Dascălii condamnă protestele violente. Profesorii iau în calcul varianta de a ieşi în stradă
0Şi profesorii se alătură protestelor paşnice din mai multe oraşe din ţară, însă, deocamdată, aceştia nu vor ieşi în stradă. Aurel Bogatu, preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ (SLI) al judeţului Călăraşi a declarat că dascălii sunt, fără discuţie, de partea protestatarilor, pentru manifestaţii fără violenţă.
„Nu ştim care va fi situaţia în zilele următoare. Ne vom întâlni pentru discuţii şi vom stabili dacă ieşim în stradă. Sigur că avem şi noi motive de nemulţumire, dar nu ne dorim decât demonstraţii civilizate. Profesorii au mai protestat 15 zile în faţa Ministerului Educaţiei şi nu au fost înregistrate incidente“, a precizat Aurel Bogatu. Acesta condamnă modul în care au degenerate lucrurile, duminică seară, în Bucureşti şi spune că dascălii nu vor să fie confundaţi cu astfel de elemente care au tulburat liniştea şi odinea publică.
Violenţă în Bucureşti
În Capitală, urmările protestelor violente de duminică seară au fost tulburătoare: pietre aruncate peste tot, torţe, maşini incendiate şi magazine vandalizate. Jandarmii au fost nevoiți să acționeze cu tunuri de apă și gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea care distrugea totul în cale. Peste 50 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, dintre care patru au fost jandarmi. Proteste au avut loc în mai multe oraşe din ţară, dar, din fericire, aici situaţia nu a degenerat. Oameni nemulţumiţi au ieşit în stradă la: Brăila, Iaşi, Piatra Neamţ, Slobozia, Galaţi, Constanţa, Timişoara, Alexandria, Cluj-Napoca, Botoşani şi Focşani. Seria acţiunilor de protest va continua şi luni în mai multe oraşe din România.