Calmantul care te scapă rapid de durerea de cap. În ce afecţiuni face minuni sucul de cartofi cruzi: trei beneficii uimitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalul ingredient folosit în bucătărie, cartoful, este a patra sursă de energie alimentară, după orez, grâu şi porumb. Crud, fiert, copt sau prăjit, acesta are numeroase beneficii asupra sănătăţii noastre, fiind un leac la îndemână pentru diverse afecţiuni.

“Cartofii au devenit faimoşi datorită compoziţiei chimice complexe pe care o au, pe lângă carbohidraţii pe care îi conţin. Aceştia au cantităţi semnificative de betacaroten, vitamina A, vitamina C, vitamine din complexul B (B1, B2, B6, acid folic). De exemplu, un singur cartof furnizează aproape jumătate din cantitatea zilnică recomandată de vitamina C şi vitamina B6 şi 18% din necesarul zilnic de fier şi vitamina B3. Pe lângă acestea, cartoful mai conţine potasiu, calciu, fier, mangan, fosfor, sulf, cupru, dar şi fibre şi protein”, spune dr. Daniela Stan, medic de familie.


Trei beneficii uimitoare ale sucului de cartof crud:

Anihilează acidul din stomac. Deoarece cartoful este unul dintre cele mai alcaline alimente, sucul său poate fi de folos în neutralizarea acidului din stomac. În plus, este util şi în reducerea inflamaţiei gastrointestinale. Pentru tratarea acestei afecţiuni, consumă zilnic 3 linguri de suc de cartofi, cu jumătate de oră înainte de mesele principale, spun specialiştii.

Aliment antiinflamator. Datorită conţinutului său bogat în minerale, potasiu şi sare organică, cartoful este considerat unul dintre cele mai bune alimente antiinflamatorii. De aceea, sucul de cartofi cruzi, consumat frecvent, poate fi folosit în tratarea reumatismului sau a artritei, dar şi a gutei, a bolii lumbago, a durerilor articulare sau a durerilor de spate. Pentru rezultate optime, consumă sucul de cartofi cruzi dimineaţa, înainte de a servi micul dejun.

Ajută la buna funcţionare a sistemului digestiv. Totodată, sucul de cartofi este folosit drept un remediu eficient împotriva anumitor afecţiuni digestive, precum constipaţia. Acesta favorizează înmulţirea bacteriilor bune din tractul digestiv, ajutând şi la prevenirea procesului de fermentare din intestine.
 

Vă recomandăm şi:

De ce sunt cojile mai bune decât fructele. Virtuţile uimitoare ale resturilor care se aruncă: previn cancerul şi omoară viruşi

Planta minune care ne scapă de otrăvurile zilnice. Brusturele, cel mai eficient remediu pentru detoxifiere

3 alimente-medicament care te scapă de oftalmolog. Ce minuni fac betacarotenul şi luteina din farfurie pentru ochi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite