Cele 22 de porunci ale lui Marga pentru noul an universitar

Rectorul Universităţii „Babeş-Bolyai“ urmăreşte ca instituţia să intre anul viitor în topul celor mai performante 500 de universităţi din lume.

Ştiri pe aceeaşi temă

Andrei Marga, rectorul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj (UBB), le-a dat de lucru profesorilor instituţiei de învăţământ încă din prima zi a noului an universitar.

El a prezentat la evenimentului de inaugurare a anului universitar 2011 – 2012 o serie de 22 de „reguli” a unei posibile strategii care să ducă universitatea clujeană în topul celor mai performante 500 din lume.

Iniţiativa rectorului Andrei Marga vine după ce UBB a devenit prima şi singura instituţie de învăţământ superior din România care a fost luată în calcul la alcătuirea topului Shanghai, cel mai reprezentantiv clasament mondial al universităţilor.

Recunoaştere internaţională

Andrei Marga a pus accent, în cadrul discursului său care a avut loc sâmbătă, pe publicarea de către cadrele didactice ale UBB a unor articole de ştiinţă în revistele de top, un criteriu important în alcătuirea clasamentului.

„Fiecare cadru didactic, fiecare cercetător ştiinţific şi fiecare doctorand din Universitatea Babeş-Bolyai are de publicat anual cel puţin un studiu (articol) într-o publicaţie ISI (instituţia cea mai recunoscută pe plan internaţional în domeniul monitorizării şi recenzării publicaţiilor ştiinţifice – n.r.)“, le-a spus Andrei Marga cadrelor didactice prezente la eveniment.

Află alte reguli impuse de rectorul UBB pentru noul an universitar mâine, în Adevărul de Cluj-Napoca

citeste totul despre: