Vremea rea îi pune pe poliţişti pe jar. Şoferii, sfătuiţi să plece la drum cu anvelope de iarnă

Vremea rea îi pune pe poliţişti pe jar. Şoferii, sfătuiţi să plece la drum cu anvelope de iarnă

Şoferii, aveertizaţi să circule prudent pe vreme rea FOTO Adevărul

În condiţii meteorologice deosebite, prognozate de Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM), care vizează vreme deosebit de rece, îngheţ şi brumă, poliţiştii transmit câteva recomandări.

Ştiri pe aceeaşi temă


Şoferii sunt sfătuiţi să adopte o conduită preventivă în trafic şi să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri. Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, nefăcând referire la o anumită perioadă a anului.

De asemenea, poliţiştii îi avertizează pe şoferi să nu consume alcool şi să nu conducă dacă simt că sunt obosiţi. „Pietonilor le recomandăm să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic şi să traverseze drumurile doar prin locurile semnalizate şi după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă!”, spun poliţiştii.

 

Vă recomandăm şi:

Prognoza meteo: un val de aer foarte rece loveşte România. Cum va fi vremea, unde se anunţă ploi, când se instalează frigul

Prognoza meteo: vreme de coşmar. În ce regiune va ploua în fiecare zi, cât de cald se face după 21 martie, unde va fi frig

Prognoza meteo: ploi puternice lovesc România. De când şi unde se anunţă precipitaţii abundente, cât de cald va fi

Alertă meteo: România, lovită de un ciclon periculos. Vin două zile de iarnă

citeste totul despre: