 400 de kilograme. Mămăliga a fost împărţită în 2000 de porţii, după care a fost servită în mod gratuit celor prezenţi la eveniment.

Directorul Serviciului Cantină din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Gheorghe Vişan, a declarat că mămăliga a fost preparată la una din cantinele primăriei şi adusă în mai multe oale în faţa publicului clujean. "Pentru etapa Polus din cadrul Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber o echipă de zece bucătari ai restaurantului Primăriei Cluj-Napoca au pregătit o mămăligă gigant cu brânză şi jumări, într-o tavă de aproape trei metri lungime. Aceasta are peste 400 de kilograme şi am folosit 50 de kilograme de făină de mălai, 30 de kilograme de brânză de burduf, 30 de kilograme de caşcaval şi 10 kilograme de jumări, făcute după o reţetă proprie", a spus Vişan.

VIDEO Emil Boc, vatman pe un tramvai de 1,5 milioane de euro: E mult mai simplu decât conducerea unui Guvern


Etapa Polus a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber a avea loc între 7 şi 9 septembrie, la Cluj-Napoca. Cele mai bune echipe de bucătari din Finlanda,  Coreea, Uruguay, Cipru care şi-au etalat cele mai bune reţete. Show-ul gastronomic a fost împărţit în două categorii Hells Kitchen, unde s-au gătit preparate din carne la grătar sau la cazan, respectiv Angels Lounge, în cadrul căreia clujenii au putut gusta cele mai bune preparate de patiserie.

VIDEO Primarul Emil Boc a încercat să se dea cu skateboard-ul

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite