Cluj: Circul Europa a ajuns la Cluj

Cluj: Circul Europa a ajuns la Cluj

Cluj: Circul Europa a ajuns la Cluj

Ponei, tigri, lei, lame, dar şi spectacole de acrobaţie pot fi văzute, zilnic, de la ora 19.00 la Circul Europa, amplasat în parcarea exterioară de la Iulius Mall.


Peste 30 de circari au poposit la sfârşitul acestei săptămâni în parcarea externă a Iulius Mall din Cluj. Zilnic ,începând cu orele 19:00, clujenii se pot bucura de un spectacol cu acrobaţii, balans cu săbii, aruncături de topoare, paradă de animale (lame,ponei,cămile), dresură de lei şi cai.                            

Înghesuială la tigri şi lei


Chiar dacă a ajuns de câteva zile la Cluj, Circul Internaţional Europa se bucură de un public numeros, fapt necrezut de conducerea acestuia. “Nu ne aşteptam la un val de oameni atât de mare, ţinând cont că ne aflăm în plină vacanţă estivală.Cu toate acestea sperăm ca în următoarele zile să înregistrăm un număr şi mai mare.”, a mărturisit Gabriel Feraru, ajutor de dresor.

De 300 de ani în circ


Cu rădăcini de peste 300 de ani, oamenii circului sunt obişnuiţi cu această meserie. Majoritatea dintre circari nu au nici opt clase de absolvire, însă la acrobaţii sunt maeştri, iar pasiunea pentru circ o transmit din tată în fiu. „Chiar dacă îmi doresc să-mi văd copilul avocat, sunt conştient că va deveni circar ca şi mine,acest lucru fiind inevitabil.”,a recunoscut Gabriel Feraru,ajutor de dresor, dar şi aruncător de topoare. Componenţa membrilor circului numără artişti din întreaga Europă, de la slovaci, ungari, ruşi şi, bineînţeles, români. După şederea din inima Ardealului, circul  va lua calea Ucrainei.                   

Vedeta Pinocchio

Cu vârsta de peste 20 de ani, leul Pinocchio rămâne atracţia fiecărui spectacol. “I s-a dat acest nume datorită faptului că, de mic, era cel mai jucăuş.”, a relatat Gabriel Feraru.  Vârsta celorlalte animale oscilează între 4 şi 8 ani la ponei,5 şi 7 ani lame,iar între 15 şi 18 ani la cămile, care şi-au întregit familia cu un pui de doar 4 ani, născut la Bacău.

 Mere la desert

Având în catalogul circului o gamă largă de animale, respectiv ierbivore şi carnivore,circarii colaborează în procurarea hranei cu abatoare din întreaga ţară, inclusiv grădini zoologice. “La ierbivore nu ne facem probleme, întrucât iarbă se găseşte peste tot.”, sunt spusele ajutorului de dresor. După fiecare număr prestat, animalele primesc drept recompensă mere şi morcovi, o adevărată delicatesă pentru ele.