VIDEO Viaţa fără mâini. Îşi trage scaunul cu dinţii şi deschide uşa cu piciorul: povestea unui român mutilat pe aerodromul Boboc

VIDEO Viaţa fără mâini. Îşi trage scaunul cu dinţii şi deschide uşa cu piciorul: povestea unui român mutilat pe aerodromul Boboc

Marian este dependent total de cei din jur

Şi-a pierdut ambele braţe la un transformator al Armatei, dar fiicele gemene şi soţia iubitoare îl fac să se simtă un om complet. Este povestea emoţionantă a lui Marian Drăgan, de 37 de ani, din Cochirleanca. Îşi aşază scaunul cu dinţii şi deschide uşile din casă cu piciorul. Este dependent de cei din jurul său.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tresare şi acum, când vede avioanele de la Boboc, pentru că îi amintesc de accidentul care i-a distrus viaţa. 
 
Marian Drăgan avea 12 ani când s-a electrocutat la un transformator de la aerodromul militar şi şi-a pierdut ambele braţe în urma unor operaţii complicate. 
 
„Ne-am dus cu oile pe un câmp şi acolo era un transformator de înaltă tensiune. Ne-am urcat să ne uităm după animale, când am coborat am pus mâna pe nişte fire. Viaţa de atunci pentru mine a rămas foarte grea”, poveste Marian Drăgan. 
 
Din momentul accidentului, viaţa lui Marian s-a schimbat. Depinde aproape în permanenţă de ajutorul celor din jur. Este trist pentru că nu poate să îngrijească animalele, nu se poate implica. Este dependent de soţia sa, Elena, când face baie, când mănâncă sau vrea să bea un pahar cu apă. 
 
Elena s-a măritat cu el în ciuda handicapului şi i-a dăruit două fete, gemene. Întreaga familie îl sprijină necondiţionat. „Mi-a luat Dumnezeu două mâini şi mi-a dat şase: ale soţiei şi fetelor”, spune Marian. 
 
Cu mâncarea se descurcă, pentru că sunt ajutaţi de părinţii lui Marian, care au păsări, animale şi o bucată de pământ. Toţi locuiesc în casa părinţilor lui Marian şi trăiesc din aproximativ 1.500 de lei. „A fost un şoc pentru toată familia, în special pentru mine. L-a internat joi şi duminică, când m-am dus la el în vizită i-au amputat mâinile”, povesteşte Aurica, mama bărbatului.
 
Pentru fiicele lui, Marian şi-ar dori să aibă condiţii mai bune de trai. Vrea ca fetele să nu ducă lipsă de nimic. Cel mai mult ar vrea însă nişte proteze care să îl facă util printre cei dragi lui.
 
Cei care vor să ajute pot trimite prin mandat poştal la adresa: Buzău, comuna Cochirleanca, sat Boboc, Strada nr. 9, nr. 55.

SAU în contul deschis la Banca Raiffeisen Buzău, pe numele soţiei, Dragan Elena:
RO34 RZBR0000 0600 1942 6262

 

citeste totul despre: