FOTOGALERIE: Dascălii buzoieni ameninţă că blochează oraşul

FOTOGALERIE: Dascălii buzoieni ameninţă că blochează oraşul

Peste 400 de profesori, lideri sau simpli membri ai Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar, şi-au strigat vineri nemulţumirile şi au hotărât în unanimitate că nu se vor întoarce la catedră până nu-şi vor primi integral salariile. Astfel, mai mult de jumătate dintre elevii buzoieni vor sta şi săptămâna viitoare acasă.

Firmele angajează şomeri pentru bani de la stat

Firmele angajează şomeri pentru bani de la stat

Sute de şomeri trecuţi de prima tinereţe, care îşi pierduseră orice speranţă că vor mai găsi ceva de lucru cu carte de muncă se pot considera norocoşi. În plină criză pe piaţa muncii, ei şi-au găsit slujbe, graţie unor angajatori cu iniţiativă, care au ştiut cum să profite de facilităţile oferite de stat.

Zeci de miliarde colectate la buget

Zeci de miliarde colectate la buget

Peste 150 de acţiuni de control efectuate Directia Generală a Finanţelor Publice din Buzău la sediul agenţilor economici au adunat la bugetul de stat o sumă  consistentă care totalizează peste 20 de miliarde de lei vechi.

Mascaţii poliţiei buzoiene s-au bătut între ei

Mascaţii poliţiei buzoiene s-au bătut între ei

ala de sport a fostului liceu de poliţie a fost scena unor lupte crâncene între poliţişti. Un număr de 12 membri ai trupelor de intervenţii din IPJ Buzău dar şi un reprezentant al Poliţiei Comunitare au participat la un concurs de full contact, organizat sub egida Zilei Poliţiei Române.

HCM Buzău, cu „Sabia lui Damocles” deasupra capului

HCM Buzău, cu „Sabia lui Damocles” deasupra capului

Sportul buzoian şi în special echipele reprezentative trec printr-o perioadă mai mult decât delicată atât din punct de vedere financiar cât şi al rezultatelor obţinute. Astfel, după ce că voleibaliştii de la Dacia sunt cu fileu cu tot în eşalonul secund iar Gloria Buzău se zbate în zona „nisipurilor mişcătoare", într-o situaţie similară poate ajunge şi echipa de handbal fete, HCM.

Gloria, condamnată să câştige în „Groapă”

Gloria, condamnată să  câştige în „Groapă”

Veşti bune pentru Gloria Buzău înaintea partidei de mâine cu Dinamo II. Amânarea etapei din weekend-ul trecut a fost de bun augur pentru buzoieni, doi jucători de bază din lotul lui Nicolae Anton fiind recuperaţi sută la sută din punct de vedere medical şi fizic. Este vorba de Marincău şi Rizea, complet refăcuţi după accidentările suferite în partidele amicale din această iarnă.

Premierul Dăncilă a convocat ieri o şedinţă cu managerii de spitale. Împreună cu echipa sa de colaboratori direcţi, a aflat, din nou, că legea salarizării este o elocventă ignorare a proverbului de căpătâi al oricărui croitor: „Întâi măsori şi abia apoi tai!“. În spitale s-a trecut la aplicarea legii fără să se ştie impactul bugetar real. Chiar şi regulamentul de sporuri a fost promovat sub presiunea zilei în care urmau să se dea salariile.

acum 3 zile · comentarii (36)

Scriu de ani buni despre zona euro şi mai ales despre ceea ce înseamnă pentru România aderarea la această zonă. Nu de puţine ori am scris că România are nevoie să-şi definească un traseu, un Plan de trecere la euro în mod oficial, aşa cum toate celelalte state est-europene au făcut (majoritatea imediat după intrarea în UE).

acum 4 zile · comentarii (22)

Desigur, la modul ideal, o ţară trebuie să fie puternică, exemplu în dezvoltare economică şi socială, dispunând de o armată puternică, argument disuasiv suficient pentru a-şi apăra cetăţenii, cu politicieni luminaţi dorind binele colectiv, cel pentru care sunt gata să şi-l sacrifice pe cel propriu, eventual murind săraci şi fericiţi că s-au jertfit pe altarul binelui comun.

acum 4 zile · comentarii (41)

Dacă creştinismul ar fi vrut să reuşească în Antichitate, nu ar fi trebuit să admită, vreodată, că femeile au fost primele care au descoperit mormântul gol şi primele care l-au văzut pe Iisus Hristos după ce Acesta a înviat. Şi nici nu ar fi trebuit să accepte că femeile se numărau printre principalii susţinători ai lui Hristos şi, de asemenea, că se numărau printre lideri, în grupul extins de ucenici.

acum 4 zile · comentarii (10)

Turbulenţele actuale din întreaga lume, perspectiva unei confruntări ruso-americane în Siria sau chiar a unor ciocniri turco-americane la Manbij, evoluţiile complicate în criza nord-coreeană, problemele acute ale Europei unite, toate au obstrucţionat şi trimis la „şi altele” drama armenilor intraţi în cea de a opta zi de proteste la Erevan.

acum 4 zile · comentarii (44)

23 aprilie este sărbătoarea militarilor care activează în Forţele Terestre Române. O categorie de forţe armate care are efectivul cel mai numeros dintre cele trei care alcătuiesc Forţele Armate Române. Patronul spiritual al acestei forţe disuasive este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă.

acum 4 zile · comentarii (27)

Florin Iordache a publicat miercuri proiectele PSD-ALDE cu privire la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. La o lectură rapidă, un lucru se impune cu evidenţă: proiectele par dacă nu direct scrise, măcar sponsorizate de infractori. Exemplele, sunt convins, ne vor copleşi în zilele următoare. Astăzi ne ocupăm doar de unul singur, care demonstrează plenar buna-credinţă cu care au fost scrise legile.

acum 9 zile · comentarii (64)

„Femeile vorbesc mult“... O judecată deopotrivă de fapt şi de valoare, asupra temeiurilor căreia nu ne-am întrebat prea mult. De ce femeile au fost asociate cu vorbăria nesfârşită, cu trăncăneala, cu radio-şanţul, cu cicăleala şi cu bârfirea? Ipoteza de la care pornim în cercetarea de faţă este că acest fenomen se datorează unei pervertiri a oralităţii în scopurile asociate în mod normal genitalităţii masculine.

acum 9 zile · comentarii (2)

Ziua bună se cunoaşte de dimineaţa. Prima „dimineaţă“ a Laurei Codruţa Kovesi este chiar familia dânsei, numită Lascu, tatăl dânsei, recent decedat, fiind procuror. Aşadar a învăţat meseria în familie, iar şcoala a dus-o spre maxima performanţă. Este vorba de o performanţă profesională, ca jurist, dar şi de una morală, caracterială.

acum 11 zile · comentarii (5)

Aţi avut vreodată curiozitatea să parcurgeţi bugetul de venituri şi cheltuieli al localităţii unde locuiţi şi plătiţi taxe şi impozite? Va spun că merită şi, mai mult, dacă dorim să devenim cu adevăraţi cetăţeni implicaţi în viaţa urbei, trebuie să ne rupem câteva ore din timpul nostru pentru a vedea ce se-ntâmplă cu banii strânşi din taxele şi impozitele noastre.

acum 11 zile · comentarii (0)

Aparent, discuţia ce urmează priveşte doar temeiurile legale ale acţiunii celor trei state care formează coaliţia ce a lovit în Siria ţinte legate de producerea şi stocarea armelor chimice sau aeroporturile folosite pentru declanşarea unor raiduri în care au fost folosite asemenea arme.

acum 11 zile · comentarii (53)

De circa două săptămani, la o aruncătură de băţ de Bucureşti, la Târgovişte, nişte oameni ajunşi la capătul răbdării luptă pentru drepturile lor. Este vorba despre aproape 400 din cei 500 de salariaţi ai ASO Cromsteel, companie care face parte din grupul ASO H&P, lider mondial în producţia de bară şi ţeavă cromată. Condiţiile în care lucrează sutele de angajaţi Cromsteel sunt toxice.

acum 14 zile · comentarii (9)

Miercuri seara am avut parte de un dublu spectacol. De un fel de teatru politic simultan. O reprezentaţie de cea mai proastă  calitate.  Două dintre megafoanele mediatice ale puterii PSD-ALDE au primit şi executat în cel mai penibil mod posibil ordinul de a lămuri, adică  de “a aburi” naţiunea în privinţa laptelui şi mierii care ar curge începând de la mijlocul acestei luni asupra medicilor şi personalului medical din România.

acum 14 zile · comentarii (6)

PIB-ul României depăşeşte 200 miliarde euro în 2018, iar într-un calcul aproximativ am avut în 29 de ani de după 1990 o sumă a PIB-urilor de circa 2.000 miliarde euro. La care se adaugă zeci de miliarde de euro din fondurile europene nerambursabile. Bugetul de stat, în medie de 30% din PIB, a însemnat 600 miliarde euro.

acum 14 zile · comentarii (23)

Opţiunea electoratului maghiar care i-a dat lui Viktor Orban mandatul de premier pentru a treia oară consecutiv cu majoritate parlamentară de două treimi este un triumf pentru liderul de la Budapesta şi un impuls pentru mişcările naţionaliste şi iliberale din Europa. Dar nu este o surpriză şi orice alte aşteptări de la aceste alegeri erau din start iluzorii. De ce?

acum 17 zile · comentarii (52)

Noua conducere a Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale a stabilit, luna trecută, ca preţ de referinţă pentru calculul redevenţelor pentru gazele naturale din producţia internă, media cotaţiilor gazului natural din hubul de la Baumgarten de pe Piaţa Zilei Următoare.

acum 17 zile · comentarii (9)