Criza financiară şi frigul duc la distrugera pădurilor

Criza financiară şi frigul duc la distrugera pădurilor

Apropierea sărbătorilor de iarnă îi face pe jandarmii să înmulţească numărul controalelor pentru prevenirea şi depistarea tăierilor ilegale de arbori din fondul forestier dar şi transportarea acestora. Într-o singură zi oamenii legii au depistat trei persoane care au încălcat legea şi au tăiat din păduri fie lemne pentru foc, fie brazi pentru Crăciun.

Sponsorii locali stau departe de sportul buzoian

Sponsorii locali stau departe de sportul buzoian

În ultima perioadă, sportul buzoian este în cădere liberă. Situaţia financiară a cluburilor şi asociaţiilor sportive din judeţ este una la limita supravieţuirii iar acest aspect este dovedit de rezultatele din ce în ce mai slabe obţinute în campionatele sportive.

Atenţie mare la cei care vă bat noaptea la uşă!

Atenţie mare la cei care vă bat noaptea la uşă!

O familie din Râmnicu Sărat a trecut azi noapte printr-o experienţă îngrozitoare. La miezul nopţii le-a sunat cineva la uşă iar cînd au deschis au fost luaţi la bătaie şi jefuiţi de doi necunoscuţi. Poliţiştii i-au prins repede pe cei doi şi i-au reţinut pentru 24 de ore.

Gripa porcină închide Tribunalul Buzău

Gripa porcină închide Tribunalul Buzău

La tribunalul Buzău s-au scurtat astăzi şedinţele de judecată pentru a se putea închide instituţia pentru dezinfecţie. Direcţia de Sănătate Publică a luat acestă măsură pentru că există déjà un caz confirmat şi o suspiciune de infectare cu noul virus de gripă A H1N1.

Hoţ depistat în timp record

Hoţ depistat în timp record

Un tânăr în vârstă de 34 de ani din comuna Vadu Paşii suspect în cazul unui furt dintr-o societate comercială a fost reţinut ieri seară la scurt timp de la sesizarea poliţiştilor din cadrul postului local.

Peste 60% din localităţile Republicii Moldova vor vota Unirea cu România până la finele lui 2018. S-a început cu o localitate pe zi şi s-a ajuns şi la patru-cinci. Dar acesta este doar vârful aisbergului: multe aşteaptă 27 martie 2018 sau 1 decembrie 2018 pentru ca festivalul să fie complet.

acum 7 ore · comentarii (11)

Şi despre acest dosar important aflat la DNA opinia publică, cetăţenii cinstiţi cărora li s-a adresat Laura Codruţa Kovesi, trebuie să ştie în ce stadiu de cercetare se află, la fel ca şi în cazul altor dosare grele, pentru a fi preîntâmpinate vulnerabilităţi ca în cazul Microsoft sau altele, care s-au prescris. Trebuie mai multă transparenţă publică, periodic, opinia publică să fie informată despre stadiul cercetărilor în dosarele grele.

acum 3 zile · comentarii (1)

Între 29 ianuarie şi 2 februarie, un grup de experţi din cadrul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) a vizitat Republica Moldova pentru a ajuta la redactarea şi punerea în aplicare a documentelor strategice ale ţării, inclusiv strategia naţională de apărare şi strategia militară, precum şi planurile de acţiune aferente.

acum 6 zile · comentarii (11)

Când am ajuns la Ministerul Muncii, şefa Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Şanse (ANES) era doamna Ioana Cazacu. Avea deja faima unei megaspecialiste în plimbări aiurea pe banul public şi se vorbea că e protejată de doamna ministru şi de SRI. Am fost sfătuit de ministru să îmi văd de treaba mea cu „ţiganii“ şi să nu mă bag unde nu mă pricep, că doar eram secretarul de stat trimis de Dacian şi nu prietenul lui Dragnea.

acum 9 zile · comentarii (24)

Miercuri, la Strasbourg, pe agenda plenului Parlamentului European, este înscrisă dezbaterea pe problema atât de sensibilă ce priveşte existenţa unor posibile atacuri grave şi persistente la adresa Statului de drept din România, pornindu-se de la pachetul legilor justiţiei aprobate deja de Parlamentul României. Să aşteptăm să vedem ce se va spune mâine pe acest subiect şi, din ce ştiu până acum, vor fi foarte multe de comentat.

acum 12 zile · comentarii (6)

Multora poate titlul le pare prea dur, bombastic. El reflectă o realitate crudă, pe care populaţia, dar şi ziariştii în căutare de subiecte, o ratează. Din 1990 până în prezent, miniştrii sănătăţii au emis ordin după ordin privind condiţiile minime privind autorizarea unei unităţi sanitare, acestea au fost permanent ignorate iar mizeria a fost ascunsă prin preş prin acordarea de noi termene. De 27 de ani!

acum 13 zile · comentarii (5)

Dacă, cu tot dinadinsul, vrem să transmitem un mesaj de acest gen către Bruxelles în momentul când se discută din ce în ce mai apăsat despre posibile încălcări grave şi persistente ale regulilor presupuse de statul de drept, atunci mesajul transmis de senatorul Şerban Nicolae, liderul senatorilor PSD, pentru colegii de la Euronews şi rostogolit acum în presa internaţională este absolut binevenit.

acum 13 zile · comentarii (61)

„Sindrom” este asociat cu o patologie. Eu voi încerca să arăt că „sindromul fuga creierelor” are multiple aspecte benefice! Mă încumet să propun o „reţetă” prin care România îşi poate creşte şansele în a beneficia de fonduri alocate de UE pentru cercetare. Este nevoie de parteneriate între cercetători din diaspora - instituţii din ţară pentru transferul de competenţe care să fie integrate în propuneri de proiecte cu şanse mari de finanţare.

acum 16 zile · comentarii (4)

România trebuie să scoată capul din această schiţă caragielienească numită pompos program de guvernare şi să înceapă să caute un răspuns rapid la această întrebare: care sunt priorităţile economice pentru următorii ani şi ce moştenire lasă pentru viitor generaţia de astăzi? Altfel, vom demonstra, pentru a nu ştiu câta oară, că suntem o ţară incapabilă să creeze proiecte mari.

acum 16 zile · comentarii (17)

Dacă au ajuns să facă glume proaste pe bani mulţi, din scaunele puterii, politicienii de maidan, înseamnă că România a ajuns o ţară tristă. Foarte tristă, în care doamnele puterii nu-i mai vor pe sepepişti, că cică le spionează politic, că aşa le-a zis lor şeful. Îi vor pe jandari, că ăştia cică sunt mai muşchiuloşi, fac tot ce li se cere, fără să gândească prea mult. Şi nici nu stau cu ochii pe gaura cheii politicienilor la putere.

acum 17 zile · comentarii (8)

Acum cinci ani, dl Neagu Djuvara mi-a făcut onoarea, surpriza şi plăcerea de a-mi trimite o epistolă-comentariu privind un capitol din cartea mea despre Parabolele lui Iisus. Am publicat-o, cu permisiunea autorului, în Dilema veche, nu pentru că vorbea despre o lucrare a mea, ci pentru că întruchipa un model de vitalitate intelectuală, de reactivitate promptă şi generoasă, de erudiţie şi umor.

acum 17 zile · comentarii (0)