Buzoianul care l-a adus pe locotenentul lui Băhăian la Gloria Buzău este afaceristul Ionel Turturică

Buzoianul care l-a adus pe locotenentul lui Băhăian la Gloria Buzău este afaceristul Ionel Turturică

Aproape toţi oamenii de fotbal din jurul echipei Gloria Buzău îl arată cu degetul pe afaceristul Ionel Turturică, atunci când vine vorba de noul şi controversatul acţionariat din Crâng. Firma TK Invest SRL, patronată de Eduard Mărculescu, mâna dreaptă a lui Sergiu Băhăian, a cesionat în luna august 2009 pachetul majoritar de acţiuni, de la Costel Bucur, cu condiţia să-i plătească o sută de mii de euro până în luna mai 201

Buzău: Accident în lanţ, din cauza poleiului

Buzău: Accident în lanţ, din cauza poleiului

Accident în lanţ, marţi aseară, pe drumul European 85, în localitatea Poşta Câlnău. Un microbuz de persoane a intrat într-un camion care circula în faţa sa, după ce acesta acroşase un autoturism intrat în derapaj. Poleiul de pe carosabil a făcut ca manevrele de frânare ale şoferilor să fie inutile, cele trei vehicule intrând una în alta.

Video / Fotogalerie / Zăpada închide drumuri în județul Buzău

Video / Fotogalerie / Zăpada închide drumuri în județul Buzău

Drumul Naţional Buzău-Brăila şi alte cinci drumuri judeţene au fost închise iar în judeţ se circulă în condiţii de iarnă. După numai câteva ore de ninsoare şi viscol poliţiştii rutieri au fost nevoiţi să închidă traficul pe un drum naţional şi cinci drumuri judeţene. Măsurile au fost luate pentru a se evita blocajele dar şi accidentele rutiere. De asemenea, în întreg judeţul se circulă în condiţii de iarnă iar dru

Buzău: Pietonii au fost amendaţi

Buzău: Pietonii au fost amendaţi

Poliţiştii de Rutieră au stat cu ochii pe pietonii indisciplinaţi din oraş. Aceştia au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii indisciplinei pietonale pentru că traversarea prin locuri neperemise este una dintre cauzele frecvente ale producerii accidentelor rutiere.

Buzău: Kamikaze în folosul comunităţii

Buzău: Kamikaze în folosul comunităţii

Cel mai ingenios reclamagiu pune pe drumuri forţele de intervenţie, de câte ori constată o problemă în oraş. Un bărbat din Buzău a devenit spima autorităţilor locale şi a forţelor de intervenţie. Aurel Cazacu nu pierde nicio ocazie de a arăta edililor care sunt problemele din oraş, experimentând fiecare speţă pe propria piele.

Buzău: Elena Cristina Stoica a pictat o mie de unghii

Buzău: Elena Cristina Stoica a pictat o mie de unghii

Meseria poate ajunge la rang de artă, dacă o practici cu plăcere, simţ de răspundere şi un dram de talent. O demonstrează o tânără din Buzău, proprietara unui salon de manichiură, care a „importat” la Buzău, de la ruşi, tehnica picturii pe unghii. Este singura din oraş care utilizează pictura pe bază de apă, aplicată pe extensiile de unghii.

În România, n-are nimeni răbdare pentru construcţii sistemice. Vine un lider nou la un teatru, la Tarom, la Poştă, la CNADNR (sau cum se mai cheamă acum), la vreun spital, oriunde, într-o lună, „poporul“, prin vocea presei şi a Facebook-ului, e dezamăgit că nu s-a produs o revoluţie, că n-a intrat Tarom-ul pe profit, că nu s-a construit încă nicio autostradă, că nu s-a dat în folosinţă o clădire nouă pentru pacienţi şi şapte RMN-uri.

acum 22 ore · comentarii (1)

Războiul informaţional reprezintă crearea de realităţi alternative prin pervertirea adevărului obiectiv – realizat pe baza datelor, faptelor şi argumentelor concrete – răstălmăcirea lui, prin utilizarea unei combinaţii de elemente, fapte şi bucăţi de adevăr selectate, interpretate, combinate cu raţionamente alterate prin utilizarea de silogisme, sofisme, propagandă, interpretare forţată, totul împănat cu o multitudine de minciuni.

Şi ceea ce trebuia să se întâmple, s-a întâmplat! La un an de mandat, timp în care a urlat, s-a zbenguit, a tunat şi a fulgerat, a ameninţat şi s-a dat de ceasul morţii să întoarcă Republica Moldova spre Est, în stepele Asiei şi străfundurile Siberiei, după nenumărate vizite la Moscova în diferite calităţi, de s-au săturat oamenii ăia să-l tot vadă pe musafirul nepoftit, Igor Dodon a luat o bătaie serioasă de la locuitorii Chişinăului.

Periodic, ministrul Liviu Pop ne informează asupra unei situaţii dezastruoase: „În ultimii 10 ani, au finalizat liceul 1,9 milioane de copii şi aproape 900.000 dintre ei nu au luat examenul de bacalaureat. Dintre aceştia, 170.000 sunt pe filiera teoretică, 700.000 pe filiera tehnologică. Atunci, întrebarea simplă este ce facem cu filiera tehnologică. Este bine aşa cum e bacalaureatul? Sunt elevii slab pregătiţi?“

Gazoductul Nord Stream 2, un proiect fabricat în Rusia cu susţinere la vârful politicii din Germania şi finanţat de marile companii energetice ale Bătrânul Continent, divide profund Uniunea Europeană. Această mega-afacere poate da peste cap pieţele energetice şi să genereze nişte tensiuni teribile. Nu e de glumă, între Estul şi Vestul Europei poate să apară o falie la fel de adâncă precum în timpul Cortinei de Fier.

Anul 2018 trebuie să fie anul investiţiilor, fie ele publice, private sau finanţate din fondurile europene structurale şi de coeziune. Menţinerea unei creşteri a puterii de cumpărare a veniturilor medii de peste 10% trebuie să vină la pachet cu o contribuţie consistentă a investiţiilor. Mixul de politici macroeconomice monetar-fiscal-bugetar ar fi optimal dacă decidenţii de politici publice ar coopera.

Un scandal apărut pe piaţa de gaze legat de iniţiativa legislativă prin care se doreşte impunerea unei singure burse de gaze pe piaţa de gaze. Ideea nu este rea în esenţă, chiar dacă problema nefuncţionalităţilor crase din această piaţă nu se datorează burselor şi trebuia început cu asigurarea mecanismelor de funcţionare a pieţei şi nu a instrumentelor (bursiere).

acum 2 zile · comentarii (3)

Acum exact douăzeci de ani, atunci când a doua fază de evoluţie a automobilelor electrice atinsese punctul dintre exuberanţă şi disperare, se prezentară la biroul meu din Zwickau, în Germania, într-o dimineaţă frumoasă de primăvară, doi domni eleganţi, care se anunţaseră telefonic cu o zi înainte, din Paris.

acum 2 zile · comentarii (30)

Unioniştii adevăraţi nu-i critică pe cei care construiesc, chiar dacă o fac prost, ci încearcă să o realizeze mai bine decât ei. De 10 ani s-a mers cu această abordare şi doar aşa am reuşit să scoatem din zona gri a dezbaterii publice acest subiect de importanţă vitală pentru societatea românească şi să o aducem în prim-plan.

acum 2 zile · comentarii (20)

Vlad Ţepeş a fost închis, vreme de 12 ani, în cetatea Vişegrad, de către Matei Corvin, căruia se dusese să-i ceară ajutorul. Se împlinesc 555 de ani de la căderea voievodului – încolţit de turci, trădat de boieri şi detronat de propriul frate, pentru a fi, în cele din urmă, întemniţat de către ultimul său aliat. Şi astăzi, pentru români, zidul Vişegradului rămâne un loc bun de dat de capul.

acum 2 zile · comentarii (61)

Când, în 1987, Academia Ungară a editat acel ridicol „tratat“ de Istoria Transilvaniei, plin de dezinformări şi de interpretări tendenţioase, regimul comunist, în loc să răspundă, la rândul său, cu un tratat academic mai solid decât prostiile de la Budapesta, a editat lucrarea propagandistică Transilvania, pământ românesc, sub redacţia savantului de renume mondial... Ilie Ceauşescu.

acum 3 zile · comentarii (128)

În urmă cu mai puţin de o săptămână, la Congresul TSD, propuneam o iniţiativă care se numeşte România Tinerilor şi care îşi propune să fie cea mai amplă cercetare făcută în rândul tinerilor pentru a putea apoi să creăm un program politic şi de politici publice dedicat tinerilor. În viziunea mea şi a colegilor mei din TSD, România Tinerilor trebuie să însemne România făcută de tineri, cu tineri şi pentru tineri.

acum 3 zile · comentarii (2)

Ieri, CexN al PSD a adoptat o rezoluţie împotriva aşa-numitului „stat paralel şi ilegitim“. În conferinţa de presă, la întrebările: „Ce este statul paralel?“ Liviu Dragnea răspunde: „Se vorbeşte în spaţiul public de asta de foarte mult timp şi toată lumea înţelege…“ A încheiat subiectul. Iată ce înţeleg eu că este „statul paralel“: un bluf.

acum 3 zile · comentarii (113)

Acum e clar pentru toată lumea, cred. „Statul Paralel şi Ilegitim” este, de fapt, justiţia independentă, aceea care îndrăzneşte să nu asculte de ordinele venite de la „el lider maximo”, Liviu Dragnea. Mai mult, justiţia consumă fonduri bugetare care, nu-i aşa, sunt alocate la ordinele lui Dragnea. Şi, să vezi obrăznicie, în loc să-i sărute ghiulul, muşcă mâna care o hrăneşte.

acum 3 zile · comentarii (26)