Cum să te protejezi în mediul online. Sfaturi care te scutesc de neplăceri la rezervarea biletelor de vacanţă

Cum să te protejezi în mediul online. Sfaturi care te scutesc de neplăceri la rezervarea biletelor de vacanţă

Rezervarea biletelor de vacanţă pe internet poate fi însoţită de neplăceri FOTO Adevărul

“Surprizele” apărute la procurarea biletelor de avion ori de cazare pe internet pentru vacanţă pot dispărea dacă ţineţi cont de câteva sfaturi simple de la poliţişti.

Ştiri pe aceeaşi temă


Cele mai importante aspect de care trebuie să ţineţi cont:

1. Evitaţi firmele care nu afişează date de contact complete (adresa, telefon, cod unic de identificare fiscală etc.) şi care se rezumă la o simplă adresa de e-mail.
2. Este preferabil să cumpăraţi de la companii cunoscute sau cu care aţi mai avut anterior contacte comerciale şi despre care nu există comentarii negative ale altor clienţi pe forumuri ori pe site-urile de evaluare a serviciilor. Examinaţi aşadar feedback-ul vânzătorului oferit de alţi cumpărători!
3. Accesaţi site-ul original direct şi nu prin link-uri primite prin e-mail.
4. Documentaţi-vă cu privire la obligaţiile dumneavoastră în calitate de cumpărător, dar  şi cu privire la obligaţiile vânzătorului.

Recomandăm atenţie când oferiţi detaliile cardului de credit sau debit pe internet:

1.Verificaţi întotdeauna dacă preluarea datelor se face prin protocol securizat (url-ul de tip https:// înseamnă protocol securizat, iar http:// e necriptat).
2. Refuzaţi tranzacţia dacă vi se cere codul PIN. Este normal să vi se ceară codul CVV (format din 3 sau 4 cifre, inscripţionat pe card).
3. Este mai sigur să folosiţi un card de debit dedicat tranzacţiilor on-line, pe care să îl încărcaţi numai cu suma necesară achiziţiei.
4. Nu furnizaţi codul numeric personal, seria şi numărul de la cartea de identitate, paşaport sau permis de conducere, întrucât vânzătorul nu are nevoie de aceste informaţii!

“Rezervările de locuri pentru zboruri cu avionul se fac cu ajutorul sistemelor internaţionale computerizate de rezervări, care permit accesul agenţiei la baza de date a companiei şi rezervarea efectivă a locurilor pentru o anumită cursă în favoarea pasagerilor. Acestea sunt gratuite şi se fac înaintea datei de plecare”, avertizează poliţiştii. De asemenea, după la efectuarea rezervării, pasagerul va primi de la agenţie informaţii referitoare la preţul zborului (valabil la dată rezervarii), precum şi informaţiile referitoare la condiţii, restricţii şi reguli aplicabile biletului de avion ce poate fi cumpărat în baza respectivei rezervări.
 

Vă recomandăm şi:

Cum te protejezi în mediul online. Cele mai întâlnite capcane, sfaturi de la poliţişti

Prevenire. Copiii din Ulmu, instruiţi de poliţişti cum să evite conflictele

Campanie de prevenire a violenţei. Poliţiştii îi învaţă pe săteni cum să-şi verse furia: să dea cu sapa în curte, în loc să-şi bată nevasta

Educaţie. Pentru prevenirea delincvenţei juvenile, poliţiştii i-au invitat pe tineri la film

citeste totul despre: