Ordin. Autorităţile locale, obligate să publice contractele de deszăpezire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectura Călăraşi trebuie să publice pe site-ul propriu până luni, 21 noiembrie, contractele de deszăpezire încheiate pentru iarna 2016-2017, potrivit ordinului ministrului afacerilor interne, Ioan Dragoş Tudorache.


Structurile MAI doresc astfel să se asigure că la nivelul fiecărui judeţ au fost luate toate măsurile pentru a putea interveni rapid în sprijinul populaţiei în situaţiile de urgenţă provocate de fenomenele meteo specifice sezonului rece. MAI a cerut prefecţilor ca până la data de 21 noiembrie să dispună măsurile necesare pentru a asigura publicarea contractelor de deszăpezire pe site-urile oficiale ale instituţiilor prefectului.

Poliţia Română a realizat o analiză a situaţiei contractelor încheiate până la acest moment la nivel naţional. Astfel, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a încheiat 8 contracte, dintr-un necesar de 11, pentru execuţia lucrărilor de întreţinere pe timpul iernii a autostrăzilor, celelalte 3 contracte fiind în diverse stadii.

Peste 13.000 de utilaje, pregătite să intervină

Referitor la drumurile naţionale, au fost încheiate contracte de deszăpezire în 27 judeţe, iar pentru celelalte judeţe (AR, CT, CL, DB, GL, GR, GJ, HR, IF, MS, PH, SB, VS şi VL) procedurile de contractare sunt în diverse stadii. În ceea ce priveşte materialele antiderapante, s-au constituit următoarele stocuri: 142.244,98 tone sare, 4.880,16 tone clorură de calciu, 300.620,71 tone nisip şi 486,5 tone de alte produse ecologice. De asemenea, sunt pregătite să intervină 13.704 utilaje. MAI a transmis rezultatele analizei întocmite de Poliţia Română Ministerului Transporturilor şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pentru a cere administratorilor drumurilor accelerarea finalizării contractelor şi intervenţia optimă pe reţeaua de drumuri pe timpul iernii.
 

Controale suplimentare pe drumuri

Ministrul afacerilor interne a solicitat, totodată, structurilor din subordine să intensifice acţiunile de verificare şi control pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere cauzate de fenomenele meteo specifice iernii. La sfârşitul săptămânii trecute, pe perioada emiterii avertizărilor de fenomene meteo periculoase, 2.700 de poliţişti au acţionat la nivel naţional pentru prevenirea incidentelor rutiere.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române transmite zilnic informări cu privire la fenomenele de ninsoare, ceaţă sau polei, pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Pe timp de ceaţă, poliţia avertizează administratorul drumului de pericolul existent şi echipajele poliţiei rutiere patrulează pe autostrăzi cu semnalele luminoase în funcţiune pentru a-i avertiza pe conducătorii auto.

"Pentru prevenirea accidentelor, recomandăm conducătorilor auto să manifeste prudenţă sporită la volan, să adapteze viteza de deplasare la condiţiile de drum, să nu se angajeze în depăşiri riscante, să păstreze distanţa de siguranţă faţă de celelalte autovehicule şi să folosească în mod corespunzător luminile de întâlnire şi de ceaţă", avertizează poliţiştii.

Vă recomandăm şi:

Tragedia de pe A2, provocată de efectul de turmă. Titi Aur, campion de raliuri: „De la prima maşină a pornit, iar ceilalţi au intrat în această capcană“

Ce mesaje afişau panourile de avertizare de pe A2 în momentul producerii tragediei. Oficialii de la Autostrăzi susţin că erau perfect funcţionale

Cum s-a produs tragedia de la Lehliu, cel mai grav accident petrecut vreodată pe o autostradă din România. Un şofer a ieşit fără să se asigure dintr-o benzinărie

Martor ocular la tragedia de pe A2: „S-a ajuns la carambol după ce un şofer a ieşit din parcare“

Ce se urmăreşte în dosarul penal deschis pentru tragedia de pe Autostrada Soarelui. Primele infracţiuni anchetate: ucidere din culpă şi vătămare corporală

Cum putea fi evitată nenorocirea de pe A2. La ce trebuie să fim atenţi când circulăm pe ceaţă, sfaturi de la poliţişti

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite