Din cauza rectificării negative a bugetului, profesorii nu vor primi tichete cadou

Din cauza rectificării negative a bugetului, profesorii nu vor primi tichete cadou

Criza economică produce pagube în bugetul municipiului Buzău. La ultima rectificare, primăria s-a văzut nevoită să taie din bugetul local pe 2009 peste 9 milioane de lei, din cauză că veniturile realizate din taxe şi impozite au fost cu mult sub valorile preconizate la întocmirea bugetului. Printre consecinţe se numără reducerea cheltuielilor de personal în toate instituţiile subordonate şi neacordarea tichetelor cadou către pro

Nicoleta este disperată și are nevoie de ajutorul nostru

Nicoleta este disperată și are nevoie de ajutorul nostru

Nicoleta are 19 ani iar până acum a suferit deja 3 operaţii. Suferă de o boală rară, cifoscolioză, care afectează coloana vertebrală. Datorită ultimei operaţii pe care a făcut-o în Italia, fata are un aspect normal şi deja se simte mult mai bine. Are nevoie însă de 600 de euro ca să meargă la consult iar familia, care a cheltuit până acum sute de milioane nu mai poate să o ajute.

De aseară, Buzăul este luminat feeric

De aseară, Buzăul este luminat feeric

Autorităţile locale au aprins în seara de 1 Decembrie luminiţele de sărbători din oraş. Firma Flash Lighting, care administrează serviciul local de iluminat public, a montat instalaţii cu led-uri pe bulevardele Unirii şi Nicolae Bălcescu şi în centrul municipiului.

La mulţi ani, România Matcaşu!

La mulţi ani, România Matcaşu!

România Matcaşu îşi sărbătoreşte onomastica pe 1 Decembrie. Braşoveanca poartă cu mândrie prenumele ţării în care s-a născut acum 69 de ani. Femeia a fost botezată de însuşi Carol al II-lea cu prenumele România.

Bătaie pe pomană de Ziua Naţională

Bătaie pe pomană de Ziua Naţională

Mii de buzoieni au participat astăzi la festivităţile organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României. Chiar dacă ceremonialul nu a fost diferit de cele din alţi ani, oamenii au venit cu mic cu mare în faţa Prefecturii, unde a avut loc parada militară.

Primăria aprinde mâine luminile de sărbători

Primăria aprinde mâine luminile de sărbători

Reprezentanţii primăriei Buzău au anunţat într-o conferinţă de presă că intenţionează să aprindă luni iluminatul stradal de sărbători. Firma Flash Lighting, care administrează serviciul local de iluminat public, a montat instalaţii cu led-uri pe bulevardele Unirii şi Nicolae Bălcescu şi în centrul municipiului.

Dincolo de ce va face sau nu va face Tudorel Toader astă-seară, e legitimă întrebarea din titlu, pentru a lămuri ce urmăreşte PSD prin cererea de revocare a dnei Kovesi. Presiunile din PSD asupra lui Tudorel Toader sunt uriaşe. De la Codrin Ştefănescu: „Tudorele, fă ceva, aşa nu se mai poate”, la declaraţia premierului Dăncilă: „să facă corect ceea ce trebuie să facă, de fapt, un ministru al Justiţiei”.

acum 11 ore · comentarii (18)

Probabil că această întrebare a avut deja multe răspunsuri. Unul dintre ele ar trebui să aibă o dublă trimitere: una umană, antropologică, şi alta de ambient, arhitectură. Cele două repere se întrepătrund deşi confruntarea dintre vechi şi nou la începutul secolului al XIX-lea a fost adesea agresivă.

acum 5 ore · comentarii (2)

Câteodată cred că unii dintre politicienii noştri chiar nu ştiu ce implicaţii pot avea vorbele pe care le rostesc şi care pot lovi departe, foarte greu, chiar mortal, în interesele naţionale ale unei Românii care se doreşte a fi recunoscută drept stat de drept, ca atare stat membru cu drepturi depline în Uniunea Europeană şi în NATO.

acum 2 zile · comentarii (86)

Chiar dacă există o sentinţă a Curţii de Apel Bucureşti prin care se constată calitatea de colaborator al Securităţii, Pr. Ioan Ică senior a fost omagiat de Biserica Ortodoxă la implinirea vârstei de 85 de ani. Î.P.S. Laurenţiu Streza a mulţumit lui Dumnezeu „pentru lucrarea extraordinară care s-a împlinit printr-un ales al Lui, prin profesorul de vocaţie (Ioan Ică senior).”

acum 3 zile · comentarii (52)

Peste 60% din localităţile Republicii Moldova vor vota Unirea cu România până la finele lui 2018. S-a început cu o localitate pe zi şi s-a ajuns şi la patru-cinci. Dar acesta este doar vârful aisbergului: multe aşteaptă 27 martie 2018 sau 1 decembrie 2018 pentru ca festivalul să fie complet.

acum 4 zile · comentarii (25)

Şi despre acest dosar important aflat la DNA opinia publică, cetăţenii cinstiţi cărora li s-a adresat Laura Codruţa Kovesi, trebuie să ştie în ce stadiu de cercetare se află, la fel ca şi în cazul altor dosare grele, pentru a fi preîntâmpinate vulnerabilităţi ca în cazul Microsoft sau altele, care s-au prescris. Trebuie mai multă transparenţă publică, periodic, opinia publică să fie informată despre stadiul cercetărilor în dosarele grele.

acum 7 zile · comentarii (2)

Între 29 ianuarie şi 2 februarie, un grup de experţi din cadrul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) a vizitat Republica Moldova pentru a ajuta la redactarea şi punerea în aplicare a documentelor strategice ale ţării, inclusiv strategia naţională de apărare şi strategia militară, precum şi planurile de acţiune aferente.

acum 10 zile · comentarii (11)

Când am ajuns la Ministerul Muncii, şefa Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Şanse (ANES) era doamna Ioana Cazacu. Avea deja faima unei megaspecialiste în plimbări aiurea pe banul public şi se vorbea că e protejată de doamna ministru şi de SRI. Am fost sfătuit de ministru să îmi văd de treaba mea cu „ţiganii“ şi să nu mă bag unde nu mă pricep, că doar eram secretarul de stat trimis de Dacian şi nu prietenul lui Dragnea.

acum 13 zile · comentarii (24)

Miercuri, la Strasbourg, pe agenda plenului Parlamentului European, este înscrisă dezbaterea pe problema atât de sensibilă ce priveşte existenţa unor posibile atacuri grave şi persistente la adresa Statului de drept din România, pornindu-se de la pachetul legilor justiţiei aprobate deja de Parlamentul României. Să aşteptăm să vedem ce se va spune mâine pe acest subiect şi, din ce ştiu până acum, vor fi foarte multe de comentat.

acum 16 zile · comentarii (6)
Postari Recente