FOTO România – terifiantul tărâm din Stăpânul Inelelor. Cum se regăsesc în Călăraşi „Mlaştinile moarte“ din celebrul film

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Frumuseţile României ne lasă de multe ori fără cuvinte. Un fan al celebrei ecranizări “Stăpânul inelelor” a descoperit o legătură uimitoare între seria de filme care au ţinut cu sufletul la gură întreg manapomdul şi ţara noastră.

Realitatea bate ficţiunea. Tărâmul fascinant chiar există. Un peisaj mirific de la Dunăre seamănă izbitor cu “mlaştinile moarte” din film. Osgiliath, Minele din Moria, Fortăreaţa "Helm's Deep" parcă ar fi fost filmate la Cetatea Slimnic, salina de la Slanic Prahova şi Cetatea Neamţ. Peisaje fabuloase apar şi din munţii Piatra Craiului, din Braşov, dar şi de la Castelul Bran.

Salina de la Slănic Prahova, cea mai mare din Europa

image

Staţiune balneoclimaterică, centru al sării, incluzând Muntele de Sare unic în lume, Slănic Prahova este cea mai mare salină din Europa. O secvenţă din film pare decupată din acest peisaj.

Cetatea Neamţului, ridicată de Petru I

image

Cetatea Neamtului este o creaţie moldovenească ridicată la sfârşitul secolului al XVI-lea de către Petru I (1374-1391). Cercetările arheologice au scos la lumină urme materiale de la sfârşitul secolului al XVI-lea şi monede de argint de la Petru I.

Peisaj fabulos din munţii Piatra Craiului

image

Peisaje de o frumuseţe aparte din munţii Piatra Craiului parcă ar fi fost transpuse în filmul fantezist, ecranizare a celebrului roman al lui J.R.R. Tolkien.

Castelul Bran, loc plin de mistere

image

O biserică în stil maramureşean sau faimosul castel Bran par copii la indigo ale unor scene din film. Castelul Bran din Transilvania, cunoscut sub numele de castelul lui Dracula, este un loc plin de mistere şi legende.

Cetatea Rupea sau cea a Râşnovului, vechi vestigii arheologice din ţara noastră, apar şi ele în lista asemănărilor

image

Cea mai populară lucrare

Stăpânul inelelor (The Lord of the Rings) este un roman de fantezie scris de universitarul şi filologul englez J.R.R. Tolkien. Acţiunea volumului prezent este o continuare a Hobbitului. Cartea a fost scrisă în anii 1937 - 1949, iar partea sa esenţială a fost creată în timpul celui de-al doilea război mondial. Lucrarea a fost publicată în trei volume în 1954 şi 1955, această formă fiind cea mai populară. A fost retipărită de mai multe ori şi tradusă în diferite limbi, devenind una dintre cele mai populare şi influente lucrări ale literaturii secolului 20.

Sursă de inspiraţie

Stăpânul inelelor a inspirat şi continuă să inspire arta, muzica, industria filmului şi televiziunea, jocurile video şi literatura ulterioară. Adaptări ale Stăpânului Inelelor au fost realizate pentru radio, teatru şi film. Producerea în 2001-2003 a aclamatei ecranizări a trilogiei Stăpânul inelelor a generat un nou val de interes faţă de Stăpânul inelelor şi de celelalte lucrări ale lui Tolkien.
    

Vă recomandăm şi:

VIDEO Sabia lui Frodo şi toiagul lui Gandalf fac toţi banii. Obiecte din „Stăpânul inelelor“, scoase la licitaţie

FOTO Filmele celebre pot fi restrânse la un simplu desen. „Stăpânul inelelor“ - inelul care trebuie dus la un vulcan

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite