Interzis avorturilor, în Săptămâna Patimilor

Interzis avorturilor, în Săptămâna Patimilor

A scăzut numărul avorturilor

Medicii din Maternitatea Buzău refuză în această săptămână să facă avorturi la cerere. Decizia ginecologilor, care a devenit o obișnuință în preajma sărbătorilor mari, este lăudată de biserică, deși preoții susțin că o avortul este considerat o crimă în orice perioadă a anului, nu numai în preajma sărbătorilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

De câteva zile, sala de chiuretaj a Maternității este închisă. Asta, pentru că medicii nu dau curs niciunei cereri de avort, pentru a nu-și încărca conștiința, în preajma Paștelui. Interdicțiile autoimpuse de medicii buzoieni privind avorturile datează de mai mulți ani.

Spre norocul ginecologilor, aceștia nu sunt nevoiți să refuze prea multe paciente, întrucât cererile de avort sunt aproape inexistente în această perioadă.

Medicii Maternității buzoiene spun că numărul avorturilor la cerere a scăzut în ultimii ani, deoarece, spun ei, între timp au sporit calitatea educației sexuale și diversitatea măsurilor contraceptive. Majoritatea pacientelor care solicită avort provin din familii sărace, cu educație sanitară precară și cu mulți copii.

citeste totul despre: