Împuşcături pe strada Venus din Cluj. Mai multe persoane au fost rănite

Împuşcături pe strada Venus din Cluj. Mai multe persoane au fost rănite

Atacatorii purtau cagule

Patru persoane, trei dintre ele purtând cagule, au intrat cu forţa, marţi dimineaţă, într-o locuinţă din cartierul Mărăşti din Cluj-Napoca. Pentru a se apăra, una dintre victime a folosit un pistol cu bile.

Ştiri pe aceeaşi temă

În apartament se aflau, în momentul atacului, trei persoane: un tânăr de 23 de ani, pe nume Andrei Boldijar, şi părinţii săi. Atacatorii i-au bătut pe cei doi soţi. Fiul lor a sărit să-şi apere părinţii şi a tras într-una dintre persoanele cu cagule cu un pistol cu bile.


Click pentru a vedea cu ce se mândreşte Andrei Boldijar pe internet

Răfuială între două familii

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Cluj, Anca Purdea, nu este vorba de un jaf, ci de „o răfuială între două familii".

„Patru persoane necunoscute au pătruns în apartament, marţi dimineaţă, în jurul orei 9.00. Atacatorii au reuşit să fugă. Nu este vorba de un jaf, ci despre o răfuială iscată între două familii", a declarat Anca Purdea. Mai multe echipaje de poliţie şi criminalişti au început cercetările. Deocamdată nu se ştie cine sunt cele patru persoane care au intrat în locuinţă.

Potrivit informaţiilor obţinute de reporterul "Adevărul", atât părinţii tânărului Andrei Boldijar, cât şi o vecină au fost bătuţi de agresori, fiind transportaţi de urgenţă la spital, unde au primit îngrijiri medicale.

Victimele au scăpat uşor

Andrei Boldijar a rămas iniţial în apartament, împreună cu o echipă de criminalişti care investighează incidentul. Ulterior, tânărul a fost dus şi el la spital unde medicii i-au tratat o tăietură superficială la nivelul feţei.

Cum a avut loc „răfuiala"

Vecinii au refuzat să dea declaraţii poliţiştilor de teamă să nu fie atacaţi la rândul lor, dar au povestit reporterului "Adevărul" că, înainte de a auzi împuşcăturile, au văzut patru bărbaţi, trei dintre ei cu cagule pe faţă şi unul fără, care au pătruns în bloc. Cel care avea faţa descoperită a sunat la apartamentul situat la etajul 5 al blocului, uşa fiindu-i deschisă de o femeie, mama tânărului de 23 de ani.CLICK AICI PENTRU IMAGINI CU BLOCUL ÎN CARE A AVUT LOC ATACUL ŞI CU UNA DINTRE MAŞINILE ADUSE DIN STRĂINĂTATE DE BOLDIJAR

Individul a lovit-o puternic pe femeie, spărgându-i nasul, după care cei patru atacatori s-au năsputit asupra tatălui, pe care au început să-l bată cu sălbăticie.

Alertat de ţipetele părinţilor săi, Andrei Boldijar a scos pistolul cu bile şi a început să tragă în agresori, nimerindu-l pe unul dintre ei în spate.

O vecină de la etajul 6, alarmată de zgomot, a coborât pe scara blocului şi s-a îndreptat către locul de unde a auzit împuşcăturile. Aceasta a fost la rândul ei lovită de infractorii care tocmai se pregăteau să fugă de la faţa locului.

Potrivit declaraţiilor locatarilor, un alt vecin a ieşit din apartamentul lui chiar când treceau agresorii pe la etajul său. Vecinul a întrebat dacă s-a întâmplat ceva, iar unul dintre infractori i-a răspuns cu nonşalanţă: "Da".

"Pe la 09.15 a avut loc scandal pe scara blocului, apoi am auzit nişte bubuituri puternice de deasupra. Nu ştiam ce s-a întâmplat. Ulterior, am auzit şi o împuşcătură", a mai declarat vecinul, sub protecţia anonimatului.

Afacerist de cartier cu maşini de lux

Andrei Boldijar, în vârstă de 23 de ani, este cunoscut de locatarii blocului din cartierul Mărăşti, din Cluj, pentru afacerile sale cu maşini scumpe pe care le aduce din străinătate şi le oferă, mai apoi, spre vânzare. Potrivit declaraţiilor mai multor locatari ai blocului, în faţa clădirii erau parcate mereu trei-patru autoturisme "scumpe" obţinute de Boldijar peste hotare. 

De altfel, şi profilul lui de Facebook abundă în imagini cu autoturisme de lux.

Atacul care a avut loc marţi dimineaţă, asupra lui şi a părinţilor lui, este cel mai probabil o reglare de conturi. Potrivit vecinilor, tânărul fie s-a împrumutat de bani şi nu i-a mai dat înapoi, fie a vândut o maşină care prezenta defecţiuni fără să-şi informeze clientul, care a vrut să se răzbune.

Potrivit poliţiştilor, cercetările în acest caz continuă, fiind căutaţi cei patru agresori. „Avem un cerc de suspecţi, cercetările continuă. Mai multe nu putem spune deocamdată", a declarat şeful Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, comisar şef Marcel Bonţidean.

citeste totul despre: