PORTRET: Ana Teodora Găitanovici, copilul a cărui voce a uimit marii artişti

PORTRET: Ana Teodora Găitanovici, copilul a cărui voce a uimit marii artişti

Deşi nu a împlinit încă zece ani, Dora, aşa cum o cunoaşte toată lumea, a participat deja la o mulţime de spectacole, a luat premii şi a ajuns să cânte alături de mari nume al muzicii uşore româneşti. Deşi este o doar o mână de om, frumoasă şi foarte veselă, ea are o voce...mare. Angela Similea spunea că are o voce" imensă", că stie să moduleze vocea cu mare profesionalism şi că va ajunge cu siguranţă o mare vedetă

S-a reluat circulaţia pe toate drumurile buzoiene

S-a reluat circulaţia pe toate drumurile buzoiene

Circulaţie a început să revină la normal în judeţ. La această oră autoturismele pot circula pe toate drumurile după ce acestea au fost deszăpezite. Ieri după amiază a fost deblocat şi Drumul Naţional 22 Râmnicu Sărat- Brăila, cel care din cauza zăpezii abundente, a fost închis timp de trei zile.

Anton Nicolae:Un antrenor născut ca să învingă

Anton Nicolae:Un antrenor născut ca să învingă

De mai bine de 30 de ani are un singur ideal în viaţă: să învingă în fiecare meci de fotbal pe care îl are de disputat. După ce a urmat o carieră strălucită de fotbalist la mai multe cluburi titrate din judeţ, Anton Nicolae a devenit la un moment dat un antrenor renumit care în prezent conduce de pe bancă destinul formaţiei de liga a doua Gloria Buzău.

Gripa porcină loveşte năprasnic Buzăul

Gripa porcină loveşte năprasnic Buzăul

Buzăul este de departe judeţul care deţine recordul în privinţa numărului de noi cazuri de îmbolnăviri cu gripă AH1N1. Potrivit raportării de ieri numai în ultimele 24 de ore fuseseră înregistrate 46 de noi cazuri. Autorităţile medicale sunt însă confuze în privinţa numărului.

FOTOGALERIE Buzău: Zăpada face victime la tot pasul

FOTOGALERIE Buzău: Zăpada face victime la tot pasul

Fie că suntem șoferi sau pietoni, fiecare dintre noi avem de suferit de pe urma zăpezii. La fel s-a întâmplat şi în această dimineaţă când un şofer a apăsat prea tare pedala de acceleraţie, nu a mai putut opri maşina, a derapat pe gheaţă şi a lovit o tânără chiar pe trecerea de pietoni din faţa unui hipermarket.

Zăpada a închis drumuri şi a rupt oase la Buzău

Zăpada a închis drumuri şi a rupt oase la Buzău

La această oră, în judeţul Buzău traficul rutier este în continuare oprit pe un drun naţional şi pe şapte drumuri judeţene din cauza zăpezii căzută în ultimile 48 de ore. Pe celelalte drumuri traficul de desfăşoară în condiţii de iarnă, iar pe străzile din oraş se circulă foarte prost di cauza stratului mare de zăpadă de pe carosabil.

În România, n-are nimeni răbdare pentru construcţii sistemice. Vine un lider nou la un teatru, la Tarom, la Poştă, la CNADNR (sau cum se mai cheamă acum), la vreun spital, oriunde, într-o lună, „poporul“, prin vocea presei şi a Facebook-ului, e dezamăgit că nu s-a produs o revoluţie, că n-a intrat Tarom-ul pe profit, că nu s-a construit încă nicio autostradă, că nu s-a dat în folosinţă o clădire nouă pentru pacienţi şi şapte RMN-uri.

acum 22 ore · comentarii (1)

Războiul informaţional reprezintă crearea de realităţi alternative prin pervertirea adevărului obiectiv – realizat pe baza datelor, faptelor şi argumentelor concrete – răstălmăcirea lui, prin utilizarea unei combinaţii de elemente, fapte şi bucăţi de adevăr selectate, interpretate, combinate cu raţionamente alterate prin utilizarea de silogisme, sofisme, propagandă, interpretare forţată, totul împănat cu o multitudine de minciuni.

Şi ceea ce trebuia să se întâmple, s-a întâmplat! La un an de mandat, timp în care a urlat, s-a zbenguit, a tunat şi a fulgerat, a ameninţat şi s-a dat de ceasul morţii să întoarcă Republica Moldova spre Est, în stepele Asiei şi străfundurile Siberiei, după nenumărate vizite la Moscova în diferite calităţi, de s-au săturat oamenii ăia să-l tot vadă pe musafirul nepoftit, Igor Dodon a luat o bătaie serioasă de la locuitorii Chişinăului.

Periodic, ministrul Liviu Pop ne informează asupra unei situaţii dezastruoase: „În ultimii 10 ani, au finalizat liceul 1,9 milioane de copii şi aproape 900.000 dintre ei nu au luat examenul de bacalaureat. Dintre aceştia, 170.000 sunt pe filiera teoretică, 700.000 pe filiera tehnologică. Atunci, întrebarea simplă este ce facem cu filiera tehnologică. Este bine aşa cum e bacalaureatul? Sunt elevii slab pregătiţi?“

Gazoductul Nord Stream 2, un proiect fabricat în Rusia cu susţinere la vârful politicii din Germania şi finanţat de marile companii energetice ale Bătrânul Continent, divide profund Uniunea Europeană. Această mega-afacere poate da peste cap pieţele energetice şi să genereze nişte tensiuni teribile. Nu e de glumă, între Estul şi Vestul Europei poate să apară o falie la fel de adâncă precum în timpul Cortinei de Fier.

Anul 2018 trebuie să fie anul investiţiilor, fie ele publice, private sau finanţate din fondurile europene structurale şi de coeziune. Menţinerea unei creşteri a puterii de cumpărare a veniturilor medii de peste 10% trebuie să vină la pachet cu o contribuţie consistentă a investiţiilor. Mixul de politici macroeconomice monetar-fiscal-bugetar ar fi optimal dacă decidenţii de politici publice ar coopera.

Un scandal apărut pe piaţa de gaze legat de iniţiativa legislativă prin care se doreşte impunerea unei singure burse de gaze pe piaţa de gaze. Ideea nu este rea în esenţă, chiar dacă problema nefuncţionalităţilor crase din această piaţă nu se datorează burselor şi trebuia început cu asigurarea mecanismelor de funcţionare a pieţei şi nu a instrumentelor (bursiere).

acum 2 zile · comentarii (3)

Acum exact douăzeci de ani, atunci când a doua fază de evoluţie a automobilelor electrice atinsese punctul dintre exuberanţă şi disperare, se prezentară la biroul meu din Zwickau, în Germania, într-o dimineaţă frumoasă de primăvară, doi domni eleganţi, care se anunţaseră telefonic cu o zi înainte, din Paris.

acum 2 zile · comentarii (30)

Unioniştii adevăraţi nu-i critică pe cei care construiesc, chiar dacă o fac prost, ci încearcă să o realizeze mai bine decât ei. De 10 ani s-a mers cu această abordare şi doar aşa am reuşit să scoatem din zona gri a dezbaterii publice acest subiect de importanţă vitală pentru societatea românească şi să o aducem în prim-plan.

acum 2 zile · comentarii (20)

Vlad Ţepeş a fost închis, vreme de 12 ani, în cetatea Vişegrad, de către Matei Corvin, căruia se dusese să-i ceară ajutorul. Se împlinesc 555 de ani de la căderea voievodului – încolţit de turci, trădat de boieri şi detronat de propriul frate, pentru a fi, în cele din urmă, întemniţat de către ultimul său aliat. Şi astăzi, pentru români, zidul Vişegradului rămâne un loc bun de dat de capul.

acum 2 zile · comentarii (61)

Când, în 1987, Academia Ungară a editat acel ridicol „tratat“ de Istoria Transilvaniei, plin de dezinformări şi de interpretări tendenţioase, regimul comunist, în loc să răspundă, la rândul său, cu un tratat academic mai solid decât prostiile de la Budapesta, a editat lucrarea propagandistică Transilvania, pământ românesc, sub redacţia savantului de renume mondial... Ilie Ceauşescu.

acum 3 zile · comentarii (128)

În urmă cu mai puţin de o săptămână, la Congresul TSD, propuneam o iniţiativă care se numeşte România Tinerilor şi care îşi propune să fie cea mai amplă cercetare făcută în rândul tinerilor pentru a putea apoi să creăm un program politic şi de politici publice dedicat tinerilor. În viziunea mea şi a colegilor mei din TSD, România Tinerilor trebuie să însemne România făcută de tineri, cu tineri şi pentru tineri.

acum 3 zile · comentarii (2)

Ieri, CexN al PSD a adoptat o rezoluţie împotriva aşa-numitului „stat paralel şi ilegitim“. În conferinţa de presă, la întrebările: „Ce este statul paralel?“ Liviu Dragnea răspunde: „Se vorbeşte în spaţiul public de asta de foarte mult timp şi toată lumea înţelege…“ A încheiat subiectul. Iată ce înţeleg eu că este „statul paralel“: un bluf.

acum 3 zile · comentarii (113)

Acum e clar pentru toată lumea, cred. „Statul Paralel şi Ilegitim” este, de fapt, justiţia independentă, aceea care îndrăzneşte să nu asculte de ordinele venite de la „el lider maximo”, Liviu Dragnea. Mai mult, justiţia consumă fonduri bugetare care, nu-i aşa, sunt alocate la ordinele lui Dragnea. Şi, să vezi obrăznicie, în loc să-i sărute ghiulul, muşcă mâna care o hrăneşte.

acum 3 zile · comentarii (26)