Prognoza meteo: cât de mult scad temperaturile. În ce regiuni se răcoreşte, când lovesc ploile torenţiale şi vijeliile

Prognoza meteo: cât de mult scad temperaturile. În ce regiuni se răcoreşte, când lovesc ploile torenţiale şi vijeliile

Se anunţă precipitaţii în toată ţara FOTO Adevărul

Meteorologii prognozează un weekend cu temperaturi mai uşor de suportat. Vremea se mai răcoreşte sâmbătă şi duminică, fiind aşteptate ploi torenţiale, vijelii şi grindină.

Ştiri pe aceeaşi temă

În weekend-ul ce urmează, meteorologii prognozează o răcire accentuată a vremii în jumătatea de vest a ţării, unde temperaturile vor scădea şi cu 10 grade faţă de cele înregistrate în aceste zile, iar termometrele nu vor depăşi, pe timpul zilei, 24 de grade Celsius. 

"Pentru zona de sud şi de sud-est, vorbim în continuare de valori ale temperaturi maxime apropiate de caniculă şi chiar peste şi abia săptămâna viitoare, până în prima jumătate, vom vorbi de temperaturi apropiate de ceea ce ar fi normal pentru această dată din calendar', a declarat joi, Elena Mateescu, director executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), într-o conferinţă de presă, organizată de Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu - Şişeşti".

Disconfortul termic va fi ridicat

Sâmbătă, temperaturile vor scădea uşor faţă de ziua anterioară în vestul şi nord-vestul ţării, în timp ce în restul teritoriului pe arii relativ extinse canicula va persista, iar disconfortul termic se va menţine ridicat. În regiunile sud-vestice, vestice, local în centru precum şi în zona de munte, treptat, instabilitatea atmosfericã se va accentua şi se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificãri ale vântului cu aspect de vijelie şi va cădea grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil.

Duminică vor fi averse şi descărcări electrice, iar valorile termice vor continua să scadă în regiunile sud-vestice, vestice şi centrale, unde temporar înnorările se vor menţine. În restul teritoriului, deşi vremea se va răcori uşor, temperaturile diurne vor continua să se situeze peste cele climatologic specifice perioadei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului în estul ţării, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor.

Temperaturile maxime se vor încadra între 21-23 de grade în Câmpia de Vest şi 35 de grade, izolat în est şi sud-est, iar cele minime între 13 şi 24 de grade, cu cele mai ridicate valori în zona Deltei Dunării.

Vă recomandăm şi:

Prognoza meteo: valuri de căldura sufocantă până în septembrie, ce anunţă meteorologii

Prognoza meteo: când şi unde se întoarce canicula. Ce temperaturi se anunţă, în ce regiuni mai plouă

Prognoza meteo: vreme de coşmar. În ce regiune va ploua în fiecare zi, cât de cald se face după 21 martie, unde va fi frig

citeste totul despre: