Zăpada: Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă

Zăpada: Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă

Ninsoarea, afacere şi chin. Aşa se poate spune despre ninsoarea care a căzut în ultimele zile peste judeţul Buzău. Dacă pentru şoferi şi autorităţile locale zăpada a fost un coşmar, pentru magazinele de piese auto, şi agricultori a fost o mană cerească. Luaţi oarecum prin surprindere, şoferii au luat cu asalt magazinele de accesorii auto în căutarea cauciucurilor de iarnă şi a lanţurilor andirerapante. Necazul şoferilor a

Berceanu şi Fătuloiu au hotărât: management defectuos la Buzău

Berceanu şi Fătuloiu au hotărât: management defectuos la Buzău

Blocajele din trafic s-au lăsat cu căderi de capete la Buzău. Ministrul transporturilor Radu Berceanu a venit azi personal să-l anunţe pe directorul secţiei de drumuri naţionale Buzău că de azi nu mai are funcţie. Motivaţia:lipsa de reacţie la declanşarea infernului alb. Berceanu a fost însoţit de Dan Fătuloiu, secretar de stat MAI care a încearcat să găsească soluţii pentru astfel de situaţii.

Vindea brazi furaţi

Vindea brazi furaţi

Un bărbat de 29 de ani din localitatea Lopătari a fost amendat şi s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins de poliţişti că a vindea brazi de Crăciun într-o parcare din Buzău.

Recomadări pentru petrecerea timpului liber

Recomadări pentru petrecerea timpului liber

Studenţii care tocmai s-au întors pe la casele lor, în vacanţa de sărbători, au parte în această seară de prima petrecere buzoiană. Chocholate Club Society, fostul No Limit, organizează o megapetrecere studenţească, unde tinerii învăţăcei, adunaţi de prin toate centrele universitare ale ţării, au şansa să-şi revadă amicii şi să se distreze împreună cu ei.

Orăşelul Copiilor se deschide înveşmântat în zăpadă

Orăşelul Copiilor se deschide înveşmântat în zăpadă

Pe lângă zăpada căzută din abundenţă la începutul săptămânii micuţii au un nou prilej de bucurie. Astăzi se deschide Orăşelul Copiilor din Pacul Crâng. Locul tradiţional de distracţie pentru copii în perioada sărbătorilor de iarnă va rămâne deschis până pe 3 ianuarie, sau dacă va ninge, chiar până mai târziu.

M-am întrebat de curând de ce noi, românii, nu avem o literatură cu adevărat existenţială / existenţialistă? Romane cu teme profunde şi general umane s-au tot scris, mai ales după revoluţie, înecate în disperare şi black moods, înjurând de toţi sfinţii ordinea universului şi pe cea socială, romane atât de negre încât puteai jura că autorii lor poartă doliu pe retină.

acum 3 zile · comentarii (1)

Mă aflu, începând de duminică, la Brăila pentru a lua parte la Festivalul Zile şi nopţi de teatru organizat de Teatrul Maria Filotti din localitate. Am parcurs o distanţă, e drept, nu tocmai scurtă pe căile ferate române administrate prost, de fapt neadministrate, lăsate în voia sorţii de Ministerul condus de diletantul domn ministru Cuc, în aproape 24 de ore. Parcă aş fi avut parte de o deportare în Siberia.

acum 3 zile · comentarii (10)

Recent, s-a derulat un episod clasic din războiul informaţional rus care a vizat pasarea responsabilităţii vizând livrarea de motoare de rachetă Coreei de Nord. Este vorba despre elementele care au făcut ca Phenianul să facă un salt tehnologic deosebit şi neaşteptat de trei ani, fiind azi capabil să livreze arma nucleară.

acum 3 zile · comentarii (93)

Prima intervenţie oficială a Comisiei Europene în ceea ce priveşte acţiunile Poloniei la adresa statului de drept a avut loc în data de 27 iulie 2016, fiind emisă o Recomandare. Cum guvernul polonez nu a reacţionat pentru a remedia situaţia, Comisia a emis a doua Recomandare, la data de 21 decembrie 2016.

acum 3 zile · comentarii (12)

Unii profesori şi directori aşa au înţeles. Cum Gazeta Matematică este un auxiliar neautorizat, (ministrul Pop a interzis TOATE auxiliarele neautorizate, până la noi dispoziţii), există şcoli care au anunţat Societatea de Ştiinţe Matematice din România că întrerup colaborarea care presupunea trimiterea în şcoli a numerelor din Gazeta Matematică recent apărute

acum 7 zile · comentarii (8)

Românii plecaţi din ţară pentru mai mult de şase luni de zile vor risca, de la 1 ianuarie 2018, să fie amendaţi dacă nu notifică Fiscul, prin completarea şi depunerea unui chestionar de rezidenţă fiscală. Ei acuză Guvernul Tudose că nu-l interesează soarta lor şi Ministerul Românilor de Pretutindeni că nu-i ajută cu nimic, finanţând doar proiecte culturale şi distribuind posturi pe linie de partid.

acum 7 zile · comentarii (23)

Miercuri, 13 septembrie, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, rosteşte în Parlamentul European, reunit la Strasbourg, discursul anual despre starea Uniunii. Discursul este urmat de dezbateri în plen în care sunt aşteptate reacţiile şi poziţionările forţelor politice reprezentate în forul european.

acum 9 zile · comentarii (24)

România politico-economică e, de mulţi ani, un câmp de bătălie. Interese locale şi nu numai, mai mici sau mai mari, personale sau de grup, economice sau militar-strategice sunt amestecate într-un uriaş cocktail care dă bătăi de cap tuturor. De aceea, politicul românesc e format, structurat şi angajat în general, exclusiv pe un curs sau cursuri de confruntare.

acum 9 zile · comentarii (12)

Vi le-amintiţi? Erau dramatice. Şi, pe alocuri, stârneau teamă. Dar şi un soi de dependenţă greu de lecuit. Marea Morevna, Finist Şoimanul, Coşcei cel făr’ de moarte. Şi-aveau un ton anume, un fir, un aer – un ceva separator; într-un cuvânt, erau inconfundabile. Cum a fost, în mintea mea, şi Orchestra Naţională Rusă în cele două seri de festival: mândră şi inconfundabilă. Un corp perfect autonom, funcţionând fără cusur.

acum 9 zile · comentarii (3)

11 septembrie a reprezentat în istorie o dată destul de importantă şi înainte de momentul tragic 11 septembrie 2001, care, de atunci se pare că a fost monopolizată de acesta. Multe personalităţi s-au născut, altele au decedat în această zi. Au fost evenimente tragice, dar şi multe evenimente fericite petrecute într-o zi de 11 septembrie.

acum 10 zile · comentarii (0)

Autodistribuit ca deputat al melcilor, pesedistul Matei, Camera Deputaţilor, a adresat un îndemn de lansarea anului şcolar, care zicea aşa, înainte să fi fost corectat de staff : ”Nici mie nu mi-a fost draga şcoala, ca la majoritatea dintre voi. Da nu am avut ce face, tot ca majoritatea dintre voi! Pana la următoarea vacantă, pune-ţi mâna pe carte, fiţi cuminţi şi nu fumaţi în budă! Succes!”

acum 10 zile · comentarii (0)

La mulţi ani tuturor Mariilor şi Mărioarelor, de Sfânta Maria („mică“ sau „de toamnă“)! Cadoul meu e un mic fragment din C.S. Lewis în care acesta ne aminteşte cum, la un moment dat, istoria omenirii s-a redus la un singur punct – mic precum vârful unei suliţe: o tânără evreică aflată în rugăciune.

acum 13 zile · comentarii (6)

Situaţia din Spania se tensionează pe zi ce trece. Ieri, premierul Mariano Rajoy, într-un discurs de o rară virulenţă, a denunţat „un act inacceptabil de nesupunere“ al autorităţilor publice din Catalonia, care au decis ca pe 1 octombrie să aibă loc un referendum unilateral pentru independenţă.

acum 13 zile · comentarii (82)

Având în vedere realitatea românească, fiecare dintre noi ne punem această întrebare. Din păcate, nu este o întrebare retorică, deoarece vedem zilnic tot felul de ticăloşi ce o duc bine, în palate somptuoase, cu maşini de lux şi milioane de euro în conturi din paradisuri fiscale, ba chiar, având funcţii importante în instituţii ale statului (despre o parte din bestiarul ticălosului am mai scris în ziarul Adevărul, din 6 şi 13 septembrie 2014).

acum 14 zile · comentarii (22)

Suntem obişnuiţi cu politicienii de meserie, care folosesc o sofistică plicticoasă cu scopul nu de-a argumenta, ci de-a evita argumentele. Or, primul lucru care atrage atenţia la ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, este utilizarea argumentelor şi a referinţelor la legislaţie, ceea ce face ca discursul său public să fie reliefat şi, de asemenea, credibil.

acum 14 zile · comentarii (7)
Postari Recente