Universităţile străine la care cursurile sunt gratuite îşi prezintă ofertele la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii din Bucureşti sunt primii din ţară care vor putea afla cât costă să studiezi dincolo de casă şi ce facilităţi îţi oferă universităţile străine. Cel mai mare târg internaţional de universităţi, Romanian International University Fair, începe mâine la Sala Palatului.

Organizatorii RIUF au pregătit aproape 40 de seminarii şi workshopuri la care pot participa toţi  tinerii curioşi să afle mai multe despre cum e viaţa de student străin, la cele mai renumite universităţi din lume.  La această ediţie a RIUF vor fi prezenţi şi tineri din omânia care studiază la universităţi prestigioase ca Harvard, Princeton sau Oxford, pregătiţi să împărtăşescă experienţele lor.

Cursuri gratuite

Programele de studiu pe care tinerii bucureşteni le pot urma vor fi explicate pe îndelete de zecile de reprezentanţi ai universităţilor străine. Printre cele mai căutate locaţii de studiu se numără ţările care oferă facilităţi financiare celor care vor să studieze la universităţile lor. Spre exemplu, studenţii străini ce aleg Danemarca pot beneficia de şcolarizare gratuită. Statul danez asigură cetăţenilor din Uniunea Europeană câte 10.000 de euro pentru fiecare an de studiu, fără nicio obligaţie. Mai mult, tinerii care învaţă acolo se pot întreţine lucrând part-time. Venitul lunar al unui tânăr poate ajunge şi la 900 de euro, iar cheltuielile sunt în jur de 700 de euro pe lună.

Împrumuturi pentru studenţi

Sistemul educaţional olandez este caracterizat de multiculturalitate, iar statul oferă împrumuturi de studii tinerilor pentru plata taxei de studiu care ajunge la aproximativ 1.500 de euro pe an. În plus, tinerii care muncesc câte opt ore săptămânal sunt eligibili pentru o bursă de 250 de euro şi gratuitate la transport.  

Motivare englezească

Englezii au găsit o soluţie ingenioasă pentru a atrage studenţii străini în ţara lor. În Marea Britanie există posibilitatea ca tinerii să obţină un împrumut bancar pentru studii, pe care să îl plătească, abia la absolvire, în momentul în care vor câştiga cel puţin 20.000 de euro pe an, aproximativ 1.600 de euro lunar. Singura condiţie este ca, pe parcursul anilor de studiu, tinerii să păstreze un standard academic înalt.

A trăit experienţa studiului cu bursă

Tudor Măldărescu de 25 de ani a studiat arhitectura în Elveţia, la Lugano. Taxele şcolare i-au fost acoperite de o bursă pe care a reuşit să o păstreze pe toată durata studiilor. „Ştiam de bursă înainte să intru la facultate la Bucureşti. Contau rezultatele în primul rând", a spus tânărul. Astfel, studentul primea câte 8.000 de franci în fiecare an, pentru studii şi alţi 8.000 de franci pentru cheltuieli. „Universitatea la care învăţ eu are câte 20 de burse pentru fiecare domeniu, burse ce pot fi obţinute dacă ai rezultate bune", a spus Tudor.

AFLĂ MAI MULTE DESPRE EXPERIENŢA LUI TUDOR: A ales şcoala din străinătate pentru a deveni profesionist în România

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite