Mama celebrului actor Ethan Hawke îşi vinde casa de vacanţă din Buzău, după două decenii de misiuni caritabile

Mama celebrului actor Ethan Hawke îşi vinde casa de vacanţă din Buzău, după două decenii de misiuni caritabile

Cine vrea o casă de vacanţă care să spună spună şi o poveste acum are ocazia să o cumpere chiar de la mama actorului Ethan Hawke. Leslie Hawke a scos la vânzare gospodăria din Nenciuleşti, aproape de staţiunea Sărata Monteoru, pe care a cumpărat-o la începutul şederii sale în România. Mama vedetei se retrage acasă, în Statele Unite, după 18 ani în care a avut grijă de copiii sărmani ai României.

Ultima scrisoare a unui erou de la Mărăşeşti trimisă părinţilor: „Când v-o fi dor de mine şi îţi vrea ca să mă vedeţi, să vă uitaţi la fotografie“

Ultima scrisoare a unui erou de la Mărăşeşti trimisă părinţilor: „Când v-o fi dor de mine şi îţi vrea ca să mă vedeţi, să vă uitaţi la fotografie“

Peste 300.000 de soldaţi români au pierit pe câmpul de luptă în Primul Război Mondial. Aproape fiecare sătuc din România a dat eroi care s-au jertfit la Mărăşeşti, Mărăşti, Oituz sau în celelalte bătălii din prima conflagraţie mondială. Unul dintre ei este Ion Posea, sergent în Regimentul 48 Infanterie din Buzău.

GALERIE FOTO Misiune îndeplinită! A spus-o militarul buzoian care şi-a mobilizat prietenii să construiască o casă pentru o familie năpăstuită

GALERIE FOTO Misiune îndeplinită! A spus-o militarul buzoian care şi-a mobilizat prietenii să construiască o casă pentru o familie năpăstuită

Pentru o familie lovită crunt de soartă, erou este cel care le-a oferit şansa de a-şi reveni pe cursul firesc al vieţii. Eroul lor poartă uniforma Armatei Române însă nu cu arma şi-a câştigat acest măreţ statut, ci prin generozitate. Dan Nadoleanu a iniţiat o campanie umanitară, finalizată chiar de Ziua Eroilor, în urma căreia o familie are din nou casă, la opt luni după ce vechea locuinţă a fost distrusă de un incendiu.

VIDEO Pregătiri pentru impresionanta paradă militară organizată în Garnizoana Buzău, de Ziua Eroilor. Vor participa miniştri şi ambasadori

VIDEO Pregătiri pentru impresionanta paradă militară organizată în Garnizoana Buzău, de Ziua Eroilor. Vor participa miniştri şi ambasadori

Repetiţiile cu public ale paradei militare au dat startul celui mai mare eveniment de cinstire a eroilor organizat până acum în judeţul Buzău. Activităţile dedicate Zilei Eroilor şi aniversării Centenarului României sunt organizate de Ministerul Apărării Naţionale şi Primăria Municipiului Buzău. Momentul culminant va fi joi, când pe scena amplasată în faţa Cimitirului Eroilor vor urca înalte oficialităţi ale statului român şi ambasadori străini.

Curtea de Apel Galaţi a majorat pedeapsa cu închisoarea în cazul fostului preşedinte CJ Buzău, Cristinel Bîgiu

Curtea de Apel Galaţi a majorat pedeapsa cu închisoarea în cazul fostului preşedinte CJ Buzău, Cristinel Bîgiu

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Cristi Bîgiu, aflat în Penitenciarul Focşani, a primit un plus de 8 luni de detenţie, după ce procurorii DNA au făcut contestaţie la decizia magistraţilor de la Tribunalul Vrancea care au admis cererea lui Bigiu de contopire a două pedepse. Curtea de Apel Galaţi a decis ca Bîgiu să primească un plus de 8 luni la perioada iniţială.

La extrem de puţine ore după pronunţarea achitării domnilor Victor Ponta şi Dan Şova în dosarul Turceni-Rovinari, PSD şi vectorii săi de imagine au luat cu asalt televiziunile şi site-urile prietene spre a-şi exprima  pretinsa solidaritate cu cei doi, cu ani în urmă membrii de seamă şi cu funcţii ai partidului.

acum 2 zile · comentarii (12)

Pentru guvernanţii români este mai comod să băltească în cartierul rău-famat al Uniunii Europene format din statele anti-europene decât să îşi dorească să ne mute în clubul select al zonei euro. La cum se mişcă lucrurile în România, moneda unică începe să devină un vis interzis. De ce este o veste proastă pentru noi acest lucru?

acum 4 zile · comentarii (17)

O lume întreagă l-a văzut pe violoncelistul britanic Sheku Kanneh Mason la nunta regală din 19 mai 2018, interpretândtrei piese alături de un ansamblu orchestral. Presa britanică a scris deja despre faptul că Meghan Markle, actuala Ducesă de Sussex, l-a invitat să cânte la nunta regală, după ce l-a ascultat la o gală caritabilă patronată de Prinţul Harry.

acum 6 zile · comentarii (0)

Pe vremea comuniştilor, la Facultăţi se preda şi Filosofia marxistă. Am urmat mai întâi „Facultatea de Filologie”- din Cluj-Napoca -, unde nu am înţeles mai nimic din această Filosofie. Dascălii care predau această disciplină erau selectaţi după criterii politice. Erau preferaţi fii din clasa muncitoare, cu „origini sănătoase”, instruiţi inclusiv la diverse Universităţii din URSS.

acum 7 zile · comentarii (19)

Ȋn Republica Moldova au avut loc alegeri parţiale în mai multe localităţi dintre care cea mai importantă este Chişinău. Aceste alegeri sunt foarte importante în perspectiva alegerilor parlamentare din toamnă. Partidele politice au acum la îndemână cel mai bun sondaj de opinie care este chiar voinţa alegătorilor. Ȋn turul doi se vor confrunta candidatul PSRM, Ion Ceban şi candidatul forţelor pro-europene, Andrei Năstase.

acum 7 zile · comentarii (5)

Lumea se schimbă, iar modul în care se schimbă priveşte şi statele mai mari, şi statele mai mici, ba chiar şi statele cu pretenţii de superputere şi mare putere. Nimeni nu este scutit, nici Republica Moldova, nici România, nici Rusia. Ba nici măcar SUA, odată ce, la un anumit punct, ea ar putea realiza contra-performanţa de a coaliza împotriva ei, într-o formula coerentă, restul puterilor lumii.

acum 10 zile · comentarii (20)

Pentru mulţi, ghicitul este o artă. Pentru alţii, este o ştiinţă. Pentru mine, este, în cele mai multe cazuri, o păcăleală. Sigur se vor găsi destui care să ne spună cum lor li s-a deschis cartea, li s-a dat în cărţi şi-n cafea sau s-au folosit nu ştiu ce bobi pentru a li se arată ce se va întâmpla, că doar nu degeaba, conform sondajelor, cam jumătate dintre români cred în vrăjitoare.

acum 10 zile · comentarii (30)

Şocul a fost să realizez că până când nu omoară-arde-pângăreşte tot de jur-împrejur, mediocritatea nu are linişte. Mărturisesc, în inocenţa mea, uimirea de a vedea împlinirea programatică a răului înzidită visceral în vieţuitorul mediocru. Frica naşte ură. Ura răscoleşte din hăuri atavismul prey-predator. Încolţită, prada (mediocritatea, adică) are un gând şi numai unul: să şteargă de pe faţa pământului ameninţarea de moarte. Meritocraţia, adică.

acum 10 zile · comentarii (5)
Postari Recente