Idee de preparat vinetele: umplute cu legume şi ciuperci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salata de vinete este unul dintre cele mai populare preparate ale verii. Gustoasă şi parfumată, este nelipsită de pe mesele românilor. E bine de ştiut însă că gustoasa legumă poate fi preparată şi altfel. De exemplu, sub denumirea de ”Vânătă umplută Manicotti”.

Pentru a materializa această reţetă avem nevoie de patru vinete. 

Le tăiem pe lung, pe jumătate, după care crestăm interiorul fără să deteriorăm coaja. 

Adăugăm ulei, sare şi piper apoi le punem într-o tavă în care coacem vinetele la cuptor, timp de 20 până la 30 de minute, până se înmoaie puţin conţinutul.

”Le scoatem, le lăsăm la răcit după care le scobim interiorul şi păstrăm miezul deoparte. Într-o tigaie mai adâncă punem o ceapă mare roşie, tăiată cuburi mari, un ardei roşu şi unul galben, curăţaţi de seminţe şi spălaţi, ambii tăiaţi cubuleţe”, ne spune buzoianul Cristi Dobre, bucătar şef la The Greyhound Inn, din Corfe Castle, Anglia.

Imagine indisponibilă

Mai adăugăm un dovlecel porţionat în cuburi de aproximativ doi centimetri, şase ciuperci tăiate în patru,  de preferat ciuperci de pădure pentru un gust formidabil.

”Tragem toate aceste ingrediente la tigaie pentru două, trei minute, astfel încât să rămână pe jumătate crude şi să-şi păstreze culoarea. Tot conţinutul se amestecă cu puţină sare şi piper plus miezul de la vinete. Luăm de pe foc şi punem patru, cinci linguri de leurdă în această compozitie, o amestecăm după care umplem cu ea vinetele”, spune Chef Dobre.  

Acoperim cu un amestec de brânză rasă, mozzarella şi cedar, chiar şi brânză cu mucegai, după care punem la cuptor pentru circa opt minute.

Servim cu un sos de roşii făcut în casă, cartofi noi fierţi şi zdrobiţi, amestecaţi cu unt, leurdă tocată, sare şi piper, puţin spanac, muguri de pin de jur-împrejur şi parmesan răzuit.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite