Cum arzi grăsimea din corp: anghinarea, ceaiul-minune care schimbă sângele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Considerată o sursă preţioasă de fibre, minerale şi vitamine, anghinarea este cel mai bun remediu pentru scăderea colesterolului rău şi tratarea bolilor de ficat, a tulburărilor biliare, dar şi pentru reducerea glicemiei.

Ceaiurile, cele mai la îndemână remedii naturiste, previn infarctul cardiac, atacul cerebral, moartea inimii, scleroza vasculară şi tulburările de circulaţie sanguină, toate cauzate de grăsimea depusă în vasele de sânge.

“Se vorbeşte tot mai des de colesterolul bun şi de colesterolul rău. Nimic mai adevărat. Există două tipuri de colesterol: cel bun (HDL) şi cel rău (LDL), iar acesta din urmă are diverse cauze precum consumul de proteine animale, stres, lipsa exerciţiilor fizice, greutatea, starea precară de sănătate, consumul de cafea, alcool şi tutun. Un nivel ridicat de colesterol în sânge nu este nicidecum plăcut şi nu rămâne fără efecte asupra organismului uman. Aşadar, fără medicamente, colesterolul poate fi combătut în mod natural”, explică dr. Daniela Stan, medic de familie.

Doar un medic specialist poate stabili, pe baza analizelor de sânge, un nivel ridicat de colesterol rău. "Pentru anihilarea duşmanului, pacientul trebui în primul rând să-şi facă ordine în viaţă, renunţând la vicii: grăsimile de origine animală nu mai trebuie consumate, iar carnea în exces trebuie eliminată din dietă. De asemenea, renunţarea la alcool, tutun şi cafea au un impact foarte mare în scăderea colesterolului", spune specialistul. În sprijinul bolnavului vin şi cele mai la îndemână remedii naturale:ceaiurile.
 

Utilă în cure de slăbire, campioană la detoxifiere

Despre anghinare, medicii spun că este unul dintre cei mai eficienţi aliaţi în lupta cu grăsimea din sânge. De asemenea, planta este ideală pentru femeile însărcinate datorită conţinutului mare de acid folic, atât de necesar în perioada gravidităţii. La fel de utilă este şi în curele de slăbire, pentru că dă senzaţia de saţietate mult mai rapid. Mai mult decât atât, ceaiul de anghinare are un puternic efect diuretic, fiind indicat în afecţiunile renale cronice. Anghinarea favorizează eliminarea ureei şi a substanţelor toxice de la nivelul rinichilor şi ficatului. Ceaiul este un bun adjuvant în hipertensiune, ateroscleroză şi angină pectorală. Datorită insulinei conţinute, este recomandat şi în tratarea diabetului zaharat.

Frunzele, cea mai mare putere curativă

Ceaiul de anghinare şi cel de rostopască au un efect binecunoscut pentru scăderea colesterolului, iar metoda de preparare este foarte simplă. Se face o infuzie din jumătate de linguriţă de plantă (fie anghinare, fie rostopască) la o cană de apă clocotită şi se consumă câte o cană pe zi vreme de o lună. Anghinarea este o plantă medicinală care se ocupă de chimia întregului organism şi este un excelent detoxifiant.

“Anghinarea este o plantă cu frunze cărnoase, uşor albicioase şi floare roşu-violacee fiind recunoascută pentru beneficiile sale asupra sănătăţii în ştiinţa medicală. După studii aprofundate, specialiştii au ajuns la concluzia că anghinarea este cea mai bogată legumă în polifenoli. Cei mai importanţi polifenoli din anghinare sunt cianina şi luteolina. Cianina stimulează secreţia bilei şi îmbunătăţeşte digestia. Luteolina inhibă sinteza colesterolului rău şi îmbunătăţeşte funcţionarea vaselor sanguine. Aceasta participă şi la prevenirea bolilor cardiovasculare", explică Marian Grigore, specialist în apifitoterapie.

Datorită faptului că ajută la eliminarea acidului uric, anghinarea este de ajutor în tratamentul gutei. Poate fi consumată în salate în orice cantitate, pentru că nu conţine decât 30 calorii/100 g. Este foarte bogată în calciu, fier, vitaminele C şi E. Bulbul florii acestei plante este comestibil, însă frunzele, cele care au cea mai mare putere curativă, se preferă a se folosi sub forma de infuzii, ceai sau tincturi. Cura cu anghinare durează 14 zile pe lună.

Flavonoidele, remediu excelent

Şi ceaiul verde, dar şi cel ceaiul negru sunt un remediu excelent pentru combaterea colesterolului datorită mai ales flavonoidelor ce intră în compoziţia acestor plante şi care protejează inima de diverse afecţiuni. Ceaiul verde contribuie la eliminarea grăsimilor care se depun pe pereţii vaselor sanguine.

Sunt recomandate să fie folosite ceaiurile sub formă de frunze deoarece sunt o variantă mai bună şi mai sănătoasă decât ceaiurile la pliculeţe. Tratamentul cu frunze de afin reduce colesterolul şi zahărul din sânge. Folosiţi atât infuzia, cât şi decoctul de afin. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de frunze mărunţite şi o cană cu apă clocotită. Decoctul se prepară din două linguriţe de plantă şi 250 ml apă, care trebuie să fiarbă 5 minute. Beţi câte o cană, după mesele principale, minimum 21 de zile.

Orice problemă medicală aveţi, în primul rând trebuie să vă adresaţi unui doctor.

Vă recomandăm şi:

Efectele miraculoase ale porumbului fiert: topeşte grăsimea rapid şi ţine inima în formă. Ce vitamine importante conţine

La ce e bun bicarbonatul de sodiu. Minunile pe care le face banalul praf din bucătărie, un leac excelent pentru înţepături

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite