Doar doi buzoieni vor să cumpere locuinţe ANL

Doar doi buzoieni vor să cumpere locuinţe ANL

Vânzarea locuinţelor din blocurile ANL nu constituie o prioritate pentru Primăria Buzău. Nici chiriaşii nu se grăbesc să devină proprietari pe apartamentele sau garsonierele ce le-au fost repartizate, dovadă că până acum doar două persoane şi-au exprimat intenţia de a cumpăra locuinţele.

Buzău: Gloria se întoarce la primele iubiri

Buzău: Gloria se întoarce la primele iubiri

Gloria Buzău începe să îşi repatriaze foştii jucători. După ce l-au adus la echipă pe Muţiu, oficialii Gloriei s-au înţeles şi cu alţi jucători care au jucat în anii trecuţi la echipa din Crâng. Unul dintre ei este Marcel Otvos care a jucat în sezonul trecut la Farul.

Circulaţia pe DN 10 Buzău-Braşov este restricţionată

Circulaţia pe DN 10 Buzău-Braşov este restricţionată

Circulaţia pe Drumul Naţional 10 Buzău-Braşov în zona Siriu este restricţionată din cauză că de pe versantul situat pe partea dreaptă a sensului de mers Buzău - Braşov cad aluviuni. La kilometrul 81 mai multe utilaje acţionează pentru eliberarea carosabilului iar circulaţia se desfăşoară alternativ.

Buzău: A orbit după ce s-a vaccinat împotriva gripei porcine

Buzău: A orbit după ce s-a vaccinat împotriva gripei porcine

Familia unui tânăr din Buzău, angajat al Casei de Asigurări de Sănătate, care a suferit, la sfârşitul anului trecut, un accident vascular cerebral urmat de îngustare a câmpului vizual, este de părere că problemele i-au fost cauzate de vaccinul împotriva AH1N1, pe care şi-l făcuse cu o zi înainte. Autorităţile sanitare spun însă că este strict o coincidenţă şi că nu se poate face nicio legătură între vaccin şi accident

Buzău: Examenul pentru conducerea Poliţiei Rutiere, un eşec

Buzău: Examenul pentru conducerea Poliţiei Rutiere, un eşec

Examenul pentru ocuparea funcţiei de şef al Serviciului Rutier organizat ieri după-amiază la Inspectoratul de Poliţie Judeţean a fost un eşec pentru toţi candidaţii. Nici unul dintre ofiţerii înscrişi în cursă nu a reuşit să convingă comisia de examinare. Unul dintre candidaţi a reunţat încă de la început şi nu s-a prezentat la concurs.

O lume întreagă l-a văzut pe violoncelistul britanic Sheku Kanneh Mason la nunta regală din 19 mai 2018, interpretândtrei piese alături de un ansamblu orchestral. Presa britanică a scris deja despre faptul că Meghan Markle, actuala Ducesă de Sussex, l-a invitat să cânte la nunta regală, după ce l-a ascultat la o gală caritabilă patronată de Prinţul Harry.

acum 2 zile · comentarii (0)

Pe vremea comuniştilor, la Facultăţi se preda şi Filosofia marxistă. Am urmat mai întâi „Facultatea de Filologie”- din Cluj-Napoca -, unde nu am înţeles mai nimic din această Filosofie. Dascălii care predau această disciplină erau selectaţi după criterii politice. Erau preferaţi fii din clasa muncitoare, cu „origini sănătoase”, instruiţi inclusiv la diverse Universităţii din URSS.

acum 2 zile · comentarii (18)

Varianta în limba română pentru Republica Moldova a agenţiei Sputnik încearcă să ne exemplifice printr-un articol, chiar înainte de mini-vacanţa de 1 mai, marea prietenie dintre Rusia şi cetăţenii republicii dintre Prut şi Nistru. Din păcate pentru autorii articolului, o prietenie ar trebui să se bazeze pe fapte reale şi nu pe titluri false care induc oameni în eroare.

acum 2 zile · comentarii (10)

Ȋn Republica Moldova au avut loc alegeri parţiale în mai multe localităţi dintre care cea mai importantă este Chişinău. Aceste alegeri sunt foarte importante în perspectiva alegerilor parlamentare din toamnă. Partidele politice au acum la îndemână cel mai bun sondaj de opinie care este chiar voinţa alegătorilor. Ȋn turul doi se vor confrunta candidatul PSRM, Ion Ceban şi candidatul forţelor pro-europene, Andrei Năstase.

acum 2 zile · comentarii (5)

Lumea se schimbă, iar modul în care se schimbă priveşte şi statele mai mari, şi statele mai mici, ba chiar şi statele cu pretenţii de superputere şi mare putere. Nimeni nu este scutit, nici Republica Moldova, nici România, nici Rusia. Ba nici măcar SUA, odată ce, la un anumit punct, ea ar putea realiza contra-performanţa de a coaliza împotriva ei, într-o formula coerentă, restul puterilor lumii.

acum 5 zile · comentarii (20)

Pentru mulţi, ghicitul este o artă. Pentru alţii, este o ştiinţă. Pentru mine, este, în cele mai multe cazuri, o păcăleală. Sigur se vor găsi destui care să ne spună cum lor li s-a deschis cartea, li s-a dat în cărţi şi-n cafea sau s-au folosit nu ştiu ce bobi pentru a li se arată ce se va întâmpla, că doar nu degeaba, conform sondajelor, cam jumătate dintre români cred în vrăjitoare.

acum 5 zile · comentarii (30)

Şocul a fost să realizez că până când nu omoară-arde-pângăreşte tot de jur-împrejur, mediocritatea nu are linişte. Mărturisesc, în inocenţa mea, uimirea de a vedea împlinirea programatică a răului înzidită visceral în vieţuitorul mediocru. Frica naşte ură. Ura răscoleşte din hăuri atavismul prey-predator. Încolţită, prada (mediocritatea, adică) are un gând şi numai unul: să şteargă de pe faţa pământului ameninţarea de moarte. Meritocraţia, adică.

acum 6 zile · comentarii (5)

Dintr-un dialog pe Facebook, liderul PSD s-a ales cu un eveniment de promovare. Micii pe care i-a adus la sediul partidului au devenit vedete ale ştirilor de televiziune. Bogdan Lungu, taximetristul din Galaţi care a venit la Bucureşti pentru a onora pariul pierdut cu Liviu Dragnea, a reuşit să-l pună pe şeful PSD în faţa unui nou pariu, de data asta cu miză reală. Va face guvernarea lui Dragnea 150 de kilometri de autostradă până în 2020?

acum 16 zile · comentarii (24)

Nu mai are trecut. L-a smuls dureros cu toate ramificaţiile ce duceau spre o viaţă de familie fericită, o soţie frumoasă, un copil inteligent, o carieră de succes. N-a lăsat nici măcar amintirile acelea ce-l legau vesel de prieteni şi rude. Cu o noapte fără de stele în cap, stă închis în prezent şi supravieţuieşte. Nici vesel, nici trist, ancorat în portul vieţii doar de firul subţire al unei respiraţii sacadate.

acum 16 zile · comentarii (4)

Nici o grijă, n-o să mai auzim de Doina Cornea! Micul pantheon al eroilor noştri neadoptaţi e năpădit de igrasie şi buruieni, ca o toaletă publică părăsită într-un parc mărginaş. Acolo zac, dospind într-o uitare pervers-admirativă, toţi cei au îndrăznit să stea drept în vremuri strîmbe: Corneliu Coposu, Vasile Paraschiv, Gh. Calciu, Paul Goma şi, de vinerea trecută, Doina Cornea.

acum 16 zile · comentarii (48)

Cam 6 milioane de lei, adicătelea cam 1.4 milioane euro. Atât a plătit în ultimii 6 ani către statul român, sub formă de impozite, CAS si CASS, Fundaţia Agenţia de Dezvoltare Comunitară „Împreună“. Fără întârzieri, fără somaţii, fără executări silite. Suficient de mulţi bani pentru a se construi 3 grădiniţe sau o şcoală super-dotată, oriunde în mediul rural.

acum 17 zile · comentarii (21)

Uniunea Europeană este în perioada de refacere strategică majoră. Mai întâi, un efort major a fost angajat de către Preşedintele Comisiei Europene la nivel intern, privind eliminarea pornirilor iliberale, ale zurbagiilor împotriva valorilor şi principiilor comune, ale statului de drept şi independenţei justiţiei, alinierea fără dubii pe baza angajamentelor asumate de toate statele membre şi totul prin intermediul

acum 19 zile · comentarii (55)
Postari Recente