A furat un autoturism şi a plecat la plimbare, fără să ţină cont că nu avea permis de conducere

A furat un autoturism şi a plecat la plimbare, fără  să ţină cont că  nu avea permis de conducere

A fost „dat de gol” chiar de maşina furată, pe care a avariat-o în momentul în care a ieşit din curtea locuinţei unde fusese parcată.   Marţi dimineaţă, în jurul orei 06.00, în timp ce acţionau în trafic pe DJ 102 H, în localitatea Amaru, şeful Postului de poliţie Amaru şi un agent de pază au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în străinătate, care prezenta avarii în partea stânga faţă.

Covrigul de Buzău, povestea unei reţete de succes

Covrigul de Buzău, povestea unei reţete de succes

Covrigul de Buzău, produs original cu o savoare unică, este fabricat manual după aceleaşi reţete moştenite de mai bine de un veac. Secretul inelului de făină buclucaş, copt tradiţional în cuptoare pe vatră, se pare că a fost furat în secolul 19 de localnici de la negustorii greci care se stabiliseră în târgul Buzăului.

Doru Crăciun, şeful cantinei săracilor, a început meseria ca picolo pe litoral

Doru Crăciun, şeful cantinei săracilor, a început meseria ca picolo pe litoral

Succesul în viaţă depinde un pic de noroc însă cel mai mult de răbdarea de care dispune omul. O spune actualul administrator al Cantinei Săracilor din Buzău, Doru Crăciun, care mărturiseşte că în meseria sa a trecut prin toate etapele, de la ajutor de ospătar, în adolescenţă, la şef de restaurant de lux, şi că nicăieri nu s-a simţit mai util decât acum, în rolul celui care îi hrăneşte pe cei mai săraci oameni ai urbei.

Circulaţie afectată de un transport agabaritic

Circulaţie afectată de un transport agabaritic

Mai multe artere ale municipiului Buzău au fost închise temporar în această dimineaţă de către poliţişti de la serviciul rutier pentru a permite unui convoi agabaritic să treacă dinspre zona industrială cu două tancuri petroliere înalte de aproape 8 metri şi late de 6 metri. Cele două camioane au rulat cu 10 kilometri pe oră pe podul de la Drăgaică, apoi pe Bulevardul Unirii şi şoseaua de centură, după care au părăsit ora

A dat cu bâta-n geamul maşinii

A dat cu bâta-n geamul maşinii

Un bărbat din Breaza a trăit aseară o experienţă înfricoşătoare, în timp ce îşi aştepta un prieten într-o maşină parcată pe dreapta drumului judeţean. Brusc, bărbatul s-a trezit cu o bâtă în geamul portierei dreapta faţă şi apoi cu încă o lovitură în parbriz.

Buzăul, un oraş ocolit de mansardare

Buzăul, un oraş ocolit de mansardare

Mansardarea blocurilor, a fost considerată de mulţi întreprinzători ca o afacere imobiliară profitabilă, iar de unii proprietari de apartamente drept o soluţie la problemele legate de izolaţia teraselor. Nici unii nici ceilalţi nu au avut satisfacţie pentru că ideea pur şi simplu nu a prins la Buzău.

Sub conducerea lui Valer Dorneanu, CCR îşi depăşeşte constant atribuţiile şi sarcinile care-i revin prin lege. Pur şi simplu se face de râs, amestecându-se unde nu-i fierbe oala. Deşi au fost multe semnale, unele venite de la jurişti reputaţi, precum Livia Stanciu, membru CCR, se pare că n-au influenţă asupra restului judecătorilor, care continuă să se aplece asupra unor chestiuni care nu fac obiectul activităţii CCR.

acum 2 zile · comentarii (22)

Pe zi ce trece devine tot mai limpede că programul de guvernare al PSD este o înşiruire de măsuri ce nu au nicio legătură cu realitatea. Mai mult, deşi acest aşa-zis program a fost folosit pentru învestirea guvernului (Grindeanu şi, cu mici modificări, Tudose), devine tot mai limpede că guvernarea PSD este lipsită complet de direcţie.

acum 2 zile · comentarii (36)

Ieri m-am uitat pentru câteva ore la Antena 3 în perioada de maximă audienţă. Mă uit de vreo şase luni constant atât la Antena 3, cât şi la RTV. Documentez felul în care cele două posturi de televiziune influenţează opinia publică şi rezultatele eforturilor jurnaliştilor de la Antena 3 şi de la RTV şi ale invitaţilor acestora de a promova o agendă pe care eu o percep ca fiind toxică.

acum 3 zile · comentarii (44)

Aceasta este concluzia unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii care afirmă că cele mai multe focare sunt în România şi, pe locul doi pe listă, în Italia. În plus, nivelul vaccinărilor ar fi scăzut sub 80%, adică mult sub pragul de 95% recomandat de OMS.

acum 4 zile · comentarii (16)

Nici în cele mai negre vise ale lui Liviu Dragnea nu s-a arătat realitatea economică de azi: nu sunt bani pentru aplicarea programului de guvernare. Toate visele şefului PSD şi ale conducerii acestuia, de a ridica România pe „noi culmi de civilizaţie şi progres” se dovedesc castele de nisip luate de valurile Mării Negre.

acum 4 zile · comentarii (14)

De ce are rost să mai discutăm despre USR? Păi, pe de o parte, suntem unii care au senzaţia că, deşi are un început dezamăgitor, există acolo ceva care merită susţinere şi înţelegere. De cealaltă parte, avem cinicii politicii româneşti care se sperie de orice ar merita o investiţie emoţională, aşa că preferă să ţipe permanent: „ţi-am spus eu că nu sunt în stare?!“. Şi-l mai avem pe Nicuşor Dan, despre care încă nu ştim cine e şi ce doreşte.

acum 5 zile · comentarii (57)

Alt Shift e cunoscut pentru clientela sa. Mai mulţi mi-au spus că Alt Shift ar fi un local preferat de hipsteri, însă mie nu mi s-a părut a fi chiar aşa. Or, cel puţin nu la ceasurile prânzului, când am fost eu acolo. Conform definiţiei, pe hipsteri îi recunoşti după câţiva markeri sociali distinctivi, etalaţi (adesea ostentativ) în public, după interese, comportamente, viziuni, preferinţe.

acum 6 zile · comentarii (1)

Ne-a anunţat că aşa va proceda, în urmă cu câteva zile: „PSD va avea o altă atitudine, nu va mai întoarce celălalt obraz"; "E o campanie împotriva mea şi a PSD. Vor să mă înlăture şi să distrugă PSD. Noi am vrut pace în România, se pare că ei nu vor pace. Nu ştiu cine sunt ei. O să aflăm. Nu vom mai sta că până acum. Nu vreau să mai rămânem într-o situaţie în care doar să încasăm, vrem să guvernăm".

acum 7 zile · comentarii (32)

Opinia publică realizează abia în aceste zile cât este de cinică Legea salarizării unitare (Legea 153/2017). Dacă partidul ce a elaborat legea, cu surle şi trâmbiţe, cu promisiuni de majorări, ba chiar de dublări de venituri, este de un cinism absolut, nu la fel ne-am fi aşteptat de la restul decidenţilor (partide parlamentare, preşedinţie, organizaţii sindicale etc.).

acum 8 zile · comentarii (11)

Aseară au fost două teme de discuţii la emisiunea lui Mihai Gâdea: Soros şi Kovesi. Mihai Gâdea, care este implicat într-un proces de calomnie împotriva şefei DNA şi este şeful unui trust finanţat de un comunist şi securist notoriu aflat, în prezent, în puşcărie datorită DNA-ului.

acum 9 zile · comentarii (44)

Serghei Şoighu, ministrul rus al Apărării, la începutul acestui an, venea cu un mesaj de forţă în logica declaraţiilor cele mai dure din perioada Războiului Rece, atunci când „cursa înarmării“ era, cum a devenit şi acum, primul dintre argumentele cu care URSS, ca şi Rusia de azi, încerca să-şi impună statutul de supraputere:

acum 9 zile · comentarii (108)

Toamna trecută, în timpul campaniei electorale, atunci când ne cerşeau voturile şi nu ştiau ce să mai facă, ce să ne mai promită ca să ne păcalească să li le dăm, mai-marii PSD au prezentat elaborarea şi adoptarea unei aşa-zise legi unice sau unitare a salarizării drept o prioritate absolută. Un act de justiţie socială.

acum 9 zile · comentarii (14)
Postari Recente