În Ajun, buzoienii s-au călcat în picioare la cumpărături

În Ajun, buzoienii s-au călcat în picioare la cumpărături

Aglomeraţie sufocantă, cozi imense şi răbdare pusă la grea încercare. Acestea sunt cuvintele care descriu atmosfera sărbătorilor de iarnă. Buzoienii au luat cu asalt magazinele pentru a-şi face cumpărăturile de Crăciun, la mare căutare fiind carnea de porc, săniile, lopeţile de deszăpezire şi lanţurile pentru maşină.

Buzău: Criza taie primele şi cadourile de sărbători

Buzău: Criza taie primele şi cadourile de sărbători

Deşi Guvernul a cerut instituţiilor publice să reducă toate cheltuielile, există şi administraţii locale care dau prime de Crăciun. Cu o urare, cu o strângere de mână şi cu cel mult un cadou simbolic se vor alege de sărbători angajaţii instituţiilor publice. Indiferent cât de mult şi bine au lucrat în acest an, funcţionarii publici nu vor avea parte de stimulentele financiare cu care s-au obişnuit în fiecare an.

Zahărul de la U.E. se dă ca pâinea caldă

Zahărul de la U.E. se dă ca pâinea caldă

Distribuirea ajutoarelor de la Uniunea Europeană constând în făină şi zahăr decurge în mod diferit la Buzău. În timp ce autorităţile s-au străduit cam fără spor să îi convingă pe sărmani să treacă pe la depozit să îşi ia făină ce li se cuvenea, acum când se împarte zahărul venit tot sub formă de ajutor, situaţia este mult mai bună.

Anastasia Gâlmeanu este cea mai mică „sânziană”

Anastasia Gâlmeanu este cea mai mică „sânziană”

Are 9 ani şi cântă de la doi ani şi jumătate, timp în care a câtigat şi trofeul Mamaia Copiilor în anul 2008. Anastasia Gâlmeanu este una dintre componentele formaţiei etno „Sânzienele" din care fac parte cinci fete cu vârste cuprinse între 9 şi 12 ani. A debutat în grupul Minimelos, avându-l ca profesor pe Constantin Ungureanu, unul dintre componenţii trupei Nemuritorii.

Jurnalul Revoluţiei: Turiştii străini au poposit şi la Buzău!

Jurnalul Revoluţiei: Turiştii străini au poposit şi la Buzău!

 Fostul  ministrul de Interne din decembrie 1989 Tudor Postelnicu declara în anul 1993, în faţa Comisiei Senatoriale pentru Cercetarea Evenimentelor din Decembrie 1989: „Am deţinut informaţii referitoare la creşterea intrărilor în ţară a unui număr triplu de turişti  decât în mod normal. Principalele locuri de intrare erau pe la Vama Siret, pe la punctele de frontieră din Maramureş, dar o parte au venit şi pe la

Peste 60% din localităţile Republicii Moldova vor vota Unirea cu România până la finele lui 2018. S-a început cu o localitate pe zi şi s-a ajuns şi la patru-cinci. Dar acesta este doar vârful aisbergului: multe aşteaptă 27 martie 2018 sau 1 decembrie 2018 pentru ca festivalul să fie complet.

acum 11 ore · comentarii (14)

Şi despre acest dosar important aflat la DNA opinia publică, cetăţenii cinstiţi cărora li s-a adresat Laura Codruţa Kovesi, trebuie să ştie în ce stadiu de cercetare se află, la fel ca şi în cazul altor dosare grele, pentru a fi preîntâmpinate vulnerabilităţi ca în cazul Microsoft sau altele, care s-au prescris. Trebuie mai multă transparenţă publică, periodic, opinia publică să fie informată despre stadiul cercetărilor în dosarele grele.

acum 3 zile · comentarii (1)

Între 29 ianuarie şi 2 februarie, un grup de experţi din cadrul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) a vizitat Republica Moldova pentru a ajuta la redactarea şi punerea în aplicare a documentelor strategice ale ţării, inclusiv strategia naţională de apărare şi strategia militară, precum şi planurile de acţiune aferente.

acum 6 zile · comentarii (11)

Când am ajuns la Ministerul Muncii, şefa Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Şanse (ANES) era doamna Ioana Cazacu. Avea deja faima unei megaspecialiste în plimbări aiurea pe banul public şi se vorbea că e protejată de doamna ministru şi de SRI. Am fost sfătuit de ministru să îmi văd de treaba mea cu „ţiganii“ şi să nu mă bag unde nu mă pricep, că doar eram secretarul de stat trimis de Dacian şi nu prietenul lui Dragnea.

acum 9 zile · comentarii (24)

Miercuri, la Strasbourg, pe agenda plenului Parlamentului European, este înscrisă dezbaterea pe problema atât de sensibilă ce priveşte existenţa unor posibile atacuri grave şi persistente la adresa Statului de drept din România, pornindu-se de la pachetul legilor justiţiei aprobate deja de Parlamentul României. Să aşteptăm să vedem ce se va spune mâine pe acest subiect şi, din ce ştiu până acum, vor fi foarte multe de comentat.

acum 12 zile · comentarii (6)

Multora poate titlul le pare prea dur, bombastic. El reflectă o realitate crudă, pe care populaţia, dar şi ziariştii în căutare de subiecte, o ratează. Din 1990 până în prezent, miniştrii sănătăţii au emis ordin după ordin privind condiţiile minime privind autorizarea unei unităţi sanitare, acestea au fost permanent ignorate iar mizeria a fost ascunsă prin preş prin acordarea de noi termene. De 27 de ani!

acum 13 zile · comentarii (5)

Dacă, cu tot dinadinsul, vrem să transmitem un mesaj de acest gen către Bruxelles în momentul când se discută din ce în ce mai apăsat despre posibile încălcări grave şi persistente ale regulilor presupuse de statul de drept, atunci mesajul transmis de senatorul Şerban Nicolae, liderul senatorilor PSD, pentru colegii de la Euronews şi rostogolit acum în presa internaţională este absolut binevenit.

acum 14 zile · comentarii (61)

„Sindrom” este asociat cu o patologie. Eu voi încerca să arăt că „sindromul fuga creierelor” are multiple aspecte benefice! Mă încumet să propun o „reţetă” prin care România îşi poate creşte şansele în a beneficia de fonduri alocate de UE pentru cercetare. Este nevoie de parteneriate între cercetători din diaspora - instituţii din ţară pentru transferul de competenţe care să fie integrate în propuneri de proiecte cu şanse mari de finanţare.

acum 16 zile · comentarii (4)

România trebuie să scoată capul din această schiţă caragielienească numită pompos program de guvernare şi să înceapă să caute un răspuns rapid la această întrebare: care sunt priorităţile economice pentru următorii ani şi ce moştenire lasă pentru viitor generaţia de astăzi? Altfel, vom demonstra, pentru a nu ştiu câta oară, că suntem o ţară incapabilă să creeze proiecte mari.

acum 17 zile · comentarii (17)

Dacă au ajuns să facă glume proaste pe bani mulţi, din scaunele puterii, politicienii de maidan, înseamnă că România a ajuns o ţară tristă. Foarte tristă, în care doamnele puterii nu-i mai vor pe sepepişti, că cică le spionează politic, că aşa le-a zis lor şeful. Îi vor pe jandari, că ăştia cică sunt mai muşchiuloşi, fac tot ce li se cere, fără să gândească prea mult. Şi nici nu stau cu ochii pe gaura cheii politicienilor la putere.

acum 18 zile · comentarii (8)

Acum cinci ani, dl Neagu Djuvara mi-a făcut onoarea, surpriza şi plăcerea de a-mi trimite o epistolă-comentariu privind un capitol din cartea mea despre Parabolele lui Iisus. Am publicat-o, cu permisiunea autorului, în Dilema veche, nu pentru că vorbea despre o lucrare a mea, ci pentru că întruchipa un model de vitalitate intelectuală, de reactivitate promptă şi generoasă, de erudiţie şi umor.

acum 18 zile · comentarii (0)