UTIL Acte necesare pentru înmatricularea maşinii

UTIL Acte necesare pentru înmatricularea maşinii

Depunerea doasarului la înmatriculări

Serviciile de înscriere şi preschimbare a actelor de înmatriculare a unei maşini se realizează pe strada Chiristigii. Taxele diferă de la autoturism la autoturism, în funcţie de cererile clientului. Vedeţi mai jos ce trebuie să conţină dosarul de înmatriculare a maşinii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru înmatricularea permanentă a unui vehicul indigen sunt necesare următoarele acte: cartea de identitate a vehiculului având aplicată folia de secretizare (original şi copie), cerere tip, fişa de înmatriculare cu viza circumscripţiei financiare, fişa de înmatriculare trebuie semnată de proprietar (şi ştampilată în cazul persoanelor juridice), copia tichetului de asigurare, copia actului de proprietate asupra vehiculului, dovada de plată a taxei de înmatriculare (la CEC sau la Trezorerie), cu chitanţă sau ordin de plată.


De asemenea, în dosar trebuie să fie chitanţa de plată a contravalorii certificatului de înmatriculare, documentul de identitate a solicitantului (original şi copie), contravaloarea plăcilor cu numere de înmatriculare.


Situaţii speciale
În cazul în care deţinătorul nu se poate prezenta la ghişeu, acesta poate fi reprezentat de către o altă persoană, pe baza unei procuri notariale speciale. Pentru solicitările persoanelor juridice, mai sunt necesare şi următoarele acte: adresa înregistrată de solicitare, cu indicarea delegatului autorizat să depună şi să ridice documentele de circulaţie, copia actului de identitate a delegatului, copia certificatului de înregistrare, eliberat de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.


Serviciul Public Comunitar de la Buzău funcţionează după următorul program: luni, de la 8.30-13.30, pentru primiri documente pentru înmatriculări şi radieri, de la 10.30-15.30, pentru eliberări de certificate noi, marţi, de la 8.30 la 13.30, pentru primiri documente pentru înmatriculări şi radieri, 10.30-15.30- eliberări certificate noi, miercuri: 8.30-13.00, primiri documente pentru înmatriculări şu radieri, 10.30-15.30, eliberări certificate noi, joi: 8.30-16.30- primiri documente pentru înmatriculări şi radieri, 10.30-18.30- eliberări certificate noi, vineri: 8.30- 10.30- primiri documente pentru înmatriculări şi radieri, 10.30-12.30- eliberări certificate noi.


Preţurile practicate
Numărul de telefon al serviciului buzoian este 0238/40 20 78. Taxa de autorizare provizorie este de 7 lei, contravaloarea autorizaţiei provizorii- 13 lei, contravaloarea numerelor provizorii-32 de lei. Placa pentru numere preferenţiale costă 45 de lei. Placa tip A costă 20 de lei, cea tip B, 23 de lei, cea tip C costă 17 lei, iar placa pentru număr provizoriu şi temporar câte 20 de lei. Contravaloarea certificatului de înmatriculare este de 37 de lei, iar taxa de furnizare date este 1 leu.


CIFRĂ
45
LEI costă plăcuţa de înmatriculare cu număr preferenţial

citeste totul despre: