Alertă meteo: un ciclon periculos loveşte România. Unde se anunţă furtuni violente, ploi şi grindină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se anunţă vreme rea FOTO Adevărul
Se anunţă vreme rea FOTO Adevărul

Vremea se schimbă radical în următoarele ore. Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis o alertă de ploi şi vânt, valabilă în toate regiunile, până marţi, 12 septembrie, ora 21.00.Specialiştii spun că un ciclon periculos, care a făcut ravagii în Europa, în special în Italia, unde au căzut precipitaţii de 200 l/mp în 24 de ore, ajunge şi în România.

Conform meteorologilor, în intervalul 11 septembrie, ora 17.00 — 12 septembrie, ora 21.00, temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze la rafală de 45 — 50 km/h, iar în Banat, Dobrogea şi la munte, pe arii restrânse, de peste 55 — 60 km/h.

În noaptea de luni spre marţi (11/12 septembrie) şi pe parcursul zilei de 12 septembrie, în Oltenia, Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, jumătatea de nord a Moldovei, la deal şi la munte, vor fi şi intervale de timp cu averse, descărcări electrice şi posibil grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp şi izolat 25 — 30 l/mp.

Vară târzie în septembrie

Conform prognozei pentru următoarele 3 luni, pânî la sfârşitul lunii septembrie se anunţă vreme bună. Temperatura medie lunară a aerului va fi mai mare decat media multianuală, mai ales în sud-estul, sudul şi vestul ţării. Media multianuală, măsurată din 1981, este de 14,8 grade Celsius. Precipitaţiile vor fi la fel de reduse în mai multe zone din ţară, cu excepţia regiunilor nordice. Meteorologii spun că temperatura medie lunară a aerului va avea valori mai ridicate decât media multianuală îndeosebi în sud-estul, sudul şi vestul ţării. Cantităţile totale de precipitaţii vor fi în general deficitare, exceptând regiunile nordice şi centrale unde, local, vor fi apropiate de norma climatologică.
 

Vă recomandăm şi:

Prognoza meteo: vară la începutul toamnei. Cât de cald se face, de când scad temperaturile şi unde lovesc ploile

Prognoza meteo: când şi unde se întoarce canicula. Ce temperaturi se anunţă, în ce regiuni mai plouă

Prognoza meteo: vreme de coşmar. În ce regiune va ploua în fiecare zi, cât de cald se face după 21 martie, unde va fi frig

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite