Un nou transport ilegal de lemne, depistat de jandarmi în zona de munte a judeţului Buzău

Un nou transport ilegal de lemne, depistat de jandarmi în zona de munte a judeţului Buzău

Jandarmii buzoieni  au depistat zilele trecute mai multe transporturi  ilegale de material lemnos,  cel mai recent astfel de caz fiind înregistrat joi, 18 mai.


Astfel, pe timpul executării serviciului de patrulare în zona de competenţă, jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Berca au identificat, pe raza localităţii Vintilă Vodă, un transport ilegal de material lemons, la o zi după ce depistaseră în localitatea Măteşti un camion care transporta ilegal lemne.

Jandarmii  au observat, la fel ca şi în cazul de la Măteşti, o autoutilitară, care era staţionată în afara părţii carosabile şi au hotărât să facă o verificare de rutină a autovehiculului. În urma verificărilor efectuate împreună cu reprezentanţii Ocolului Silvic Vintilă Vodă, a rezultat  că şoferul transporta o cantitate de 0.47 metri cubi lemne de foc brad, fără documentele legale de provenienţă.

Materialul lemnos a fost confiscat şi predat lucrătorilor din cadrul Ocolului Silvic Vintilă Vodă, iar şoferul autoutilitarei a fost sancţionat cu amendă în valoare de 3.000 lei, conform Legii 171/2010.

citeste totul despre: