Taxe şi impozite locale majorate, pentru înfrumuseţarea oraşului. Proiectul este în dezbatere publică

Taxe şi impozite locale majorate, pentru înfrumuseţarea oraşului. Proiectul este în dezbatere publică

După cinci ani, taxele şi impozitele locale ar putea fi din nou majorate la Buzău, cu 10 la sută. Potrivit edilului Constantin Toma, majorarea este o soluţie pentru strângerea unor sume mai mari la bugetul local. Liberalii contestă însă intenţia municipalităţii considerând că autorităţile ar fi trebuit să atragă investiţii străine în oraş, în loc să majoreze taxe.

Revendicări nerezolvate de peste două decenii, din cauza unor sentinţe aberante şi a lipsei specialiştilor din comisiile de fond funciar

Revendicări nerezolvate de peste două decenii, din cauza unor sentinţe aberante şi a lipsei specialiştilor din comisiile de fond funciar

Comisia de Fond Funciar din Buzău este dată peste cap de numărul mare de dosare aflate în lucru şi nerezolvate, unele din anii ‘90. Peste 1.700 de dosare de retrocedări aşteaptă să fie studiate şi rezolvate, însă complexitatea acestora şi lipsa personalului din Instituţia Prefectului îngreunează mult activitatea Comisiei de Fond Funciar.

Vlad Drăgulin ”Malone” şi Anca Dinicu ”Gina”, pe scena buzoiană, în „Săptămâna Teatrului Tânăr”

Vlad Drăgulin ”Malone” şi Anca Dinicu ”Gina”, pe scena buzoiană, în „Săptămâna Teatrului Tânăr”

Cei mai talentaţi tineri actori români au ocazia să impresioneze, la Teatrul „George Ciprian” din Buzău, într-o stagiune specială dedicată lor. Este vorba de „Săptămâna Teatrului Tânăr”, eveniment ajuns la ediţia a cincea şi care se desfăşoară în perioada 11 - 17 noiembrie. Organizatorii promit spectacole de teatru cu teme diferite, pentru toate vârstele şi gusturile.

Fost şef al Poliţiei Rutiere Buzău trimis în judecată pentru că circula cu o maşină neînmatriculată, cu numere false

Fost şef al Poliţiei Rutiere Buzău trimis în judecată pentru că circula cu o maşină neînmatriculată, cu numere false

Fostul şef al Poliţiei Rutiere Buzău, comisarul şef de poliţie Vasile Nicolae,  a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. Ofiţerul este acuzat de procurori că în calitatea sa de şef al Serviciului Rutier a circulat pe drumurile publice şi chiar a introdus în curtea instituţiei un autoturism neînmatriculat care avea numere false.

Cum vor edilii Buzăului să-i determine pe proprietarii caselor din centrul vechi să investească în renovarea clădirilor

Cum vor edilii Buzăului să-i determine pe proprietarii caselor din centrul vechi să investească în renovarea clădirilor

Casele vechi de pe strada Cuza Vodă considerate monument istoric sau de patrimoniu vor trebui consolidate şi reabilitate chiar dacă aparţin unor persoane private. Imobilele aflate în proprietatea administraţiei locale vor fi făcute din bugetul oraşului, iar cele care au proprietari, din fondurile acestora. Proprietarii care nu vor dori să le reabiliteze, vor trebui să suporte o supraimpozitare a clădirilor.

Depozitul de azbest de la Râmnicu Sărat, aproape de închidere. Trebuie respectate proceduri stricte

Depozitul de azbest de la Râmnicu Sărat, aproape de închidere. Trebuie respectate proceduri stricte

După ce timp de 8 ani responsabilitatea asupra acestuia a fost pasată de la o instituţie la alta, depozitul de azbest al SC Fermit SA Râmnicu Sărat ar putea fi închis până la începutul lunii viitoare. Închiderea se face conform unor proceduri stricte. Acesta este unul dintre cele 68 de depozite de deşeuri neconforme pentru care România este obligată să plătească mulţi bani pentru că nu şi-a respectat angajamentele în faţa Comisiei Europene.

Poliţiştii anunţă că vor trece la sancţionarea şoferilor dacă vor circula fără cauciucuri de iarnă

Poliţiştii anunţă că vor trece la sancţionarea şoferilor dacă vor circula fără cauciucuri de iarnă

Iarna se apropie cu paşi repezi iar poliţiştii de la Serviciul Rutier recomandă conducătorilor auto să schimbe anvelopele de vară cu cele de iarnă, în condiţiile în care, în această perioadă, temperaturile scad frecvent sub 7 grade Celsius. Până acum nu au fost acordate amenzi, însă oamenii legii anunţă că vor trece la sancţionarea şoferilor dacă vor circula fără cauciucuri de iarnă pe drumuri cu zăpadă, polei sau gheaţă.

În România, n-are nimeni răbdare pentru construcţii sistemice. Vine un lider nou la un teatru, la Tarom, la Poştă, la CNADNR (sau cum se mai cheamă acum), la vreun spital, oriunde, într-o lună, „poporul“, prin vocea presei şi a Facebook-ului, e dezamăgit că nu s-a produs o revoluţie, că n-a intrat Tarom-ul pe profit, că nu s-a construit încă nicio autostradă, că nu s-a dat în folosinţă o clădire nouă pentru pacienţi şi şapte RMN-uri.

acum 22 ore · comentarii (1)

Războiul informaţional reprezintă crearea de realităţi alternative prin pervertirea adevărului obiectiv – realizat pe baza datelor, faptelor şi argumentelor concrete – răstălmăcirea lui, prin utilizarea unei combinaţii de elemente, fapte şi bucăţi de adevăr selectate, interpretate, combinate cu raţionamente alterate prin utilizarea de silogisme, sofisme, propagandă, interpretare forţată, totul împănat cu o multitudine de minciuni.

Şi ceea ce trebuia să se întâmple, s-a întâmplat! La un an de mandat, timp în care a urlat, s-a zbenguit, a tunat şi a fulgerat, a ameninţat şi s-a dat de ceasul morţii să întoarcă Republica Moldova spre Est, în stepele Asiei şi străfundurile Siberiei, după nenumărate vizite la Moscova în diferite calităţi, de s-au săturat oamenii ăia să-l tot vadă pe musafirul nepoftit, Igor Dodon a luat o bătaie serioasă de la locuitorii Chişinăului.

Periodic, ministrul Liviu Pop ne informează asupra unei situaţii dezastruoase: „În ultimii 10 ani, au finalizat liceul 1,9 milioane de copii şi aproape 900.000 dintre ei nu au luat examenul de bacalaureat. Dintre aceştia, 170.000 sunt pe filiera teoretică, 700.000 pe filiera tehnologică. Atunci, întrebarea simplă este ce facem cu filiera tehnologică. Este bine aşa cum e bacalaureatul? Sunt elevii slab pregătiţi?“

Gazoductul Nord Stream 2, un proiect fabricat în Rusia cu susţinere la vârful politicii din Germania şi finanţat de marile companii energetice ale Bătrânul Continent, divide profund Uniunea Europeană. Această mega-afacere poate da peste cap pieţele energetice şi să genereze nişte tensiuni teribile. Nu e de glumă, între Estul şi Vestul Europei poate să apară o falie la fel de adâncă precum în timpul Cortinei de Fier.

Anul 2018 trebuie să fie anul investiţiilor, fie ele publice, private sau finanţate din fondurile europene structurale şi de coeziune. Menţinerea unei creşteri a puterii de cumpărare a veniturilor medii de peste 10% trebuie să vină la pachet cu o contribuţie consistentă a investiţiilor. Mixul de politici macroeconomice monetar-fiscal-bugetar ar fi optimal dacă decidenţii de politici publice ar coopera.

Un scandal apărut pe piaţa de gaze legat de iniţiativa legislativă prin care se doreşte impunerea unei singure burse de gaze pe piaţa de gaze. Ideea nu este rea în esenţă, chiar dacă problema nefuncţionalităţilor crase din această piaţă nu se datorează burselor şi trebuia început cu asigurarea mecanismelor de funcţionare a pieţei şi nu a instrumentelor (bursiere).

acum 2 zile · comentarii (3)

Acum exact douăzeci de ani, atunci când a doua fază de evoluţie a automobilelor electrice atinsese punctul dintre exuberanţă şi disperare, se prezentară la biroul meu din Zwickau, în Germania, într-o dimineaţă frumoasă de primăvară, doi domni eleganţi, care se anunţaseră telefonic cu o zi înainte, din Paris.

acum 2 zile · comentarii (30)

Unioniştii adevăraţi nu-i critică pe cei care construiesc, chiar dacă o fac prost, ci încearcă să o realizeze mai bine decât ei. De 10 ani s-a mers cu această abordare şi doar aşa am reuşit să scoatem din zona gri a dezbaterii publice acest subiect de importanţă vitală pentru societatea românească şi să o aducem în prim-plan.

acum 2 zile · comentarii (20)

Vlad Ţepeş a fost închis, vreme de 12 ani, în cetatea Vişegrad, de către Matei Corvin, căruia se dusese să-i ceară ajutorul. Se împlinesc 555 de ani de la căderea voievodului – încolţit de turci, trădat de boieri şi detronat de propriul frate, pentru a fi, în cele din urmă, întemniţat de către ultimul său aliat. Şi astăzi, pentru români, zidul Vişegradului rămâne un loc bun de dat de capul.

acum 2 zile · comentarii (61)

Când, în 1987, Academia Ungară a editat acel ridicol „tratat“ de Istoria Transilvaniei, plin de dezinformări şi de interpretări tendenţioase, regimul comunist, în loc să răspundă, la rândul său, cu un tratat academic mai solid decât prostiile de la Budapesta, a editat lucrarea propagandistică Transilvania, pământ românesc, sub redacţia savantului de renume mondial... Ilie Ceauşescu.

acum 3 zile · comentarii (128)

În urmă cu mai puţin de o săptămână, la Congresul TSD, propuneam o iniţiativă care se numeşte România Tinerilor şi care îşi propune să fie cea mai amplă cercetare făcută în rândul tinerilor pentru a putea apoi să creăm un program politic şi de politici publice dedicat tinerilor. În viziunea mea şi a colegilor mei din TSD, România Tinerilor trebuie să însemne România făcută de tineri, cu tineri şi pentru tineri.

acum 3 zile · comentarii (2)

Ieri, CexN al PSD a adoptat o rezoluţie împotriva aşa-numitului „stat paralel şi ilegitim“. În conferinţa de presă, la întrebările: „Ce este statul paralel?“ Liviu Dragnea răspunde: „Se vorbeşte în spaţiul public de asta de foarte mult timp şi toată lumea înţelege…“ A încheiat subiectul. Iată ce înţeleg eu că este „statul paralel“: un bluf.

acum 3 zile · comentarii (113)

Acum e clar pentru toată lumea, cred. „Statul Paralel şi Ilegitim” este, de fapt, justiţia independentă, aceea care îndrăzneşte să nu asculte de ordinele venite de la „el lider maximo”, Liviu Dragnea. Mai mult, justiţia consumă fonduri bugetare care, nu-i aşa, sunt alocate la ordinele lui Dragnea. Şi, să vezi obrăznicie, în loc să-i sărute ghiulul, muşcă mâna care o hrăneşte.

acum 3 zile · comentarii (26)