VIDEO Dezinteres al buzoienilor pentru manifestările de Ziua Imnului, sărbătorită în centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Ziua Imnului National a fost şi în acest an la Buzău o sărbătoare în care festivismul cerut de etichetă nu a reuşit să stârnească prea mult interes. Doar câţiva buzoieni, aflaţi în trecere prin Piaţa Dacia, s-au oprit din drum nedumeriti de desfăşurarea de forţe.

Ziua Imnului a fost marcată de autorităţile buzoiene, miercuri dimineaţă, printr-un ceremonial militar desfăşurat în centrul oraşului. La eveniment au luat parte militari din garnizoana Buzău, prefectul judeţului, George Sava, viceprimarii municipiului, Fănică Bârlă şi Alexandru Dunel, senatorul Constantin Popa, veterani, membri ai partidelor politice şi simpli trecători. 

Nici în acest an, “Deşteaptă-te, române!” nu a reuşit să îi ”trezească” pe buzoieni. Doar câţiva cetăţeni aflaţi în trecere prin centrul oraşului s-au oprit din drum să asculte imnul naţional în interpretarea fanfarei militare.

Deşi evenimentul s-a desfăşurat într-un anonimat aproape total, cei câţiva participanţi la manifestare au demonstrat că semnificaţia acestei zile nu le este tocmai străină. Unii au ţinut chiar să fredoneze imnul naţional, chiar dacă au încurcat versurile.

Ceremonia din Piaţa Dacia s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare. Ziua Imnului Naţional al României este sărbătorită în fiecare an, pe 29 iulie.

Imnul României, „Deşteaptă-te române!”, simbol al Revoluţiei de la 1848, contine patru strofe, selectate dintre cele 11 ale poeziei scrise de poetul Andrei Mureşanu. Pe 29 iulie 1848, „Deşteaptă-te române”, a fost cântat pentru prima dată în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea.

 Interzis pentru mai multi ani de regimul comunist, cântecul a fost devenit, imediat dupa Revoluţia din decembrie 1989, Imn Naţional al României. Versurile imnului naţional aparţin lui Andrei Mureşanu, iar muzica a fost compusă de Antonn Pann.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite