Uniunea Europeană investeşte să ne facă mai ospitalieri şi mai prosperi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Restaurantele îşi vor servi clienţii ca la carte
Restaurantele îşi vor servi clienţii ca la carte

În aprilie va demara un proiect european ce vizează instruirea proprietarilor de hoteluri şi restaurante. Turismului buzoian îi lipseşte diversificarea serviciilor, fiind foarte multe locuri care oferă cazare şi masă, dar partea de agrement sau de servicii specifice spaţiului rural nu există.

Proprietarii de hoteluri şi restaurante din Buzău au ocazia să se perfecţioneze pentru a atrage cât mai mulţi clienţi. Managerii din turism au acum prilejul de a învăţa noi reguli de a-şi vinde produsele.  Ajutorul vine din partea Uniunii Europene printr-un proiect numit „Horeca 5 stele”, finanţat prin Fondul Social European.

Citeşte şi: Olandezii ne fură secretele agriculturii

„Este un proiect ambiţios care îşi doreşte să crească nivelul de calificare al managerilor din sectorul turistic, noi crezând că de fapt calitatea serviciilor din acest sector depinde de nivelul de formare pe care aceşti manageri îl au”, ne-a declarat Petru Dandea, managerul proiectului. 

În acest proiect se pot înscrie atât proprietarii de hoteluri şi restaurante, cât şi angajaţii din acest sector, ajutându-i să devină manageri.

Astfel, aceştia se pot înscrie într-un program care cuprinde 60 de cursuri structurate de şapte specializări care sunt metode moderne de marketing, cunoştinţe specifice tipului de afacere, utilizarea tehnologiilor informatice în practica hotelieră.

Curs mult aşteptat

„Programul de formare va începe în luna aprilie  şi se va încheia în noiembrie, cursurile se vor organiza în fiecare săptămână la care sperăm să avem peste 2.000 de participanţi din toată ţara care vor putea îmbogăţi competenţele profesionale în urma absolvirii acestor cursuri”, a adăugat managerul proiectului.

Managerii de hoteluri şi restaurante din Buzău s-au arătat deja interesaţi de acest proiect european, mulţi dintre ei aşteptând de mai multă vreme să se perfecţioneze şi astfel să ofere servicii de înaltă calitate.

Prin acest proiect se urmăreşte creşterea calităţii serviciilor oferite atât de pensiunile din judeţ, cât şi de restaurante, ajungând astfel la standarde europene.

Fără diversificare în servicii

„Sunt mai multe calităţi ale acestor cursuri, printre care faptul că sunt targetate pe ce îi trebuie managerului din domeniul Horeca, respectiv foarte multă promovare, calitate în servicii, precum şi ceea ce lipseşte foarte mult în Buzău diversificare serviciilor”, ne-a spus Cristina Partal, preşedinte ANTREC.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite