Cluj: PORTRET / Ovidiu Vasu a lăsat antrenoratul pentru munca de birou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: PORTRET / Ovidiu Vasu a lăsat antrenoratul pentru munca de birou
Cluj: PORTRET / Ovidiu Vasu a lăsat antrenoratul pentru munca de birou

Este unul dintre cei mai respectaţi oameni de sport din Cluj-Napoca. După o carieră de 22 de ani dedicată voleiului, acesta a fost instalat în postul de preşedinte al CSU Cluj.

De mic copil, Vasu a practicat sporturi precum baschet, handbal sau tenis de câmp, dar voleiul a rămas prima sa dragoste. A devenit voleibalist şi nu a regretat niciodată acest lucru. În primii ani de studenţie şi-a întrerupt activitatea, dar apoi s-a înscris la şcoala de antrenori de la Bucureşti şi a decis să-şi dedice viaţa acestui sport.

A avut onoarea de a fi pregătit de antrenori celebrii, care i-au marcat întreaga carieră prin cunoştinţele pe care le aveau în materie de volei. Mai apoi a renunţat la inginerie şi a lucrat cu grupele de copii şi juniori ale Universităţii. „Murafa, Roman sau Tudor au fost antrenori celebri ai vremii, care au deschis drumul dascălilor care au făcut cunoscut voleiul românesc şi în străinătate.

Au plecat afară şi au format echipe pe care au reuşit să le conducă spre performanţă. Eu mă mândresc cu faptul că am dus o generaţie de copii până în Divizia A şi am format o echipă numai din clujeni. Din 1992 până în 2000 am reuşit să cresc o generaţie de care sunt foarte mândru”, spune Vasu.

L-a înlocuit pe Gheorghe Roman

Ovidu Vasu a fost numit în funcţia de preşedinte al CSU, imediat după tragica dispariţie a lui Gheorghe Roman. Consideră că seriozitatea care-l caracterizează a fost principalul motiv pentru care a câştigat postul. După 22 de ani în care a reuşit să ducă voleiul clujean spre marea performanţă, a renunţat la meseria de antrenor şi a ales munca de birou.

Deşi acum priveşte lucrurile dintr-o perspectivă generală, a tuturor celor şapte echipe afiliate clubului, Vasu nu ezită să-i sfătuiască pe cei care se ocupă de soarta voleiului clujean. „Îmi lipseşte foarte mult că nu antrenez, pentru că din 1987 au trecut câţiva ani în care m-am îndrăgostit de această meserie.

Ca director de club este o experienţă nouă, o muncă de birou care presupune supervizarea sectorului administrativ, dar este frumos. Încerc şi din această postură să le împărtăşesc antrenorilor de volei din experienţa mea în acest sport. S-au făcut foarte multe lucruri dar mai sunt destule de făcut. Acum avem sediu şi încercăm pe viitor să construim o cantină şi un cămin pentru sportivi”, declară acesta.

Istoria de 90 de ani a Universităţii va fi sărbătorită de clubul pe care-l conduce printr-o carte să exprime tradiţia sportivă din oraş, vorbind despre marii campioni pe care i-a avut de-a lungul timpului. Consideră că dacă vor fi păstraţi la Cluj actualii voleibalişti, echipa va avea an de an participări în Cupele Europene. „E nevoie de sprijinul autorităţilor locale şi al oamenilor cu bani, pentru că potenţialul sportului clujean este imens”, încheie acesta.

Sunteţi mulţumit de rezultatele echipelor clujene?
Deoarece sunt şapte echipe afiliate clubului, performaţa are un caracter ciclic. An de an apar echipe noi care reuşesc performanţe, dar şi formaţii care cunosc declinul. Este firesc să existe urcuşuri şi coborâşuri, dar o legătură mai bună cu autorităţile locale şi cu oamenii de afaceri ar face ca an de an să avem echipe în competiţiile europene.

De ce se spune că Universitatea este clubul fanion al oraşului?
Pentru că există şase echipe în acest oraş,care se numesc Universitatea. Din păcate nu se percepe potenţialul imens al acestui club şi faptul că aici se poate obţine performanţă. Nu puteam să las aceşti 90 de ani de istorie să rămână uitaţi, motiv pentru care vom publica o carte despre întreaga suflare sportivă din oraş.

Profil
Data şi locul naşterii: 17 iulie 1958, Cluj-Napoca
Experienţă: 22 de ani de antrenorat, preşedinte al CSU
Studii: Institutul Politehnic, Facultatea de Drept
Familie: Căsătorit, o fată

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite