Trei decenii de rock, la Buzău. Survolaj, Celelalte Cuvinte şi Dirty Shirt vor concerta, în weekend, la Festivalul Top T

Trei decenii de rock, la Buzău. Survolaj, Celelalte Cuvinte şi Dirty Shirt vor concerta, în weekend, la Festivalul Top T

Top T, cel mai vechi festival rock din România, sărbătoreşte în weekend cea de-a treizecea ediţie. Evenimentul va fi găzduit de AfterCity Pub & Club, complex aflat pe Şoseaua Spătarului. Timp de două zile, pe scenă buzoiană vor urca trupe tinere, dar şi veterani ai rockului. Celelalte Cuvinte, Trooper sau Dirty Shirt sunt doar câteva dintre numele cu rezonanţă ce vor concerta la Buzău.

VIDEO Cetăţeni turci, răniţi într-un accident produs lângă Buzău

VIDEO Cetăţeni turci, răniţi într-un accident produs lângă Buzău

O autoutilitară Mercedes Vito condusă de un cetăţean turc a fost implicată în noapte de marţi spre miercuri într-un grav accident rutier produs pe DN2B Buzău-Brăila. Într-un moment de neatenţie şoferul maşinii ar fi pierdut controlul direcţiei din cauza vitezei excesive, maşina părăsind carasobilul, după care s-a lovit violent de o ţeavă de la un fost sistem de irigaţii.

VIDEO Miniştri şi parlamentari, prezenţi la festivităţile de la Colegiul Naţional B.P. Hasdeu

VIDEO Miniştri şi parlamentari, prezenţi la festivităţile de la Colegiul Naţional B.P. Hasdeu

Eveniment important, la cel mai renumit liceu din judetul Buzău. Foşti şi actuali profesori şi elevi au celebrat alături de invitaţi de marcă, oficialităţi şi politicieni, 150 de ani de existenţă a Colegiului Naţional “B.P. Hasdeu”, care a format de-a lungul timpului zeci de personalităţi de talie internaţională. La eveniment, a fost prezent şi ministrul Educaţiei, Liviu Pop.

Cum funcţionează codul bunelor maniere civice propus în premieră naţională la Buzău. „Să nu se amplaseze bătătoare de covoare în jurul imobilelor de locuit“

Cum funcţionează codul bunelor maniere civice propus în premieră naţională la Buzău. „Să nu se amplaseze bătătoare de covoare în jurul imobilelor de locuit“

Fără rufe la geam sau covoare pe bara din spatele blocului. Aceasta este perspectiva care a început deja să le dea fiori gospodinelor din Buzău. Un regulament de conduită socială, pregătit de primărie, impune multe interdicţii, inclusiv expunerea rufelor în afara locuinţelor ori scuturatul covoarelor pe bătătoarele din spatele blocului. Cine încalcă noul cod al manierelor civice, riscă amendă de cel puţin 200 de lei.

VIDEO Soarta l-a împins să plece la alarmă în locul unui coleg. O spune tatăl agentului de pază care a murit carbonizat, într-un accident rutier

VIDEO Soarta l-a împins să plece la alarmă în locul unui coleg. O spune tatăl agentului de pază care a murit carbonizat, într-un accident rutier

Moartea lui Gheorghe Niţu a provocat o mare durere în toată comuna Vadu Paşii, unde locuia împreună cu soţia şi cei doi copii. Era un om săritor, bun la suflet, călit în viaţă şi cu o putere fizică remarcabilă. De aceea, rudele şi apropiaţii nu îşi pot explica cum a fost posibil ca muntele de om să rămână captiv în caroseria maşinii.

VIDEO Început de an şcolar cu discursuri şi proteste. Dascălii au purtat ecusoane

VIDEO Început de an şcolar cu discursuri şi proteste. Dascălii au purtat ecusoane

Clopoţelul i-a rechemat astăzi pe copii în sălile de clasă. Încă de la prima oră a dimineţii, elevii, frumos îmbrăcaţi, unii cu buchete de flori în mână, s-au strâns în curţile unităţilor de învăţământ şi au participat la festivitatea de deschidere a noului an şcolar. Anul acesta, dascălii din Buzău au purtat ecusoane inscripţionate cu “Protest”, nemulţumiţi de salariile mici din educaţie.

Poliţiştii au tras cu pistolul după un şofer teribilist. Conducea beat şi fără să aibă permis

Poliţiştii au tras cu pistolul după un şofer teribilist. Conducea beat şi fără să aibă permis

Un tânăr de 27 de ani, din localitatea buzoiană Gura Teghii, a fost reţinut de poliţiştii din Nehoiu, după ce a condus băut la volan şi nu a oprit la semnalele oamenilor legii. Pentru oprirea lui, au fost trase cinci focuri de armă, două atingând autovehiculul în partea din spate dreapta jos. Şoferul nu deţinea permis de conducere si se afla intr-o avansată stare de ebrietate.

M-am întrebat de curând de ce noi, românii, nu avem o literatură cu adevărat existenţială / existenţialistă? Romane cu teme profunde şi general umane s-au tot scris, mai ales după revoluţie, înecate în disperare şi black moods, înjurând de toţi sfinţii ordinea universului şi pe cea socială, romane atât de negre încât puteai jura că autorii lor poartă doliu pe retină.

acum 3 zile · comentarii (1)

Mă aflu, începând de duminică, la Brăila pentru a lua parte la Festivalul Zile şi nopţi de teatru organizat de Teatrul Maria Filotti din localitate. Am parcurs o distanţă, e drept, nu tocmai scurtă pe căile ferate române administrate prost, de fapt neadministrate, lăsate în voia sorţii de Ministerul condus de diletantul domn ministru Cuc, în aproape 24 de ore. Parcă aş fi avut parte de o deportare în Siberia.

acum 3 zile · comentarii (10)

Recent, s-a derulat un episod clasic din războiul informaţional rus care a vizat pasarea responsabilităţii vizând livrarea de motoare de rachetă Coreei de Nord. Este vorba despre elementele care au făcut ca Phenianul să facă un salt tehnologic deosebit şi neaşteptat de trei ani, fiind azi capabil să livreze arma nucleară.

acum 3 zile · comentarii (93)

Prima intervenţie oficială a Comisiei Europene în ceea ce priveşte acţiunile Poloniei la adresa statului de drept a avut loc în data de 27 iulie 2016, fiind emisă o Recomandare. Cum guvernul polonez nu a reacţionat pentru a remedia situaţia, Comisia a emis a doua Recomandare, la data de 21 decembrie 2016.

acum 3 zile · comentarii (12)

Unii profesori şi directori aşa au înţeles. Cum Gazeta Matematică este un auxiliar neautorizat, (ministrul Pop a interzis TOATE auxiliarele neautorizate, până la noi dispoziţii), există şcoli care au anunţat Societatea de Ştiinţe Matematice din România că întrerup colaborarea care presupunea trimiterea în şcoli a numerelor din Gazeta Matematică recent apărute

acum 7 zile · comentarii (8)

Românii plecaţi din ţară pentru mai mult de şase luni de zile vor risca, de la 1 ianuarie 2018, să fie amendaţi dacă nu notifică Fiscul, prin completarea şi depunerea unui chestionar de rezidenţă fiscală. Ei acuză Guvernul Tudose că nu-l interesează soarta lor şi Ministerul Românilor de Pretutindeni că nu-i ajută cu nimic, finanţând doar proiecte culturale şi distribuind posturi pe linie de partid.

acum 7 zile · comentarii (23)

Miercuri, 13 septembrie, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, rosteşte în Parlamentul European, reunit la Strasbourg, discursul anual despre starea Uniunii. Discursul este urmat de dezbateri în plen în care sunt aşteptate reacţiile şi poziţionările forţelor politice reprezentate în forul european.

acum 9 zile · comentarii (24)

România politico-economică e, de mulţi ani, un câmp de bătălie. Interese locale şi nu numai, mai mici sau mai mari, personale sau de grup, economice sau militar-strategice sunt amestecate într-un uriaş cocktail care dă bătăi de cap tuturor. De aceea, politicul românesc e format, structurat şi angajat în general, exclusiv pe un curs sau cursuri de confruntare.

acum 9 zile · comentarii (12)

Vi le-amintiţi? Erau dramatice. Şi, pe alocuri, stârneau teamă. Dar şi un soi de dependenţă greu de lecuit. Marea Morevna, Finist Şoimanul, Coşcei cel făr’ de moarte. Şi-aveau un ton anume, un fir, un aer – un ceva separator; într-un cuvânt, erau inconfundabile. Cum a fost, în mintea mea, şi Orchestra Naţională Rusă în cele două seri de festival: mândră şi inconfundabilă. Un corp perfect autonom, funcţionând fără cusur.

acum 9 zile · comentarii (3)

11 septembrie a reprezentat în istorie o dată destul de importantă şi înainte de momentul tragic 11 septembrie 2001, care, de atunci se pare că a fost monopolizată de acesta. Multe personalităţi s-au născut, altele au decedat în această zi. Au fost evenimente tragice, dar şi multe evenimente fericite petrecute într-o zi de 11 septembrie.

acum 10 zile · comentarii (0)

Autodistribuit ca deputat al melcilor, pesedistul Matei, Camera Deputaţilor, a adresat un îndemn de lansarea anului şcolar, care zicea aşa, înainte să fi fost corectat de staff : ”Nici mie nu mi-a fost draga şcoala, ca la majoritatea dintre voi. Da nu am avut ce face, tot ca majoritatea dintre voi! Pana la următoarea vacantă, pune-ţi mâna pe carte, fiţi cuminţi şi nu fumaţi în budă! Succes!”

acum 10 zile · comentarii (0)

La mulţi ani tuturor Mariilor şi Mărioarelor, de Sfânta Maria („mică“ sau „de toamnă“)! Cadoul meu e un mic fragment din C.S. Lewis în care acesta ne aminteşte cum, la un moment dat, istoria omenirii s-a redus la un singur punct – mic precum vârful unei suliţe: o tânără evreică aflată în rugăciune.

acum 13 zile · comentarii (6)

Situaţia din Spania se tensionează pe zi ce trece. Ieri, premierul Mariano Rajoy, într-un discurs de o rară virulenţă, a denunţat „un act inacceptabil de nesupunere“ al autorităţilor publice din Catalonia, care au decis ca pe 1 octombrie să aibă loc un referendum unilateral pentru independenţă.

acum 13 zile · comentarii (82)

Având în vedere realitatea românească, fiecare dintre noi ne punem această întrebare. Din păcate, nu este o întrebare retorică, deoarece vedem zilnic tot felul de ticăloşi ce o duc bine, în palate somptuoase, cu maşini de lux şi milioane de euro în conturi din paradisuri fiscale, ba chiar, având funcţii importante în instituţii ale statului (despre o parte din bestiarul ticălosului am mai scris în ziarul Adevărul, din 6 şi 13 septembrie 2014).

acum 14 zile · comentarii (22)

Suntem obişnuiţi cu politicienii de meserie, care folosesc o sofistică plicticoasă cu scopul nu de-a argumenta, ci de-a evita argumentele. Or, primul lucru care atrage atenţia la ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, este utilizarea argumentelor şi a referinţelor la legislaţie, ceea ce face ca discursul său public să fie reliefat şi, de asemenea, credibil.

acum 14 zile · comentarii (7)
Postari Recente