Buzău: Pulpă de porc şi caltaboş, în meniul cantinei săracilor

Buzău: Pulpă de porc şi caltaboş, în meniul cantinei săracilor

În ciuda crizei financiare care a afectat bugetul local al oraşului Buzău, Cantina de Ajutor Social a avut de Crăciun un meniu aparte, din care nu au lipsit produsele din carne, băuturile răcoritoare şi dulciurile. Explicaţia este simplă: directorul unităţii a economisit câte puţin din cota de peste an iar de sărbători are posibilitatea să pregătească meniuri mai bogate.

Turiştii străini ocolesc Buzăul de Revelion

Turiştii străini ocolesc Buzăul de Revelion

Judeţul Buzău care se poate lăuda cu un potenţial turistic deosebit nu prezintă nici un fel de interes pentru străini, cel puţin în această perioadă a anului. Proprietarii de hoteluri şi pensiuni nu au primit cereri din străinătate pentru petrecerea Revelionului şi cu atât mai puţin pentru Crăciun.

Buzău: De Crăciun, doi bebeluşi au murit lângă mama lor (VIDEO)

Buzău: De Crăciun, doi bebeluşi au murit lângă mama lor (VIDEO)

Crăciun în lacrimi pentru o familie din localitatea buzoiană Pleşeşti, care şi-a pierdut azi-noapte cei doi bebeluşi gemeni, de numai patru luni. Micuţii s-au stins lângă mama lor, fără ca părinţii să poată face ceva pentru ei. Bătrânii cred că micuţii au murit deocheaţi de vizitatorii care le-au trecut pragul cu pomană însă autorităţile cred că nitriţii din apă i-au otrăvit. Politiştii aşteaptă rezultatul necrops

Relu Ionescu, noul şef al Poliţiei Municipiului Buzău

Relu Ionescu, noul şef al Poliţiei Municipiului Buzău

Comisarul şef de poliţie Relu Ionescu a fost numit, miercuri, 23 decembrie, la comanda Poliţiei Municipiului Buzău, prin dispoziţie a şefului IPJ Buzău. Acesta va rămâne în funcţie până la începutul lunii ianuarie, 2010, când este programat concursul pentru ocuparea celei mai înalte funcţii din Poliţia Municipiului Buzău.

Buzău: Deszăpezirea parcărilor avansează cu viteza melcului

Buzău: Deszăpezirea parcărilor avansează cu viteza melcului

Au trecut câteva zile bune de la ultima ninsoare peste municipiul Buzău dar semnele prăpădului continuă să reziste la tot pasul. Maldăre de omăt îngheţat zac, fără să fie deranjate de nimeni, în parcările oraşului, atât între blocuri cât şi în centrul oraşului. Sute de maşini sunt captive în continuare în parcări, acolo unde proprietarii le-au lăsat în urmă cu o săptămână.

EXCLUSIV Călăul soţilor Ceauşescu: "Ştiam înainte de proces că vor fi executaţi "

EXCLUSIV Călăul soţilor Ceauşescu:

"Jos comunismul", „jos dictatorul", „am învins, victorie" sunt cuvintele care se auzeau pretutindeni pe 25 decembrie 1989. În acest timp, la Târgovişte soţii Ceauşescu aveau să fie executaţi în urma unui proces care nu a durat mai mult de o jumătate de oră. Unul dintre cei patru militari care au fost în plutonul de execuţie a acceptat să stea de vorbă cu noi. Este vorba despre Laurenţiu Ştefănescu, un buzoian care trăieşte

Peste 60% din localităţile Republicii Moldova vor vota Unirea cu România până la finele lui 2018. S-a început cu o localitate pe zi şi s-a ajuns şi la patru-cinci. Dar acesta este doar vârful aisbergului: multe aşteaptă 27 martie 2018 sau 1 decembrie 2018 pentru ca festivalul să fie complet.

acum 11 ore · comentarii (14)

Şi despre acest dosar important aflat la DNA opinia publică, cetăţenii cinstiţi cărora li s-a adresat Laura Codruţa Kovesi, trebuie să ştie în ce stadiu de cercetare se află, la fel ca şi în cazul altor dosare grele, pentru a fi preîntâmpinate vulnerabilităţi ca în cazul Microsoft sau altele, care s-au prescris. Trebuie mai multă transparenţă publică, periodic, opinia publică să fie informată despre stadiul cercetărilor în dosarele grele.

acum 3 zile · comentarii (1)

Între 29 ianuarie şi 2 februarie, un grup de experţi din cadrul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) a vizitat Republica Moldova pentru a ajuta la redactarea şi punerea în aplicare a documentelor strategice ale ţării, inclusiv strategia naţională de apărare şi strategia militară, precum şi planurile de acţiune aferente.

acum 6 zile · comentarii (11)

Când am ajuns la Ministerul Muncii, şefa Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Şanse (ANES) era doamna Ioana Cazacu. Avea deja faima unei megaspecialiste în plimbări aiurea pe banul public şi se vorbea că e protejată de doamna ministru şi de SRI. Am fost sfătuit de ministru să îmi văd de treaba mea cu „ţiganii“ şi să nu mă bag unde nu mă pricep, că doar eram secretarul de stat trimis de Dacian şi nu prietenul lui Dragnea.

acum 9 zile · comentarii (24)

Miercuri, la Strasbourg, pe agenda plenului Parlamentului European, este înscrisă dezbaterea pe problema atât de sensibilă ce priveşte existenţa unor posibile atacuri grave şi persistente la adresa Statului de drept din România, pornindu-se de la pachetul legilor justiţiei aprobate deja de Parlamentul României. Să aşteptăm să vedem ce se va spune mâine pe acest subiect şi, din ce ştiu până acum, vor fi foarte multe de comentat.

acum 12 zile · comentarii (6)

Multora poate titlul le pare prea dur, bombastic. El reflectă o realitate crudă, pe care populaţia, dar şi ziariştii în căutare de subiecte, o ratează. Din 1990 până în prezent, miniştrii sănătăţii au emis ordin după ordin privind condiţiile minime privind autorizarea unei unităţi sanitare, acestea au fost permanent ignorate iar mizeria a fost ascunsă prin preş prin acordarea de noi termene. De 27 de ani!

acum 13 zile · comentarii (5)

Dacă, cu tot dinadinsul, vrem să transmitem un mesaj de acest gen către Bruxelles în momentul când se discută din ce în ce mai apăsat despre posibile încălcări grave şi persistente ale regulilor presupuse de statul de drept, atunci mesajul transmis de senatorul Şerban Nicolae, liderul senatorilor PSD, pentru colegii de la Euronews şi rostogolit acum în presa internaţională este absolut binevenit.

acum 14 zile · comentarii (61)

„Sindrom” este asociat cu o patologie. Eu voi încerca să arăt că „sindromul fuga creierelor” are multiple aspecte benefice! Mă încumet să propun o „reţetă” prin care România îşi poate creşte şansele în a beneficia de fonduri alocate de UE pentru cercetare. Este nevoie de parteneriate între cercetători din diaspora - instituţii din ţară pentru transferul de competenţe care să fie integrate în propuneri de proiecte cu şanse mari de finanţare.

acum 16 zile · comentarii (4)

România trebuie să scoată capul din această schiţă caragielienească numită pompos program de guvernare şi să înceapă să caute un răspuns rapid la această întrebare: care sunt priorităţile economice pentru următorii ani şi ce moştenire lasă pentru viitor generaţia de astăzi? Altfel, vom demonstra, pentru a nu ştiu câta oară, că suntem o ţară incapabilă să creeze proiecte mari.

acum 17 zile · comentarii (17)

Dacă au ajuns să facă glume proaste pe bani mulţi, din scaunele puterii, politicienii de maidan, înseamnă că România a ajuns o ţară tristă. Foarte tristă, în care doamnele puterii nu-i mai vor pe sepepişti, că cică le spionează politic, că aşa le-a zis lor şeful. Îi vor pe jandari, că ăştia cică sunt mai muşchiuloşi, fac tot ce li se cere, fără să gândească prea mult. Şi nici nu stau cu ochii pe gaura cheii politicienilor la putere.

acum 18 zile · comentarii (8)

Acum cinci ani, dl Neagu Djuvara mi-a făcut onoarea, surpriza şi plăcerea de a-mi trimite o epistolă-comentariu privind un capitol din cartea mea despre Parabolele lui Iisus. Am publicat-o, cu permisiunea autorului, în Dilema veche, nu pentru că vorbea despre o lucrare a mea, ci pentru că întruchipa un model de vitalitate intelectuală, de reactivitate promptă şi generoasă, de erudiţie şi umor.

acum 18 zile · comentarii (0)