Dacă nu se “privatizează”, Olimpia poate să dispară

Dacă nu se “privatizează”, Olimpia poate să dispară

Haosul financiar ce a cuprins fotbalul românesc şi în special ligile 2 şi 3 este aproape să facă victime şi în rândul echipelor buzoiene. Dacă la Gloria Buzău este un caz cu totul şi cu totul special, la CSM "Olimpia " Rm. Sărat lucrurile par simple dar, în acelaşi timp, greu de rezolvat. De ce? Pur şi simplu negocierile dintre oficialităţile locale şi omul de afaceri Viorel Tudose se tărăgănează de mai bine de două luni

O sută de poliţişti au căutat un copil care ameninţase că se omoară

O sută  de poliţişti au căutat un copil care ameninţase că se omoară

A scris un bilet prin care le spunea părinţilor că se duce să se omoare şi a dispărut de acasă. Este isprava unui băiat de numai 11 ani din Poşta Câlnău care a pus pe jar aproape o sută de poliţişti şi jandarmi. Forţele de intervenţie l-au căutat mai bine de şase ore în sat şi prin împrejurimi şi l-au găsit, într-un final, în curtea unui hypermarket din Buzău, la zece kilometri distanţă de comuna în care locuieşte.

Dragobetele, sărbătoare importată la Buzău

Dragobetele, sărbătoare importată la Buzău

Cei care nu sărbătoresc Ziua Îndrăgostiţilor pe 14 februarie găsesc o sărbătoarea a iubirii pe 24 februarie. Istoricii şi meşterii populari care au studiat tradiţiile româneşti nu au găsit în nicio regiune a Buzăului informaţii despre această sărbătoare a iubirii serbată pe 24 februarie.

Reabilitarea centrului Buzăului: Amestec de arhitectură de pe vremea lui Cuza cu spoturi de lumină în pavele

Reabilitarea centrului Buzăului: Amestec de arhitectură de pe vremea lui Cuza cu spoturi de lumină în pavele

Sunt şanse ca, după reabilitare, centrul vechi al Buzăului să semene cu cel de acum o sută de ani. Firma care a realizat proiectul de reabilitare a străzii Cuza Vodă din Buzău au avut grijă să-i întrebe mai întâi pe istoricii de la Muzeul Judeţean cum arăta acest spaţiu pe vremuri. Rămâne ca firma de construcţii să respecte proiectul cu fidelitate. 

Buzău: Fotbal amatori: Fortuna a pierdut derby-ul cu Aktiv

Buzău: Fotbal amatori: Fortuna a pierdut derby-ul cu Aktiv

Cupa de Iarnă „Timişoreana" a ajuns la etapa cu numărul 4, fiind programat în acelaşi timp şi primul derby al acestui turneu, găzduit de Club Calcetto din Buzău. Astfel, Aktiv şi Fortuna, ultima, deţinătoarea en-titre a trofeului. Fără mai mulţi titulari, echipa managerului Ion Mărunţiş a cedat la limită, 2-3, după un meci frumos ce a onorat titulatura de derby.

Dincolo de ce va face sau nu va face Tudorel Toader astă-seară, e legitimă întrebarea din titlu, pentru a lămuri ce urmăreşte PSD prin cererea de revocare a dnei Kovesi. Presiunile din PSD asupra lui Tudorel Toader sunt uriaşe. De la Codrin Ştefănescu: „Tudorele, fă ceva, aşa nu se mai poate”, la declaraţia premierului Dăncilă: „să facă corect ceea ce trebuie să facă, de fapt, un ministru al Justiţiei”.

acum 3 zile · comentarii (18)

Probabil că această întrebare a avut deja multe răspunsuri. Unul dintre ele ar trebui să aibă o dublă trimitere: una umană, antropologică, şi alta de ambient, arhitectură. Cele două repere se întrepătrund deşi confruntarea dintre vechi şi nou la începutul secolului al XIX-lea a fost adesea agresivă.

acum 3 zile · comentarii (5)

Câteodată cred că unii dintre politicienii noştri chiar nu ştiu ce implicaţii pot avea vorbele pe care le rostesc şi care pot lovi departe, foarte greu, chiar mortal, în interesele naţionale ale unei Românii care se doreşte a fi recunoscută drept stat de drept, ca atare stat membru cu drepturi depline în Uniunea Europeană şi în NATO.

acum 5 zile · comentarii (86)

Chiar dacă există o sentinţă a Curţii de Apel Bucureşti prin care se constată calitatea de colaborator al Securităţii, Pr. Ioan Ică senior a fost omagiat de Biserica Ortodoxă la implinirea vârstei de 85 de ani. Î.P.S. Laurenţiu Streza a mulţumit lui Dumnezeu „pentru lucrarea extraordinară care s-a împlinit printr-un ales al Lui, prin profesorul de vocaţie (Ioan Ică senior).”

acum 6 zile · comentarii (53)

Peste 60% din localităţile Republicii Moldova vor vota Unirea cu România până la finele lui 2018. S-a început cu o localitate pe zi şi s-a ajuns şi la patru-cinci. Dar acesta este doar vârful aisbergului: multe aşteaptă 27 martie 2018 sau 1 decembrie 2018 pentru ca festivalul să fie complet.

acum 7 zile · comentarii (28)

Şi despre acest dosar important aflat la DNA opinia publică, cetăţenii cinstiţi cărora li s-a adresat Laura Codruţa Kovesi, trebuie să ştie în ce stadiu de cercetare se află, la fel ca şi în cazul altor dosare grele, pentru a fi preîntâmpinate vulnerabilităţi ca în cazul Microsoft sau altele, care s-au prescris. Trebuie mai multă transparenţă publică, periodic, opinia publică să fie informată despre stadiul cercetărilor în dosarele grele.

acum 10 zile · comentarii (2)

Între 29 ianuarie şi 2 februarie, un grup de experţi din cadrul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) a vizitat Republica Moldova pentru a ajuta la redactarea şi punerea în aplicare a documentelor strategice ale ţării, inclusiv strategia naţională de apărare şi strategia militară, precum şi planurile de acţiune aferente.

acum 13 zile · comentarii (11)

Când am ajuns la Ministerul Muncii, şefa Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Şanse (ANES) era doamna Ioana Cazacu. Avea deja faima unei megaspecialiste în plimbări aiurea pe banul public şi se vorbea că e protejată de doamna ministru şi de SRI. Am fost sfătuit de ministru să îmi văd de treaba mea cu „ţiganii“ şi să nu mă bag unde nu mă pricep, că doar eram secretarul de stat trimis de Dacian şi nu prietenul lui Dragnea.

acum 16 zile · comentarii (24)

Miercuri, la Strasbourg, pe agenda plenului Parlamentului European, este înscrisă dezbaterea pe problema atât de sensibilă ce priveşte existenţa unor posibile atacuri grave şi persistente la adresa Statului de drept din România, pornindu-se de la pachetul legilor justiţiei aprobate deja de Parlamentul României. Să aşteptăm să vedem ce se va spune mâine pe acest subiect şi, din ce ştiu până acum, vor fi foarte multe de comentat.

acum 19 zile · comentarii (6)
Postari Recente