O buzoiancă a murit la două zile după ce a mâncat ciuperci otrăvitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ciuperci

O femeie în vârstă de 55 de ani, din oraşul Pătârlagele, a decedat după ce a consumat ciuperci otrăvitoare. Buzoianca a gătit ciupercile pentru întreaga familie.

Cu puţin înainte de a pune masa, fiica şi soţul său au fost reţinuţi cu alte treburi şi nu au mâncat. Imediat după ce a consumat din mâncarea gătită din ciupercile otrăvite, femeii i s-a făcut foarte rău şi a fost dusă de urgenţă la Spitalul Nehoiu.

S-a întâmplat pe data de 17 iulie, ora 20.50. pacienta  prezenta febră, dureri abdominale, scaune diareice şi vărsături şi i s-a pus diagnosticul de boală diareică acută cu sindrom de deshidratare acută, posibil după consum de ciuperci. 

Medicii i-au administrat o perfuzie de susţinere cu glucoză, No-spa şi alte simptomatice. A fost externată a doua zi la ora 6.30 cu stare generala bună, echilibrată, dar şi cu recomandarea să revină în cazul agravării simptomelor. 

 Femeia s-a prezentat în cursul aceleiaşi zile către orele 15 cu simptome de şoc toxic, somnolenţă, diaree, vărsături.  Medicii au  echilibrat-o  cu tratament endovenos şi au trimis-o  la Spitalul Judeţean Buzău, la Unitatea de Primiri Urgenţe. 

Medicul epidemiolog Carmen Scântei spune că  pacienta împreună cu familia a solicitat externarea la cerere, contrar avizului medical şi că a refuzat investigaţiile propuse de cadrele medicale. Mai exact, aceasta nu a acceptat decâ efectuarea unei electrocardiograme şi efectuarea examenului, după care, seara, la ora după ora 22  a părăsit Spitalul Judeţean Buzău.

Pe pagina Direcţiei de Sănătate Publică Buzău există o averizare privind consumul de ciuperci, având în vedere faptul că este alertă în mai multe spitale din ţară după ce în secţiile de terapie intensivă au ajuns pacienţi care au mâncat ciuperci otrăvitoare. 

În general, intoxicaţiile cu ciuperci se caracterizează prin: tulburări digestive: greţuri, vărsături, epigastralgii (dureri de stomac), diaree, Anunţ îngrijorător al autorităţilor sanitare buzoiene, după ce consumul de ciuperci a făcut deja o primă victimă. 

Cum a fost posibil? Ploile din ultima vreme au făcut că sporii otrăvitori să ajungă pe ciupercile comestibile, aşa încât oamenii care le culeg şi le consumă de o viaţă se pot înşela în privinţa lor. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite