Buzăul a ieşit de sub împărăţia zăpezii

Buzăul a ieşit de sub împărăţia zăpezii

După o săptămână întreagă de probleme cauzate de zăpada căzută, lucrurile încep să intre pe făgaş normal atât în oraş, cât şi în mediul rural. În municipiu, maşinile circulă bine pe şoselele care au fost deszăpezite de către 120 de persoane, angajate ale RER Ecologic.

Două sinucideri şi o tentativă într-o singură lună

Două sinucideri şi o tentativă într-o singură lună

Descoperire macabră astăzi în cartierul Dorobanţi din Buzău. Oamenii ieşiţi la cumpărături au văzut că atârnă ceva dintr-un copac în spatele unei şcoli.Oamenii nu nu ştiau iniţial despre ce este vorba dar când s-au apropiat au constatat cu stupoare că este un bărbat care se spânzurase.

Buzău: Maşini vandalizate şi drumuri închise

Buzău: Maşini vandalizate şi drumuri închise

La Cilibia, în judeţul Buzău, ce nu a distrus viscolul au distrus hoţii. Şase autoturisme abandonate de proprietari pe câmp după ce au rămas înzăpeziţi au fost găsite vandalizate. Oamenii spun că au anunţat poliţia dar din cauza nămeţilor nici aceştia nu au reuşit să ajungă decât după câteva zile. Buzăul este în continuare sub zăpadă, circualţia fiind oprită pe două drumuri naţionale şi 16 judeţene.

VIDEO: Iarnă grea pe drumurile din Buzău

VIDEO: Iarnă grea pe drumurile din Buzău

Iarna i-a luat pe nepregătite pe cei mai mulţi dintre şoferi. Unii au plecat la drum neechipaţi corespunzător şi au rămas înzăpeziţi. Cei care au avut cel mai mult de suferit au fost şoferii maşinilor de mare tonaj, care au fost nevoiţi să stea în zăpada înaltă de aproape doi metri ore întregi.

Buzău: Au spart maşinile abandonate pe câmp

Buzău: Au spart maşinile abandonate pe câmp

La Cilibia, în judeţul Buzău, ce nu a distrus viscolul au distrus hoţii. Şase autoturisme abandonate de proprietari pe câmp după ce au rămas înzăpeziţi au fost găsite vandalizate. Oamenii spun că au anunţat poliţia dar nu a venit nimeni până acum să îi caute pe autori.

Salvarea vine din nou pe calea aerului

Salvarea vine din nou pe calea aerului

Două gravide şi doi bătrâni din localităţi izolate din judeţul Buzău a căror viaţă era în pericol au fost salvaţi astăzi de un elicopter MAI. Aeronava a fost trimisă ca urmare a solicitării Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Prefecturii după ce s-a constatat că ambulanţele nu pot ajunge la bolnavi din cauza nămeţilor de zăpadă..

M-am întrebat de curând de ce noi, românii, nu avem o literatură cu adevărat existenţială / existenţialistă? Romane cu teme profunde şi general umane s-au tot scris, mai ales după revoluţie, înecate în disperare şi black moods, înjurând de toţi sfinţii ordinea universului şi pe cea socială, romane atât de negre încât puteai jura că autorii lor poartă doliu pe retină.

acum 3 zile · comentarii (1)

Mă aflu, începând de duminică, la Brăila pentru a lua parte la Festivalul Zile şi nopţi de teatru organizat de Teatrul Maria Filotti din localitate. Am parcurs o distanţă, e drept, nu tocmai scurtă pe căile ferate române administrate prost, de fapt neadministrate, lăsate în voia sorţii de Ministerul condus de diletantul domn ministru Cuc, în aproape 24 de ore. Parcă aş fi avut parte de o deportare în Siberia.

acum 3 zile · comentarii (10)

Recent, s-a derulat un episod clasic din războiul informaţional rus care a vizat pasarea responsabilităţii vizând livrarea de motoare de rachetă Coreei de Nord. Este vorba despre elementele care au făcut ca Phenianul să facă un salt tehnologic deosebit şi neaşteptat de trei ani, fiind azi capabil să livreze arma nucleară.

acum 3 zile · comentarii (93)

Prima intervenţie oficială a Comisiei Europene în ceea ce priveşte acţiunile Poloniei la adresa statului de drept a avut loc în data de 27 iulie 2016, fiind emisă o Recomandare. Cum guvernul polonez nu a reacţionat pentru a remedia situaţia, Comisia a emis a doua Recomandare, la data de 21 decembrie 2016.

acum 3 zile · comentarii (12)

Unii profesori şi directori aşa au înţeles. Cum Gazeta Matematică este un auxiliar neautorizat, (ministrul Pop a interzis TOATE auxiliarele neautorizate, până la noi dispoziţii), există şcoli care au anunţat Societatea de Ştiinţe Matematice din România că întrerup colaborarea care presupunea trimiterea în şcoli a numerelor din Gazeta Matematică recent apărute

acum 7 zile · comentarii (8)

Românii plecaţi din ţară pentru mai mult de şase luni de zile vor risca, de la 1 ianuarie 2018, să fie amendaţi dacă nu notifică Fiscul, prin completarea şi depunerea unui chestionar de rezidenţă fiscală. Ei acuză Guvernul Tudose că nu-l interesează soarta lor şi Ministerul Românilor de Pretutindeni că nu-i ajută cu nimic, finanţând doar proiecte culturale şi distribuind posturi pe linie de partid.

acum 7 zile · comentarii (23)

Miercuri, 13 septembrie, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, rosteşte în Parlamentul European, reunit la Strasbourg, discursul anual despre starea Uniunii. Discursul este urmat de dezbateri în plen în care sunt aşteptate reacţiile şi poziţionările forţelor politice reprezentate în forul european.

acum 9 zile · comentarii (24)

România politico-economică e, de mulţi ani, un câmp de bătălie. Interese locale şi nu numai, mai mici sau mai mari, personale sau de grup, economice sau militar-strategice sunt amestecate într-un uriaş cocktail care dă bătăi de cap tuturor. De aceea, politicul românesc e format, structurat şi angajat în general, exclusiv pe un curs sau cursuri de confruntare.

acum 9 zile · comentarii (12)

Vi le-amintiţi? Erau dramatice. Şi, pe alocuri, stârneau teamă. Dar şi un soi de dependenţă greu de lecuit. Marea Morevna, Finist Şoimanul, Coşcei cel făr’ de moarte. Şi-aveau un ton anume, un fir, un aer – un ceva separator; într-un cuvânt, erau inconfundabile. Cum a fost, în mintea mea, şi Orchestra Naţională Rusă în cele două seri de festival: mândră şi inconfundabilă. Un corp perfect autonom, funcţionând fără cusur.

acum 9 zile · comentarii (3)

11 septembrie a reprezentat în istorie o dată destul de importantă şi înainte de momentul tragic 11 septembrie 2001, care, de atunci se pare că a fost monopolizată de acesta. Multe personalităţi s-au născut, altele au decedat în această zi. Au fost evenimente tragice, dar şi multe evenimente fericite petrecute într-o zi de 11 septembrie.

acum 10 zile · comentarii (0)

Autodistribuit ca deputat al melcilor, pesedistul Matei, Camera Deputaţilor, a adresat un îndemn de lansarea anului şcolar, care zicea aşa, înainte să fi fost corectat de staff : ”Nici mie nu mi-a fost draga şcoala, ca la majoritatea dintre voi. Da nu am avut ce face, tot ca majoritatea dintre voi! Pana la următoarea vacantă, pune-ţi mâna pe carte, fiţi cuminţi şi nu fumaţi în budă! Succes!”

acum 10 zile · comentarii (0)

La mulţi ani tuturor Mariilor şi Mărioarelor, de Sfânta Maria („mică“ sau „de toamnă“)! Cadoul meu e un mic fragment din C.S. Lewis în care acesta ne aminteşte cum, la un moment dat, istoria omenirii s-a redus la un singur punct – mic precum vârful unei suliţe: o tânără evreică aflată în rugăciune.

acum 13 zile · comentarii (6)

Situaţia din Spania se tensionează pe zi ce trece. Ieri, premierul Mariano Rajoy, într-un discurs de o rară virulenţă, a denunţat „un act inacceptabil de nesupunere“ al autorităţilor publice din Catalonia, care au decis ca pe 1 octombrie să aibă loc un referendum unilateral pentru independenţă.

acum 13 zile · comentarii (82)

Având în vedere realitatea românească, fiecare dintre noi ne punem această întrebare. Din păcate, nu este o întrebare retorică, deoarece vedem zilnic tot felul de ticăloşi ce o duc bine, în palate somptuoase, cu maşini de lux şi milioane de euro în conturi din paradisuri fiscale, ba chiar, având funcţii importante în instituţii ale statului (despre o parte din bestiarul ticălosului am mai scris în ziarul Adevărul, din 6 şi 13 septembrie 2014).

acum 14 zile · comentarii (22)

Suntem obişnuiţi cu politicienii de meserie, care folosesc o sofistică plicticoasă cu scopul nu de-a argumenta, ci de-a evita argumentele. Or, primul lucru care atrage atenţia la ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, este utilizarea argumentelor şi a referinţelor la legislaţie, ceea ce face ca discursul său public să fie reliefat şi, de asemenea, credibil.

acum 14 zile · comentarii (7)
Postari Recente