Verdictul dur al unui fost preot român: „Pupatul unor cadavre ciopârţite este una dintre cele mai odioase forme de exprimare a unor aspiraţii umane“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un mesaj postat pe Facebook, un fost preot, cunoscut în mediul online drept Ion Aion, critică bigotismul românilor, care au ajuns să venereze moaşte „cum n-a văzut tot Evul Mediu“. Reacţia acestuia a venit într-un moment în care opinia publică dezbătea intens fenomenul Arsenie Boca, „un simplu carismatic“ în opinia absolventului de Teologie care a lepădat haina preoţească, pentru a scrie cartea „Spovedania unui preot ateu“.

”Fenomenul cu pricina e binevenit, pentru că ne ajută să înţelegem mai uşor trecutul: Dacă acum, în secolul 21, un simplu carismatic precum A. Boca a putut genera un asemenea cult, mort fiind!, fără să facă nimic!, oare cu cât mai mult în urmă cu 1400 sau 2000 de ani, când oamenii nu erau nici pe departe la NIVELUL NOSTRU de educaţie şi de acces la informaţii?”, a scris Ion Aion, autorul cărţii “Spovedania unui preot ateu”.

Fostul preot ne împărtăşeşte şi propria viziune asupra gradului de evoluţie la care a ajuns societatea românească, aspect pe care îl creionează în termeni la fel de duri. 

”Dar care e nivelul nostru? Al României în ansamblul ei? E al unei societăţi în care, iată, vrăjitoarele prosperă. În care moaştele sunt venerate cum n-a văzut tot Evul Mediu (iar practica asta, a pupatului unor cadavre ciopârţite, e una dintre cele mai odioase forme de exprimare a unor aspiraţii umane). În care construim cele mai mari catedrale din lume, o altă îndeletnicire din Evul amintit, pe când norvegienii şi alţi primitivi le-au transformat pe ale lor în biblioteci sau muzee”, scrie Ion Aion.

Sub acest pseudonim se află fostul preot Ilie Toader, absolvent de Teologie şi de Limbi clasice, profesor de greacă veche, doctorand în studii literare şi culturale. A slujit la Biserica Banu din Buzău până când a ales să demisioneze ca apoi să îşi mute discursul pe Facebook. Mesajele sale au devenit virale, unii nefiind de acord cu ceea ce postează, alţii fiind de aceeaşi părere.

Aici este postarea pe Faebook a ”preotului ateu”

Te-ar mai putea interesa:

Radu Moraru reacţionează dur după ce s-a anunţat că a fost dat afară de la Naşul TV, unde este acţionar majoritar

Drama românului care a fost îngropat de viu pe marginea unei ape

VIDEO Sex oral în centrul oraşului Oradea. Imagini stupefiante cu doi tineri cocoţaţi pe statuia lui Mihai Viteazul

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite