Nicolae Anton: Gloria nu va retrograda

Nicolae Anton: Gloria nu va retrograda

Cu o echipă încropită în grabă înaintea startului de campionat din liga secundă plus un handicap  de minus opt puncte moştenit după o prestaţie modestă din sezonul trecut al ligii întâi, Gloria Buzău a ratat sâmbătă acasă în faţa fanilor un rezultat favorabil pe finalul unui sezon destul de agitat .

Trenuri anulate pe 30 noiembrie şi 1 decembrie

Trenuri anulate pe 30 noiembrie şi 1 decembrie

Buzoienii care îşi propun să călătorească zilele acestea cu trenul ar face bine să se intereseze cu mult timp înainte despre orarul curselor. Nu de alta, dar CFR Călători a anulat câteva curse din 30 noiembrie şi 1 decembrie, argumentând că în perioada liberelor de Ziua Naţională nu sunt mulţi călători prin gările ţării.

Profesorul Ştefan Stănescu, părintele corului Lyra

Profesorul Ştefan Stănescu, părintele corului Lyra

În anul 1961 când a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă, Ştefan Stănescu se gândea că o să devină preot. Nu a fost să fie aşa pentru că poate nu preoţia îi era vocaţia. Având la bază o educaţie muzicală solidă a devenit un reputat dirijor şi profesor în acelaşi timp. În urmă cu peste 30 de ani a înfiinţat corul „Lyra” pe care îl conduce şi astăzi.

Un nou centru pentru femeile abuzate fizic mai are de aşteptat

Un nou centru pentru femeile abuzate fizic mai are de aşteptat

Cea mai obişnuită formă de violenţă prin care trec femeile din toată lumea este violenţa fizică la care sunt supuse de către partenerii de viaţă. În medie, cel puţin una din trei femei este bătută sau supusă unui alt abuz de către patener de-a lungul vieţii. După ce au fost bătute, majoritatea dintre acestea pleacă de acasă împreună cu copiii, numai că nu de fiecare dată au unde să meargă pentru a putea dormi peste noa

S-a inaugurat piaţa din Micro 5

S-a inaugurat piaţa din Micro 5

Autorităţile locale din Buzău au inaugurat noua piaţă agroalimentară din cartierul Micro 5, care a fost realizată cu o investiţie de 900 de mii de lei din bugetul societăţii Pieţe, Târguri şi Oboare.

Cea mai mare cantitate de muniţie descoperită vreodată în Buzău

Cea mai mare cantitate de muniţie descoperită vreodată în Buzău

Un muncitor care lucra pământul pe un teren în zona de centură, la ieşirea din Buzău spre Ploieşti, a anunţat ieri Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă că a descoperit elemente de muniţie. Pirotehniştii ajuns imediat la faţa locului şi au descoperit cea mai mare cantitate de muniţie depozitată vreodată în acelaşi loc, din judeţul Buzău.

Dincolo de ce va face sau nu va face Tudorel Toader astă-seară, e legitimă întrebarea din titlu, pentru a lămuri ce urmăreşte PSD prin cererea de revocare a dnei Kovesi. Presiunile din PSD asupra lui Tudorel Toader sunt uriaşe. De la Codrin Ştefănescu: „Tudorele, fă ceva, aşa nu se mai poate”, la declaraţia premierului Dăncilă: „să facă corect ceea ce trebuie să facă, de fapt, un ministru al Justiţiei”.

acum 11 ore · comentarii (18)

Probabil că această întrebare a avut deja multe răspunsuri. Unul dintre ele ar trebui să aibă o dublă trimitere: una umană, antropologică, şi alta de ambient, arhitectură. Cele două repere se întrepătrund deşi confruntarea dintre vechi şi nou la începutul secolului al XIX-lea a fost adesea agresivă.

acum 5 ore · comentarii (2)

Câteodată cred că unii dintre politicienii noştri chiar nu ştiu ce implicaţii pot avea vorbele pe care le rostesc şi care pot lovi departe, foarte greu, chiar mortal, în interesele naţionale ale unei Românii care se doreşte a fi recunoscută drept stat de drept, ca atare stat membru cu drepturi depline în Uniunea Europeană şi în NATO.

acum 2 zile · comentarii (86)

Chiar dacă există o sentinţă a Curţii de Apel Bucureşti prin care se constată calitatea de colaborator al Securităţii, Pr. Ioan Ică senior a fost omagiat de Biserica Ortodoxă la implinirea vârstei de 85 de ani. Î.P.S. Laurenţiu Streza a mulţumit lui Dumnezeu „pentru lucrarea extraordinară care s-a împlinit printr-un ales al Lui, prin profesorul de vocaţie (Ioan Ică senior).”

acum 3 zile · comentarii (52)

Peste 60% din localităţile Republicii Moldova vor vota Unirea cu România până la finele lui 2018. S-a început cu o localitate pe zi şi s-a ajuns şi la patru-cinci. Dar acesta este doar vârful aisbergului: multe aşteaptă 27 martie 2018 sau 1 decembrie 2018 pentru ca festivalul să fie complet.

acum 4 zile · comentarii (25)

Şi despre acest dosar important aflat la DNA opinia publică, cetăţenii cinstiţi cărora li s-a adresat Laura Codruţa Kovesi, trebuie să ştie în ce stadiu de cercetare se află, la fel ca şi în cazul altor dosare grele, pentru a fi preîntâmpinate vulnerabilităţi ca în cazul Microsoft sau altele, care s-au prescris. Trebuie mai multă transparenţă publică, periodic, opinia publică să fie informată despre stadiul cercetărilor în dosarele grele.

acum 7 zile · comentarii (2)

Între 29 ianuarie şi 2 februarie, un grup de experţi din cadrul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) a vizitat Republica Moldova pentru a ajuta la redactarea şi punerea în aplicare a documentelor strategice ale ţării, inclusiv strategia naţională de apărare şi strategia militară, precum şi planurile de acţiune aferente.

acum 10 zile · comentarii (11)

Când am ajuns la Ministerul Muncii, şefa Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Şanse (ANES) era doamna Ioana Cazacu. Avea deja faima unei megaspecialiste în plimbări aiurea pe banul public şi se vorbea că e protejată de doamna ministru şi de SRI. Am fost sfătuit de ministru să îmi văd de treaba mea cu „ţiganii“ şi să nu mă bag unde nu mă pricep, că doar eram secretarul de stat trimis de Dacian şi nu prietenul lui Dragnea.

acum 13 zile · comentarii (24)

Miercuri, la Strasbourg, pe agenda plenului Parlamentului European, este înscrisă dezbaterea pe problema atât de sensibilă ce priveşte existenţa unor posibile atacuri grave şi persistente la adresa Statului de drept din România, pornindu-se de la pachetul legilor justiţiei aprobate deja de Parlamentul României. Să aşteptăm să vedem ce se va spune mâine pe acest subiect şi, din ce ştiu până acum, vor fi foarte multe de comentat.

acum 16 zile · comentarii (6)
Postari Recente