Cel mai eficient leac pentru nervi, greţuri şi dureri de cap. Trei beneficii incontestabile ale ceaiului de roiniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roiniţa, un tonic pentru minte FOTO Arhivă Adevărul
Roiniţa, un tonic pentru minte FOTO Arhivă Adevărul

Cel mai eficient tratament naturist pentru eliberarea stresului, alături de sunetul de ploaie şi de uleiul esenţial de lavandă, este ceaiul de roiniţa, recomandat de specialişti.

“Roiniţa alungă nervozitatea, având şi efect sedativ, dacă o foloseşti sub formă de tinctură. Poţi recurge la un ceai de roiniţă dacă te confrunţi cu greţuri, dureri de stomac sau menstruale, diaree, toxiinfecţie alimentară, colici intestinali. Sub formă de băi, cicatrizează rănile”, spune Marina Grigore, apifitoterapeut.

Despre roiniţă sau lămâiţă se spune că era planta favorită a romanilor care o foloseau pentru a atrage albinele pentru miere. În Evul Mediu, aceasta apare ca tratament pentru tensiune, pentru a calma rănile, durerile de dinţi sau palpitaţiile. Chiar şi înainte de Evul Mediu, extractul natural de roiniţă era adăugat în vin pentru a ridica moralul, uşura durerile şi trata disconfortul, balonarea sau indigestia.

image

Roiniţa este recunoscută internaţional ca tratament naturist, iar ESCOP (Organizaţia Europeana de Cooperare Ştiinţifică pentru Fitoterapie) enumeră ca utilizări eficiente pentru roiniţă: iritabilitatea, neliniştea, tratamentul simptomatic al tulburărilor digestive precum spasmele minore.

Trei beneficii incontestabile

Alungă insomnia. Roiniţa este foarte bună pentru a trata tulburările de somn. Este considerată un tratament de excepţie împotriva anxietăţii, stresului, insomniei, având un effect calmant datorită substanţelor active pe care le conţine. Ca să ai un somn odihnitor, fă-ţi înainte de culcare o infuzie cu ceai de roiniţă. Peste o linguriţă de frunze de roiniţă se pun 250 ml apă clocotită. Se acopera vasul pentru 10 minute, apoi se strecoară.



Îmbunătăţeşte digestia. Mâncărurile grase, poluarea şi stresul ne umplu de toxine. O ceaşcă de ceai de roiniţă îmbunătăţeşte digestia şi are efecte benefice asupra afecţiunilor stomacului: balonare, indigestie, durere abdominală, enterocolită, colită cronică, spasme gastro-intestinale.

image



Calmează durerile de cap. Datorită conţinutului de uleiuri volatile, vitamina C, taninuri şi săruri, frunzele de roiniţă au un rol important în alungarea stărilor nervoase şi în calmarea durerilor de cap.

Digestie

Vă recomandăm şi:

Moartea inimii poate fi prevenită. Ceaiuri-minune în lupta cu colesterolul „rău”: anghinarea, un aliat redutabil

Avocado, „arborele cu testicule”: previne cancerul, anemia şi bolile de inimă. Cum trebuie consumat şi de ce îl considerau aztecii afrodisiacul perfect

10 băuturi naturale care te ţin „în priză”. Ce sucuri de legume şi fructe purifică şi regenerează organismul epuizat

Sfecla roşie, cel mai puternic purificator al sângelui. E alimentul care are cea mai mare forţă în lupta cu tumorile

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite