Percheziţii în Buzău şi Ialomiţa, la infractori specializaţi în operaţiuni financiare frauduloase şi fals informatic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mascaţii au descins la locuinţa preşedintelui CJ Bacău

Încă un val de percheziţii a vizat Buzăul şi Ialomiţa în ultimele 24 de ore. Ele au legătură cu ancheta procurorilor DIICOT asupra a cinci persoane specializate în efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi fals informatic.

Un grup infracţional format din cinci persoane face obiectul unei anchete a procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Buzău într-un caz de operaţiuni informatice frauduloase şi fals informatic, cu un prejudiciu de aproximativ 45 000 de euro. 

Patru persoane au fost reţinute, miercuri, în acest dosar în urma unor percheziţii la adrese din judeţele Buzău şi Ialomiţa.

În cursul dimineţii de joi a fost reţinută şi ce-a de-a cincea persoană implicată în fraudă, iar procurorii DIICOT au înaintat instanţei propunerea de arestare preventivă pentru trei membri ai grupării, în cazul celorlaţi doi urmând să fie propuse alte măsuri preventive.

Grupul infracţional era format din trei persoane din judeţul Buzău, membri ai aceleiaşi familii. Este vorba despre o femeie, concubinul ei şi fiica femeii. Buzoienii au lucrat împreună cu doi bărbaţi din Republica Moldova ce au şi cerăţenie română şi care locuiesc în Urziceni, respectiv Bucureşti.

Potrivit unui comunicat de presă, în cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna aprilie 2014, numitul G.T. de 38 ani, persoană cu dublă cetăţenie (moldovean şi român), prin intermediul numiţilor M.L.S. de 41 ani, cetăţean român şi E.V. de 39 ani, persoană cu dublă cetăţenie (moldovean şi român), au recrutat 13 cetăţeni români din judeţele Buzău, Ialomiţa şi Ilfov, pe care sub promisiunea obţinerii în mod facil a unor sume de bani, i-au determinat să îşi deschidă conturi bancare la mai multe unităţi de pe teritoriul României.

În aceste conturi bancare erau virate sume de bani cuprinse între 3.000 şi 10.000 de Euro din conturile unor persoane ale căror carduri şi conturi bancare fusese anterior compromise prin activităţi de phising.

Prin activitatea infracţională descrisă mai sus au fost prejudiciate mai multe persoane, atât fizice cât şi juridice din România, Germania şi Cehia, până în prezent prejudiciul fiind estimat la suma de aproximativ 45 000 euro.

CITEŞTE ŞI

VIDEO Lupte libere între un şofer recalcitrant şi doi poliţişti din Buzău

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite