VIDEO Poliţist din Buzău, la primul salariu după revoluţia fiscală: „Am cu 300 de lei mai puţin, în condiţiile în care salariul brut a crescut cu 700, 800 de lei“

VIDEO Poliţist din Buzău, la primul salariu după revoluţia fiscală: „Am cu 300 de lei mai puţin, în condiţiile în care salariul brut a crescut cu 700, 800 de lei“

Revoluţia fiscală diminuează salariile poliţiştilor din Buzău cu 300, până la 800 de lei. Cei mai afectaţi sunt poliţiştii de la investigaţii, care pe lângă pierderea cauzată de trecerea contribuţiilor către angajator resimt şi eliminarea sporului  pentru serviciul de permanenţă. 30 la sută dintre efective sunt în această situaţie, conform vicepreşedintelui SNPPC Buzău, Vasile Biţa.

Un găinar din Ialomiţa a ajuns în arestul Poliţiei Buzău după ce a furat o pasăre şi obiecte casnice dintr-o casă nelocuită

Un găinar din Ialomiţa a ajuns în arestul Poliţiei Buzău după ce a furat o pasăre şi obiecte casnice dintr-o casă nelocuită

A crezut că nu va fi prins dacă dă spargere pe alte meleaguri. Un infractor din Ialomiţa a trecut graniţa... de judeţ cu gândul să pătrundă într-o gospodărie nelocuită din localitatea buzoiană Scutelnici. Planul i-a reuşit: a furat obiecte mărunte şi o pasăre. După aproape trei săptămâni s-a trezit cu poliţia la poartă.

ANI l-a declarat incompatibil pe consilierul municipal PSD Daniel Lambru. A condus în paralel o instituţie subordonată municipalităţii

ANI l-a declarat incompatibil pe consilierul municipal PSD Daniel Lambru. A condus în paralel o instituţie subordonată municipalităţii

Agenţia Naţională de Integritate l-a declarat pe consilierul municipal Daniel Lambru, membru PSD, în incompatibilitate, acesta având şi funcţie de conducere într-o instituţie subordonată Consiliului Local. Este vorba despre Centrul de urgenţă de zi şi de noapte pentru persoanele adulte fără adăpost. Daniel Lambru va contesta decizia ANI.

Hoţ prins la două zile după ce a furat bunuri de 3.000 de lei dintr-o societate comercială

Hoţ prins la două zile după ce a furat bunuri de 3.000 de lei dintr-o societate comercială

Neglijenţa unui patron din Râmnicu Sărat a avut urmări. O fereastră lăsată întredeschisă l-a ”invitat” pe un infractor în incinta societăţii comerciale de unde a sustras bunuri de 3.000 de lei. În urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Sărat l-au identificat pe principalul bănuit de comiterea furtului.

Dincolo de ce va face sau nu va face Tudorel Toader astă-seară, e legitimă întrebarea din titlu, pentru a lămuri ce urmăreşte PSD prin cererea de revocare a dnei Kovesi. Presiunile din PSD asupra lui Tudorel Toader sunt uriaşe. De la Codrin Ştefănescu: „Tudorele, fă ceva, aşa nu se mai poate”, la declaraţia premierului Dăncilă: „să facă corect ceea ce trebuie să facă, de fapt, un ministru al Justiţiei”.

acum 3 zile · comentarii (18)

Probabil că această întrebare a avut deja multe răspunsuri. Unul dintre ele ar trebui să aibă o dublă trimitere: una umană, antropologică, şi alta de ambient, arhitectură. Cele două repere se întrepătrund deşi confruntarea dintre vechi şi nou la începutul secolului al XIX-lea a fost adesea agresivă.

acum 3 zile · comentarii (5)

Câteodată cred că unii dintre politicienii noştri chiar nu ştiu ce implicaţii pot avea vorbele pe care le rostesc şi care pot lovi departe, foarte greu, chiar mortal, în interesele naţionale ale unei Românii care se doreşte a fi recunoscută drept stat de drept, ca atare stat membru cu drepturi depline în Uniunea Europeană şi în NATO.

acum 5 zile · comentarii (86)

Chiar dacă există o sentinţă a Curţii de Apel Bucureşti prin care se constată calitatea de colaborator al Securităţii, Pr. Ioan Ică senior a fost omagiat de Biserica Ortodoxă la implinirea vârstei de 85 de ani. Î.P.S. Laurenţiu Streza a mulţumit lui Dumnezeu „pentru lucrarea extraordinară care s-a împlinit printr-un ales al Lui, prin profesorul de vocaţie (Ioan Ică senior).”

acum 6 zile · comentarii (53)

Peste 60% din localităţile Republicii Moldova vor vota Unirea cu România până la finele lui 2018. S-a început cu o localitate pe zi şi s-a ajuns şi la patru-cinci. Dar acesta este doar vârful aisbergului: multe aşteaptă 27 martie 2018 sau 1 decembrie 2018 pentru ca festivalul să fie complet.

acum 7 zile · comentarii (28)

Şi despre acest dosar important aflat la DNA opinia publică, cetăţenii cinstiţi cărora li s-a adresat Laura Codruţa Kovesi, trebuie să ştie în ce stadiu de cercetare se află, la fel ca şi în cazul altor dosare grele, pentru a fi preîntâmpinate vulnerabilităţi ca în cazul Microsoft sau altele, care s-au prescris. Trebuie mai multă transparenţă publică, periodic, opinia publică să fie informată despre stadiul cercetărilor în dosarele grele.

acum 10 zile · comentarii (2)

Între 29 ianuarie şi 2 februarie, un grup de experţi din cadrul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) a vizitat Republica Moldova pentru a ajuta la redactarea şi punerea în aplicare a documentelor strategice ale ţării, inclusiv strategia naţională de apărare şi strategia militară, precum şi planurile de acţiune aferente.

acum 13 zile · comentarii (11)

Când am ajuns la Ministerul Muncii, şefa Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Şanse (ANES) era doamna Ioana Cazacu. Avea deja faima unei megaspecialiste în plimbări aiurea pe banul public şi se vorbea că e protejată de doamna ministru şi de SRI. Am fost sfătuit de ministru să îmi văd de treaba mea cu „ţiganii“ şi să nu mă bag unde nu mă pricep, că doar eram secretarul de stat trimis de Dacian şi nu prietenul lui Dragnea.

acum 16 zile · comentarii (24)

Miercuri, la Strasbourg, pe agenda plenului Parlamentului European, este înscrisă dezbaterea pe problema atât de sensibilă ce priveşte existenţa unor posibile atacuri grave şi persistente la adresa Statului de drept din România, pornindu-se de la pachetul legilor justiţiei aprobate deja de Parlamentul României. Să aşteptăm să vedem ce se va spune mâine pe acest subiect şi, din ce ştiu până acum, vor fi foarte multe de comentat.

acum 19 zile · comentarii (6)
Postari Recente