Destinaţie de weekend: Băile Cojocna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clujenii pot avea parte de distracţie pe cinste, la preţuri pentru toate buzunarele, în staţiunea balneo-climaterică din comuna clujeană CojocnaPentru intrare în staţiune, parcare pentru o zi, o oră de tenis, şezlong şi o masă completă la restaurant veţi scoate din buzunare aproximativ 65 de lei.

Nu aveţi planuri pentru weekend? Vreţi să aveţi parte de distracţie într-o staţiune balneo-climaterică, modernizată la standarde europene? Cu minim 65 de lei, la Băile Cojocna, aflate la circa 22 de kilometri de Cluj şi 110 kilometri de Alba Iulia puteţi avea parte de servicii complete, în care sunt incluse intrarea, închirierea unui şezlong, un prânz complet, parcarea, dar şi o oră de tenis de câmp. Cei care vor să se distreze o zi la Cojocna vor scoate din buzunare 10 lei. Cei mici beneficiază de o reducere de 50% la preţul de intrare, astfel încât aceştia vor plăti doar 5 lei. Turiştii îşi pot parca maşinile, în parcarea staţiunii de 180 de locuri, în schimbul a 5 lei, pentru o zi. „De la ora 7.00, când deschidem ştrandul, până pe la 8.30 – 9.00 se cam umple parcarea. Cei care nu mai prind un loc de parcare, pot să-şi ducă maşinile în parcarea particulară aflată la 200 de metri de poarta a doua a ştrandului”, a explicat Roxana Beldean, contabilul Bailor Cojocna.

Tenis şi mini-fotbal

Ştrandul pune la dispoziţie şi 100 de şezlonguri, cu 10 lei, pe zi. Amatorii de distracţii sportive pot închiria unul dintre cele două terenuri de fotbal şi tenis, cu 50 de lei, respective 20 de lei, pe oră. Potrivit Roxanei Beldean, băile pun la dispoziţia turiştilor pentru servirea mesei şase puncte de vânzare în interiorul ştrandului, unde puteţi cumpărare produse în regim fast-food şi un restaurant. „Cu 20-25 de lei se poate servi la restaurantul băilor o masă completă cu ciorbă, felul doi şi desert. În ceea ce priveşte minuturile, un mic costă 2 lei”, a spus Roxana Beldean. Băile Cojocna sunt deschise între ora 7.00 şi 21.00, însă ultimele bilete de intrare sunt vândute înainte de ora 19.00.

Băile de la Cojocna au fost inaugurate anul trecut, după lucrări de modernizare care au durat doi ani, din fonduri PHARE în valoare de 2,4 milioane de euro. Apa sărată din cele două lacuri de la Cojocna este indicată în cazul afecţiunilor sistemului nervos, ale aparatului locomotor şi în cele reumatice şi endocrine.

Istoricul Băilor Cojocna

În zonă au existat încă din timpul ocupaţiei romane exploatări de sare, pe locul cărora au fost amenajate mai multe băi calde. Deasupra ocnelor părăsite ale minelor de sare atestate documentar din secolul al XII-lea şi folosite din perioada romană până în Evul Mediu s-au format mai multe lacuri saline. Minele s-au transformat în lacuri saline, iar apa acestora a dobândit proprietăţi terapeutice. Două dintre lacuri, Toroc şi Lacul Mare, au fost transformate în băi. În afară de agrement, băile sunt indicate pentru tratarea afecţiunilor reumatismale (artroze, poliartroze, spondiloze, tendinoze), endocrine şi ginecologice

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite