Bărăganul, închis de viscol. Se circulă doar pe două drumuri naţionale, 16 localităţi au rămas în beznă

Bărăganul, închis de viscol. Se circulă doar pe două drumuri naţionale, 16 localităţi au rămas în beznă

Autostrada Soarelui, închisă până la feteşti Foto:Florin Badiu/Facebook

Doar două drumuri judeţene sunt deschise traficului, DN 31 Olteniţa-Călăraşi şi DN 3B Călăraşi-Feteşti, viscolul puternic făcând impracticabile alte 5. În judeţul Călăraşi, şcolile au fost închise, la fel ca şi toate drumurile judeţene, iar bac-ul de la Chiciu şi-a suspendat trecerea peste Dunăre la vecinii bulgari.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Conform informaţiilor de ultimă oră, A2 rămâne închisă în continuare pe tronsonul Bucureşti-Feteşti, iar 16 loclităţi nu au energie electrică. De asemenea, niciun tren nu vine şi nu pleacă de la Călăraşi. Duminică seară, circulaţia pe DN4 Olteniţa-Bucureşti a fost redeschisă.

Pompierii militari au intervenit eficient, în cooperare cu reprezentanţii Secţiei Drumurilor Naţionale şi ai Secţiei Drumuri Judeţene, ajungând la toate solicitările, fie că au fost alerte SMURD, incendii sau misiuni de salvare a persoanelor rămase blocate în zăpadă. La 50 de misiuni au intervenit pompierii, în condiţii greu de închipuit, parcurgând tronsoane de drum cu zăpadă mare de aproape un metru pe alocuri şi un viscol năprasnic.

18 bolnavi, transportaţi la spital

Paramedicii SMURD au ajuns în timp util la toate solicitările, fiind salvate 18 persoane cu diferite afecţiuni medicale, care au ajuns în siguranţă la cele mai apropiate spitale.  „Au fost degajate din zăpadă 48 de autovehicule, printre care şi un autocar şi două microbuze, fiind salvate în total aproximativ 120 de persoane.  Autocarul care a rămas blocat între localităţile Luica şi Nana, a fost repus pe carosabil de către pompieri cu ajutorul colegilor de la Secţia Drumuri Naţionale, operaţiunea de salvare durând aproximativ o oră şi 20 de minute.

Pentru cele două microbuze şi alte cinci autoturisme blocate pe A2 între km 74 şi 84 au acţionat pompierii militari din cadrul secţiilor Lehliu Gară şi Dragalina cu câte un autocamion de intervenţie fiecare”, a declarat plt.adj.Ovidiu Tătăranu, purtător de cuvânt al ISU Călăraşi.

 Unde a fost cel mai rău

Cele mai afectate localităţi de viscol, unde zeci de persoane au răams captive în zăpadă sunt: Lehliu, Luica, Călăreţi, Nucetu, Dor Mărunt, Drajna, Solacolu, Sohatu, Florica, Fundulea şi Perişoru, dar şi pe Autostrada Soarelui.
La Călăraşi ninge viscolit de mai bine de 12 ore,  iar utilajele de deszăpezire lucrează non-stop. Pompierii militari din cele şapte subunităţi al Inspectoratului pentru situaţii de Urgenţă sunt pregătiţi să intervină la orice situaţie de urgenţă la care sunt solicitaţi.           
 

Ce drumuri rămân închise:

-DN3 Lehliu (jud. Călăraşi) – Călăraşi (jud. Călăraşi) – Ostrov (jud. Constanţa) – Băneasa (jud. Constanţa); pe tronsonul Brăneşti (jud. Ilfov) – Lehliu (jud. Călăraşi) a fost reluată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone;

-DN21 Călăraşi (jud. Călăraşi) – Slobozia (jud. Ialomiţa) – Brăila;

-DN41 Chirnogi (jud. Călăraşi) – Băneasa (jud. Giurgiu);

-DN3A Lehliu-Gară (jud. Călăraşi) – Feteşti (jud. Ialomiţa);

-DN3B Feteşti – intersecţie cu DN2A.

Vă recomandăm şi:

Iarna se dezlănţuie. Weekend de coşmar cu viscol, ger şi zăpadă troienită. Care vor fi zonele cele mai afectate de ninsori

Prognoza meteo pentru începutul anului 2016. Cum va fi vremea în primele 3 luni

Înzăpeziţi ore în şir. Coşmar pe DN21, drumul care leagă Călăraşiul de Slobozia

citeste totul despre: